Συμμετοχή της Ομάδας Ρομποτικής του 3ου ΓΕΛ Πύργου στον Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτική

Με επιτυχίες το 3ο ΓΕΛ Πύργου Pierre de Coubertin στον Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Γαλάτσι Αττικής

Αποκομίζοντας πολλές εμπειρίες και με το βραβείο της καλύτερης συνεργασίας μεταξύ των μελών της, ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της ομάδας ρομποτικής του 3ου ΓΕΛ Πύργου Pierre de Coubertin “RoboManiacs”, στον Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που έγινε την Κυριακή 17 Μαρτίου στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Γαλάτσι Αττικής.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE και τελούσε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου ο οποίος και κήρυξε την έναρξη του διαγωνισμού. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό ήταν αυξημένη κατά 60% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και στην φετινή διοργάνωση πήραν μέρος σχεδόν 2000 μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

Οι RoboManiacs είχαν συμμετάσχει στον περιφερειακό διαγωνισμό Δυτικής Ελλάδας ο οποίος είχε διεξαχθεί στην Πάτρα στις 16/2/2019 και είχαν πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση του διαγωνισμού, παρουσιάζοντας ένα ρομπότ συλλογής απορριμμάτων προτείνοντας μια οικονομική, «έξυπνη» και «πράσινη» λύση για την συλλογή των απορριμμάτων. Τα οφέλη των μελών της ομάδας από την συμμετοχή τους στο διαγωνισμό ήταν πολλαπλά σε επίπεδο της συνεργασίας, οργάνωσης και διοίκησης ενός έργου και παρουσίασης μιας εφικτής λύσης που αντιμετωπίζει με έξυπνο τρόπο ένα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα. Τα παιδιά απέκτησαν νέες γνώσεις και δεξιότητες, αξιοποίησαν την δημιουργικότητά τους και συνεργάστηκαν με τον καλύτερο τρόπο για την επίτευξη του τελικού αποτελέσματος. 

Η ομάδα εργάστηκε για 6 μήνες για να καταφέρει το αποτέλεσμα αυτό σε ώρες εκτός μαθημάτων (οι συναντήσεις της ομάδας γίνονταν Σαββατοκύριακα). Στην ομάδα συμμετείχαν 4 μαθητές του 3ου ΓΕΛ Πύργου αλλά και μια μαθήτρια από το 2ο ΓΕΛ Πύργου.

Οι συναντήσεις  της ομάδας ρομποτικής RoboManiacs  θα συνεχιστούν κάνοντας σε πρώτη φάση απολογισμό της παρουσίας του στο διαγωνισμό, αναλύοντας τα δυνατά και τα αδύνατά τους σημεία και σχεδιάζοντας νέες δράσεις και έργα.

Τα μέλη της ομάδας

Μαρινοπούλου Βασιλική, μαθήτρια Ά Λυκείου, 2ο ΓΕΛ Πύργου

Μιχαηλίδης Νεκτάριος, μαθητής Γ Λυκείου 3ο ΓΕΛ Πύργου Pierre de Coubertin

Παναγόπουλος Χαράλαμπος, μαθητής A Λυκείου 3ο ΓΕΛ Πύργου Pierre de Coubertin

Φάφας Χαράλαμπος, μαθητής B Λυκείου 3ο ΓΕΛ Πύργου Pierre de Coubertin

Φωτόπουλος Παναγιώτης, μαθητής B Λυκείου 3ο ΓΕΛ Πύργου Pierre de Coubertin

 

Προπονητής

Τρυφωνόπουλος Αθηνόδωρος, Καθηγητής Πληροφορικής, Msc in Advanced Information Systems

Related post

Κώστας Νικολούτσος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: «Η στήριξη των μικρών επιχειρήσεων έχει και κοινωνικό χαρακτήρα»

Κώστας Νικολούτσος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: «Η στήριξη των μικρών…

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο, στον αέρα του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού ΛΕΤΡΙΝΑ FM για τα…
Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου Γ. Γεωργίου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: «Θα διαδηλώσουμε ακόμα και έξω από το Υπουργείο Παιδείας»

Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου Γ. Γεωργίου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:…

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πύργου, Γιάννης Γεωργίου, με αφορμή την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου μιλάει…
Τη Δευτέρα η τελευταία Θ. Λειτουργία ως Μητροπολίτης Ηλείας του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Γερμανού

Τη Δευτέρα η τελευταία Θ. Λειτουργία ως Μητροπολίτης Ηλείας…

Aγαπητoi μoυ Aδελφoi, όπως γνωρίζετε έχω υποβάλλει την παραίτησή μου από την θέση του Μητροπολίτου της Ιεράς Μητροπόλεως μας, η οποία…