ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ – ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 12 ΑΝΟΙΞΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Το μεσημέρι στην ολομέλεια της Βουλής η <<μάχη>> για την επαναβεβαίωση της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. 

Όπως αποφασίστηκε στην χθεσινή έκτατη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, η συζήτηση στην Ολομέλεια θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 16 Ιανουαρίου, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία. Η συζήτηση θα ανοίξει απο τον πρωθυπουργό, θα συνεχιστεί με τους πολιτικούς αρχηγούς και θα κλείσει με αντίστοιχη σειρά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Κατά τη διήμερη συζήτηση το λόγο θα πάρουν κατά σειρά οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, καθώς και βουλευτές με αναλογία 5 απο το ΣΥΡΙΖΑ, 3 απο τη ΝΔ και ένας απο κάθε άλλο κόμμα.

Αυτοί που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης είναι οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, 4 βουλευτες απο τους ΑΝΕΛ (Ελενα Κουντουρα,Βασιλης Κοκκαλης, Κωστας Ζουραρις, Θανασης Παπχριστοπουλος) , απο το ΠΟΤΑΜΙ  ο Σπυρος Δανελλης και η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερινα Παπακωστα.

Οι βουλευτές που υπερψηφίζουν την Συμφωνία των Πρεσπών φαίνεται να είναι οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, 3 βουλευτές απο τους ΑΝΕΛ (Ελενα Κουντουρά,Βασίλης Κόκκαλης, Θανάσης Παπαχριστόπουλος), 4 απο το ΠΟΤΑΜΙ (Θεοδωράκης, Λυκούδης, Μαυρωτάς και ο Σπυρος Δανελλης) και η ανεξάρτητη βουλευτης Κατερινα Παπακωστα.

Αδιευκρίνιστο ως τώρα τι θα πράξει ο κ. Θεοχαρόπουλος από το ΚΙΝ.ΑΛ.

Related post

Νέο έκτακτο επίδομα επίδομα για ανέργους έως 2.600 ευρώ

Νέο έκτακτο επίδομα επίδομα για ανέργους έως 2.600 ευρώ

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ εξασφαλίζει επίδομα έως 2.600 ευρώ σε άνεργες γυναίκες Το Ινστιτούτο Εργασίας της…
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ H κυβέρνηση κρύβει κάτω από το χαλί το ιδιωτικό χρέος των 270 δις ευρώ.’’

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ H κυβέρνηση κρύβει κάτω από…

Καμία ουσιαστική απάντηση για το πρόβλημα της διαχείρισης και της αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους δεν έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών κ.Σταϊκούρας κατά…