Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ο Πρέσβης της Ουκρανίας

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ο Πρέσβης της Ουκρανίας – Συζήτηση με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα  για εμπορικές σχέσεις και επενδύσεις

Τα ισχυρά πλεονεκτήματα της Δυτικής Ελλάδας τέθηκαν στο επίκεντρο της επίσημης συνάντησης που είχε σήμερα Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα Σεργκίι Σουτένκο (Sergli Shutenko), με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα. Ο πρέσβης, κατά την επίσκεψή του, θέλησε να ενημερωθεί για τους τομείς που παρουσιάζουν αναπτυξιακές προοπτικές στη Δυτική Ελλάδα, τονίζοντας ότι η περιοχή είναι η πρώτη που επισκέπτεται μετά τις επαφές που είχε στην Αθήνα, αναγνωρίζοντας τη δυναμική της.

Η συζήτηση εστιάστηκε σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος για την ενίσχυση των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων, την προσπάθεια προώθησης των επενδύσεων μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και σε πολιτισμικά θέματα που προάγουν τους δεσμούς φιλίας Ελλάδας – Ουκρανίας.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Πρέσβη για τομείς όπως η εκπαίδευση, η έρευνα, η αγροτική οικονομία, ο θρησκευτικός τουρισμός που μπορούν να οικοδομηθούν σχέσεις συνεργασίας και τόνισε ότι οι σύγχρονες υποδομές που διαθέτει πλέον η Δυτική Ελλάδα λειτουργούν ως αναπτυξιακά πλεονεκτήματα.

«Είναι ώρα να ανανεώσουμε τις επαφές μας και να προχωρήσουμε σε νέα πρότζεκτ συνεργασίας» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Σουτένκο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συμφωνήθηκε να ακολουθήσει νεώτερη συνάντηση στη διάρκεια της οποίας να γίνει ιδιαίτερη συζήτηση στους επιμέρους τομείς συνεργασίας στον άξονα των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, ενώ ο πρέσβης της Ουκρανίας κατά την επίσκεψή του στον Περιφερειάρχη συνοδευόταν από την Πρόξενο στην Ελλάδα Άννα Τισένκο, τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας «Φάρος» Μιχάλη Ροδόπουλο και τον Νικόλαο Καρακίτσο εκ των ιδρυτών του Συλλόγου που έχει έδρα την Πάτρα.

Related post

Η 1η Οκτωβρίου φέρνει αλλαγές και στις ώρες κοινής ησυχίας

Η 1η Οκτωβρίου φέρνει αλλαγές και στις ώρες κοινής…

Αλλάζουν από σ΄ήμερα Σάββατο 1 Οκτωβρίου οι ώρες κοινής ησυχίας, καθώς (παρά την καλοκαιρινή ημέρα) πλέον μπαίνουμε σε «χειμερινό» ωράριο. Οι…
Καταγγελία – Μήνυση Καννή σε Αντωνακόπουλο για υβριστική συμπεριφορά

Καταγγελία – Μήνυση Καννή σε Αντωνακόπουλο για υβριστική συμπεριφορά

Με μήνυση φαίνεται πως απαντα στην λεκτική επίθεση του δημάρχου Πύργου κου Αντωνακόπουλου, ο κ. Καννής μετά την εν λόγω δημοσιοποίηση:…
Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Πέθανε τα ξημερώματα ο Σταμάτης Κόκοτας στο Ασκληπιειό Βούλας μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του. Ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν γεννημένος…