‘’ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ’’ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ (ΓΕΩΡΓΙΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ)

 

<<Η Παράταξή μας ‘’ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ’’, έχοντας γνώση και εμπειρία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ένας από τους δύο βασικούς πυλώνες ανάπτυξης του Νομού μας  και κατά συνέπεια της περιοχής μας , ο Πρωτογενής τομέας (ο άλλος είναι ο τουρισμός-πολιτισμός) έχει επεξεργαστεί και έχει εντάξει στο Πρόγραμμά της συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες. Που σκοπό έχουν να βελτιώσουν και να ενισχύσουν το εισόδημα των αγροτών.

Προτεραιότητά μας είναι ως Δήμος να παρέμβουμε για την βελτίωση του εισοδήματος των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας και να δώσουμε την ώθηση στους νέους των Κοινοτήτων μας να μείνουν και να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα.

Η Παράταξή μας ‘’ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ’’  συγκεκριμένα προτείνει επιγραμματικά κάποιες δράσεις-ενέργειες-παρεμβάσεις:

  • Την ίδρυση και λειτουργία Κτηνοτροφικού πάρκου στην ορεινή περιοχή του Δήμου μας
  • Την δημιουργία Δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων και εκθετηρίου τοπικών προϊόντων. Η δράση αυτή περιλαμβάνει μια σειρά από πρωτοβουλίες προβολής και προώθησης των τοπικών αγροτικών προϊόντων ώστε να εκμεταλλευτούμε πρώτιστα την τεράστια αγορά της κρουαζιέρας.
  • Την στήριξη για την δημιουργία Κέντρου κατάρτισης αγροτών στις νέες μορφές καλλιέργειας (υδροπονία κλπ), στην τυποποίηση και μεταποίηση.
  • Την δημιουργία Εργαστηρίου πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων.
  • Την αξιοποίηση εθνικών αλλά και ευρωπαϊκών προγραμμάτων όπως :

   Α) Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας(ΑΠΕ) για τον εξηλεκτρισμό των αγροτοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων Β) Η κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου στην Σκαφιδιά για τους αλιείς της περιοχής κ.α.

  • Την ίδρυση Γραφείου γεωργοκτηνοτροφικών θεμάτων

Την ίδρυση Κέντρου συγκέντρωσης ζώων στην Δ.Ε Ωλένης προκειμένου να αυτοδιαχειριστούν μόνοι τους οι αγροκτηνοτρόφοι τα ζώα και τα προϊόντα τους.>>

 

Related post

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο…

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για την συνάντησή…
Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον θάνατο του Γέρου του Μοριά”

Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον…

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στο Ναό της Αγίας Κυριακής στον Πύργο μνημόσυνο για τα 180 χρόνια από τον θάνατο…
Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό μας”

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για…

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσεριώνης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ…