«Πύργος Έργο Πολιτών»:Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των κ.κ. Πηνελόπη Γαλανοπούλου και Βούλα Αγγελοπούλου

Με δύο καταξιωμένες γυναίκες επιστήμονες, που έχουν προσφέρει σημαντικό έργο στους χώρους που δραστηριοποιούνται και όχι μόνο, κατέρχονται για πρώτη φορά υποψήφιες, με την  παράταξη «Πύργος – Έργο Πολιτών».

Πρόκειται για την Πηνελόπη Γαλανοπούλου, εκπαιδευτικό Β/θμιας Εκπαίδευσης, πρόεδρο της Περιβαλλοντικής Δράσης Ηλείας, και την  Βούλα Αγγελοπούλου, κτηνίατρο, προϊστάμενη της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ηλείας.

Ο Αντώνης  Καράμπελας υποδεχόμενος στην παράταξη τις δύο υποψήφιες δήλωσε μεταξύ άλλων ότι διαθέτουν την επιστημονική επάρκεια αλλά και την απαιτούμενη κοινωνική αντίληψη για προσφορά στον τόπο, τονίζοντας ότι η συμβολή τους στην κοινή προσπάθεια για μια θετική και νικηφόρα προοπτική του συνδυασμού θα είναι καθοριστική.

 

Πηνελόπη Γαλανοπούλου-Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας στο 3ο 

Λύκειο Πύργου

Πρόεδρος Περιβαλλοντικής Δράσης Ηλείας

Η Πηνελόπη Γαλανοπούλου του Ιωάννη γεννήθηκε στον Πύργο το 1964. Αποφοίτησε από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας .Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα μέχρι το 1993. Έκτοτε υπηρετεί στη Δημόσια Εκπαίδευση σε ελληνικά σχολεία, σε Δημόσια Ι.Ε.Κ. και σχολεία του εξωτερικού. Από το 2004 κατοικεί στον Πύργο και υπηρετεί  στο 3ο Γενικό Λύκειο Πύργου. Είναι μητέρα δύο παιδιών, του Μάριου , φοιτητή Πανεπιστημίου Πατρών στο Τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών, και της Ιωάννας,  μαθήτριας Λυκείου.

 Έχει διατελέσει μέλος της Ελληνικής Σπηλαιολογικής εταιρείας.

Συμμετείχε σε πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας για τα παιδιά στην Αφρική, σε διεθνή εκπαιδευτικά προγράμματα. Είναι μεταφράστρια σε διεθνή επιστημονικά συμπόσια και σε ευρωπαϊκό επιστημονικό περιοδικό.

Είναι Πρόεδρος της Περιβαλλοντικής Δράσης Ηλείας(2010-2016, και 2018-σήμερα).

Η Πηνελόπη Γαλανοπούλου ανέφερε:

‘’Ευχαριστώ τον υποψήφιο Δήμαρχο Αντώνη Καράμπελα για την  τιμητική πρόταση να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης  «ΠΥΡΓΟΣ – ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ » .

Επέλεξα να στηρίξω την παράταξη του  Aντώνη Καράμπελα διακρίνοντας το ήθος και την αξιοπιστία του υποψήφιου Δημάρχου στην πορεία της κοινωνικής και αυτοδιοικητικής του διαδρομής.

Η δημοκρατική και πολυσυλλεκτική σύνθεση του ψηφοδελτίου, που είναι πέρα από κατευθυντήρια κέντρα πόλωσης και οι άξιοι και επιτυχημένοι συνεργάτες διασφαλίζουν το κατάλληλο περιβάλλον εμπιστοσύνης για μια αποδοτική συνεργασία, στην οποία είμαι και εγώ  χαρούμενη και έτοιμη να προσφέρω.

Η ενεργή και ανιδιοτελής ενασχόλησή μου με περιβαλλοντικά θέματα τα τελευταία 8 χρόνια πέρα από την εργασία μου,  με κάνει να αισθάνομαι οικεία με το πνεύμα της συλλογικότητας και της προσφοράς. Θεωρώ ότι όλοι μαζί, με κοινό γνώμονα το ήθος, τη σκληρή δουλειά και την αγάπη για τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας, έχουμε τη δυνατότητα να καταφέρουμε την αναγέννηση αυτής της πόλης από την παρακμή, και να εξασφαλίσουμε μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής.

Θεωρώ ότι το ισχυρό – δυναμικό ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης  «ΠΥΡΓΟΣ – ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ » είναι εκείνο που θα μεταφράσει τη θεωρία στην πράξη και θα κάνει τους πολίτες  ενεργούς και όχι παθητικούς δέκτες αποφάσεων.

Και σε αυτή την πρόσκληση δηλώνω ότι με αρετή και τόλμη θα συμμετέχω και θα συμπορευτώ.

 

 

Βούλα Αγγελοπούλου, Κτηνίατρος-Προϊσταμένη του τμήματος Κτηνιατρικής Ν. Ηλείας

Γεννήθηκε και κατοικεί στον Πύργο Ηλείας. Είναι Κτηνίατρος, πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος με τίτλο <<Δημόσια Υγεία>> της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Υπηρετεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας στον Πύργο και είναι Προϊσταμένη του Τμήματος Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

Η Βούλα Αγγελοπούλου δήλωσε: <<Συμπορεύομαι με την παράταξη «ΠΥΡΓΟΣ ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ» και τον Υποψήφιο Δήμαρχο Αντώνη Καράμπελα, γιατί το πρόγραμμα της παράταξης και η συμμετοχή αξιόλογων στελεχών, μου παρέχει τη βεβαιότητα  να πιστεύω ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον Δήμο μας. Ο πρωτογενής τομέας και το περιβάλλον τα οποία γνωρίζω καλά, θα αποτελέσουν βασική μας προτεραιότητα. Παράλληλα με αυτά, οι κοινωνικές δομές και η κοινωνική αλληλεγγύη-πρόνοια θα πρέπει να είναι βασικός άξονας της πολιτικής του Δήμου, καθότι στην σημερινή συγκυρία τα προβλήματα των αδύναμων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με ισότητα με ισονομία και με ιδιαιτερότητα.

Η παράταξή μας έχει ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο και έτσι θα αξιοποιήσουμε όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα προς όφελος των πολιτών.

 

Τέλος θέλω να σημειώσω ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη νέα γενιά και γι’ αυτό θα αξιοποιήσουμε όλες τις πρωτοβουλίες, τις σκέψεις και τις δράσεις των νέων ανθρώπων>>.

Related post

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο…

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για την συνάντησή…
Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον θάνατο του Γέρου του Μοριά”

Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον…

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στο Ναό της Αγίας Κυριακής στον Πύργο μνημόσυνο για τα 180 χρόνια από τον θάνατο…
Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό μας”

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για…

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσεριώνης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ…