Στάθης Καννής: Δώστε τέλος στην αγωνία των καλλιεργητών μας

ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΙΜΝΩΝ

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ «ΟΜΗΡΟΙ» ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΥΓΧΥΣΗΣ  ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ….

Η ταλαιπωρία και η αγωνία των παραγωγών του Επιταλίου και των αγροτών της ευρύτερης περιοχής με το θέμα της παραχώρησης ή μη των καλλιεργούμενων εκτάσεων των πρώην λιμνών πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Η Πολιτεία οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις για τις οποίες είχε μιλήσει ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης πριν από καιρό και να δώσει την άμεση εντολή απεμπλοκής των προβλημάτων και ενεργοποίησης σχετικής απόφασης για να προχωρήσει η διαδικασία.

Την παραπάνω δήλωση έκανε χθες μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και το ενδεχόμενο περαιτέρω εμπλοκής ο Υποψ. Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής ομ οποίος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους καλλιεργητές δείχνοντας το ενδιαφέρον του για την σύντομη διευθέτηση του ζητήματος.

Τα περιθώρια – είπε ο κ. Καννής – έχουν πλέον στενέψει και ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος για συγκεκριμένες όψιμες καλλιέργειες που άλλες χρονιές είχαν ξεκινήσει. Είναι σαφές κατανοητό αλλά και απολύτως αναγκαίο για να μην χαθεί και ολόκληρη η παραγωγική περίοδος να δοθεί σήμερα κιόλας το «πράσινο φως» παραχώρησης των εκτάσεων.

Απαιτείται να τηρηθεί η υπόσχεση του κ. Αραχωβίτη που έδειξε να μην την αντιλαμβάνεται ο πολιτικός του υφιστάμενος κ. Κόκκαλης, γεγονός που προκάλεσε δικαιολογημένη ανησυχία και σύγχυση όταν την ίδια ώρα δρομολογούνταν οι ενέργειες παραχώρησης από την Π.Ε Ηλείας. Είναι ξεκάθαρο ότι επιβάλλεται η παράταση του ισχύοντος νόμου για να δοθούν και πάλι οι εκτάσεις φέτος μέχρι το αρμόδιο υπουργείο καταλήξει στο  συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο που θέλει να εφαρμόσει για τέτοιου είδους περιπτώσεις.

ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ

Εκείνο που προέχει αυτή την στιγμή δεδομένης και της δύσκολης κατάστασης των αγροτών μας είναι οι άνθρωποι αυτοί να μπουν το ταχύτερο  στις εκτάσεις και να τις καλλιεργήσουν προς όφελος των οικογενειών τους αλλά και της τοπικής οικονομίας.

Πολλοί από τους παραγωγούς του Επιταλίου και των άλλων παραλίμνιων κοινοτήτων είναι γνωστό και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό ότι εδώ και αρκετά χρόνια από τις συγκεκριμένες ζώνες καλλιέργειας  έχουν και το βασικό εισόδημά τους, για να ζήσουν τις οικογένειές τους αλλά και για να αντιμετωπίσουν τα έξοδα του καλ. κόστους.

Η παραχώρηση των εκτάσεων είναι ένα ισχυρό βοήθημα για τους ίδιους που δεν μπορούμε να τους το στερήσουμε πολύ περισσότερο από την στιγμή που δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο των προθέσεων του Υπουργείου για τον οριστικό τρόπο παραχώρησής τους στο άμεσο μέλλον.

Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι βρισκόμαστε ήδη στα τέλη Μαρτίου και οι καλλιεργητές παραμένουν «όμηροι» μιας μπερδεμένης κατάστασης αγωνιώντας παράλληλα για επερχόμενες δυσάρεστες εξελίξεις πάνω στο ίδιο θέμα. Ζητάμε έτσι σήμερα κιόλας (αν όχι χθες) να υπάρξει λύση που τώρα μόνο η παράταση μπορεί να δώσει και να καλλιεργηθούν οι εκτάσεις. Αν δεν συμβεί αυτό θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την αγροτική παραγωγή, την οικονομία αλλά και την τοπική μας κοινωνία…

 

Related post

Η 1η Οκτωβρίου φέρνει αλλαγές και στις ώρες κοινής ησυχίας

Η 1η Οκτωβρίου φέρνει αλλαγές και στις ώρες κοινής…

Αλλάζουν από σ΄ήμερα Σάββατο 1 Οκτωβρίου οι ώρες κοινής ησυχίας, καθώς (παρά την καλοκαιρινή ημέρα) πλέον μπαίνουμε σε «χειμερινό» ωράριο. Οι…
Καταγγελία – Μήνυση Καννή σε Αντωνακόπουλο για υβριστική συμπεριφορά

Καταγγελία – Μήνυση Καννή σε Αντωνακόπουλο για υβριστική συμπεριφορά

Με μήνυση φαίνεται πως απαντα στην λεκτική επίθεση του δημάρχου Πύργου κου Αντωνακόπουλου, ο κ. Καννής μετά την εν λόγω δημοσιοποίηση:…
Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Πέθανε τα ξημερώματα ο Σταμάτης Κόκοτας στο Ασκληπιειό Βούλας μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του. Ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν γεννημένος…