Σε 2 μήνες περίπου η Σύμβαση για τα 28 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Δυτική Ελλάδα

Σε 2 μήνες περίπου η Σύμβαση για τα 28 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Δυτική Ελλάδα – Προϋπολογισμός 6,9 εκ. ευρώ από

το ΠΕΠ 2014 – 2020 Δυτικής Ελλάδας

Η εξέλιξη της πορείας της προμήθειας του πυροσβεστικού εξοπλισμού βρέθηκε σήμερα Πέμπτη 3 Μαΐου 2018 στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, του Γιάννη Πετρούτσου Περιφερειακού Διοικητή Π.Υ Δυτικής Ελλάδας, του  Κώστα Κυριακόπουλου, Συντονιστή Πυροσβεστικών Διοικήσεων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, οι οποίοι συνοδεύονταν από τους υπασπιστές τους  και του Αναστασίου Καναβού προϊσταμένου Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου (ΠΕΚΕ). Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμη η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Άλκηστις Σταθοπούλου και ο Προϊστάμενος Μονάδας Β1 ΕΥΔ ΠΔΕ Νίκος Θωμόπουλος.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το 2016, ενέταξε έργο προϋπολογισμού 7 εκ. ευρώ για τις ανάγκες εξοπλισμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της περιοχής μας. Από τότε, παρακολουθεί στενά την πορεία της διαδικασίας, η οποία ομολογουμένως είναι αργή και δύσκολη.

Ο κ. Κατσιφάρας υπενθύμισε την υπογραφή της απόφασης για αγορά εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που έχει ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». Πρόκειται για την προμήθεια συνολικά 29 πυροσβεστικών οχημάτων (28 υδροφόρες και 1 βυτιοφόρο), συνολικού προϋπολογισμού του κόστους πράξης 6.997.000 ευρώ.

Από αυτά, οι συμβάσεις για τα 28 οχήματα προχωρούν για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο και αναμένεται να υπογραφούν σε 2 περίπου μήνες. Πρόκειται για 5 υδροφόρες των 500 λίτρων, 14 οχήματα των τεσσάρων τόνων, 5 οχήματα των πέντε τόνων και 4 οχήματα των 10 τόνων. Ο προϋπολογισμός τους ανέρχεται σε 6,7 περίπου εκ. ευρώ. Ο χρόνος παράδοσης των οχημάτων είναι 12 έως 18 μήνες.

Επίσης είναι ενταγμένο 1 ειδικό όχημα υδροφόρο, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ για το οποίο ο διαγωνισμός ήταν άγονος και θα επαναληφθεί η διαδικασία.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα ευρύτερα της αντιπυρικής περιόδου, τα προβλήματα που υπάρχουν, ώστε να συμπεριληφθούν στην Εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την Έγκριση Σχεδίου Αντιπυρικής Περιόδου 2018 που συζητείται στην Εκτελεστική Επιτροπή.

Θα είμαστε δίπλα σας. Και οι δύο φορείς μαζί θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Δυστυχώς, οι πυρκαγιές ξεκίνησαν νωρίς το 2018. Με όλες μας τις δυνάμεις, με ευθύνη, θα σταθούμε δίπλα στους πολίτες και τις περιουσίες τους. Έχουμε ανακοινώσει τις σχετικές οδηγίες Προστασίας από Δασικές Πυρκαγιές στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας. Ζητάμε και τη συνδρομή των πολιτών. Έγκαιρη ενημέρωση για την Πρόληψη,” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Οι οδηγίες προστασίας από τις δασικές πυρκαγιές βρίσκονται στον ιστότοπο της Περιφέρειας, στο σύνδεσμο:

 http://www.pde.gov.gr/gr/enimerosi/civil-protection/item/5339-forest-fires.html

Related post

Κέφι, τραγούδι, χορός σε αποκριάτικους ρυθμούς στο 29ο Καρναβάλι Κρεστένων

Κέφι, τραγούδι, χορός σε αποκριάτικους ρυθμούς στο 29ο Καρναβάλι…

Παρουσία πλήθους κόσμου διεξήχθησαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης Ούτε η βροχή δε σταμάτησε το 29ο Καρναβάλι Κρεστένων! Την…
Διάρρηξη και 10.000€ σε γνωστή ψησταριά στον Πύργο- Μια προσαγωγή στην Α.Δ. Ηλείας

Διάρρηξη και 10.000€ σε γνωστή ψησταριά στον Πύργο- Μια…

Στο στόχαστρό του αυτή τη φορά γνωστή κεντρική ψησταριά στην Ηλειακή πρωτεύουσα… Η λεία του δεν ήταν τα “λαχταριστά” σουβλάκια, αλλά…
Πρωτιά για Α. Μαρούντα στις Εκλογές Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Ηλείας

Πρωτιά για Α. Μαρούντα στις Εκλογές Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών…

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής από τα εν…