Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ο Πρέσβης της Ουκρανίας

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ο Πρέσβης της Ουκρανίας – Συζήτηση με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα  για εμπορικές σχέσεις και επενδύσεις

Τα ισχυρά πλεονεκτήματα της Δυτικής Ελλάδας τέθηκαν στο επίκεντρο της επίσημης συνάντησης που είχε σήμερα Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα Σεργκίι Σουτένκο (Sergli Shutenko), με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα. Ο πρέσβης, κατά την επίσκεψή του, θέλησε να ενημερωθεί για τους τομείς που παρουσιάζουν αναπτυξιακές προοπτικές στη Δυτική Ελλάδα, τονίζοντας ότι η περιοχή είναι η πρώτη που επισκέπτεται μετά τις επαφές που είχε στην Αθήνα, αναγνωρίζοντας τη δυναμική της.

Η συζήτηση εστιάστηκε σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος για την ενίσχυση των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων, την προσπάθεια προώθησης των επενδύσεων μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και σε πολιτισμικά θέματα που προάγουν τους δεσμούς φιλίας Ελλάδας – Ουκρανίας.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Πρέσβη για τομείς όπως η εκπαίδευση, η έρευνα, η αγροτική οικονομία, ο θρησκευτικός τουρισμός που μπορούν να οικοδομηθούν σχέσεις συνεργασίας και τόνισε ότι οι σύγχρονες υποδομές που διαθέτει πλέον η Δυτική Ελλάδα λειτουργούν ως αναπτυξιακά πλεονεκτήματα.

«Είναι ώρα να ανανεώσουμε τις επαφές μας και να προχωρήσουμε σε νέα πρότζεκτ συνεργασίας» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Σουτένκο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συμφωνήθηκε να ακολουθήσει νεώτερη συνάντηση στη διάρκεια της οποίας να γίνει ιδιαίτερη συζήτηση στους επιμέρους τομείς συνεργασίας στον άξονα των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, ενώ ο πρέσβης της Ουκρανίας κατά την επίσκεψή του στον Περιφερειάρχη συνοδευόταν από την Πρόξενο στην Ελλάδα Άννα Τισένκο, τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας «Φάρος» Μιχάλη Ροδόπουλο και τον Νικόλαο Καρακίτσο εκ των ιδρυτών του Συλλόγου που έχει έδρα την Πάτρα.

Related post

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο…

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για την συνάντησή…
Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον θάνατο του Γέρου του Μοριά”

Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον…

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στο Ναό της Αγίας Κυριακής στον Πύργο μνημόσυνο για τα 180 χρόνια από τον θάνατο…
Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό μας”

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για…

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσεριώνης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ…