Στην Ιταλία το Γυμνάσιο Καράτουλα

Αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Καράτουλα Ηλείας βρέθηκε στην Ιταλία στο διάστημα 11 έως 15 Φεβρουαρίου 2019, στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+. Συγκεκριμένα, στην πόλη Βιτέρμπο, της περιοχής Λατίου, στο Κολέγιο «Λουίτζι Φανταππιέ» πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εκπαιδευτικών από Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα, με κεντρικό θέμα «Εικονικές και αληθινές συναντήσεις γύρω από το τραπέζι». Το Βιτέρμπο, κατά την παράδοση χτίσθηκε από τον Έλληνα ήρωα Ηρακλή, στο πέρασμα του από την Ιταλική χερσόνησο, για αυτό και έμβλημά του είναι ο Λέων της Νεμέας.

Οι εκπαιδευτικοί από το Γυμνάσιο Καράτουλα που βρέθηκαν στην Ιταλία ήταν ο Διευθυντής του Γυμνασίου Καράτουλα κ. Αθανάσιος Παπαγρηγορίου και οι καθηγητές κ. Ιωάννης Κεχράκος και Γεώργιος Κουρκούτας.  Είχε προηγηθεί τον περασμένο Μάιο επίσκεψη στην Ιταλία αντιπροσωπεία 6 μαθητών του Γυμνασίου, αλλά και ανάλογη επίσκεψη μαθητών από όλες τις χώρες στην περιοχή της Ηλείας. Οι εργασίες στο Ιταλικό Κολέγιο στέφθηκαν από μεγάλη επιτυχία και προγραμματίστηκαν οι μελλοντικές δράσεις του Προγράμματος.

Στην Διευθύντρια του Κολεγίου «Λουίτζι Φανταππιέ» του Βιτέρμπο κ. Πατρίτσια Γκάνντι προσέφερε αναμνηστικό Δώρο με αναφορά στην ιστορία της Αρχαίας Ολυμπίας ο ομόλογός της του Γυμνασίου Καράτουλα κ. Αθ. Παπαγρηγορίου. Στο πλαίσιο της παρουσίας τους στην Ιταλία οι Έλληνες εκπαιδευτικοί και οι λοιπές αποστολές έκαναν επίσκεψη στην ετρουσκική περιοχή της Ταρκύνιας, μία περιοχή με έντονη ελληνική επίδραση,  στην μεσαιωνική και μαγευτική πόλη Μπανιορέτζιο αλλά και στην Ρώμη, όπου ήρθαν σε επαφή με την αρχαία και την νεώτερη Ιστορία της Ιταλίας και των σχέσεών της με τον Ελληνισμό.

Related post

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο…

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για την συνάντησή…
Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον θάνατο του Γέρου του Μοριά”

Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον…

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στο Ναό της Αγίας Κυριακής στον Πύργο μνημόσυνο για τα 180 χρόνια από τον θάνατο…
Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό μας”

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για…

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσεριώνης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ…