Συνάντηση Μπαλαούρα με τον Μαργαρίτη Σχοινά

Με τον επικεφαλής Εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά συναντήθηκε στο γραφείο του στις Βρυξέλλες, ο βουλευτής Ηλείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Μάκης Μπαλαούρας.

Η συζήτηση κράτησε μία ώρα και στράφηκε γύρω από τα θέματα της επικαιρότητας που σχετίζονται με την Ελλάδα και την ΕΕ. 

 

Ο κ. Σχοινάς επισήμανε τη σημαντική πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα, γεγονός που αναγνωρίζεται από την ηγεσία της ΕΕ και εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η ανάπτυξη της χώρας θα προχωρήσει με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς.

Παράλληλα σημείωσε ότι η προνομιακή θέση της  Ελλάδας σε σχέση με τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες ως μέλος- και μάλιστα από τα παλαιότερα- της ΕΕ, της Ευρωζώνης και του Συμβουλίου της Ευρώπης,  της δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα ώστε να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην περιοχή  ώστε να διευρύνει τον πόλο ασφάλειας, σταθερότητας, ειρήνης και ευημερίας στα Βαλκάνια.

 

Ο επικεφαλής Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παράλληλα δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός σε ενδεχόμενες πρωτοβουλίες της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, σε συνεργασία με τα όργανα της ΕΕ.

Ο βουλευτής Μ. Μπαλαούρας διαπίστωσε σύμπτωση απόψεων με τον κ. Σχοινά στα ζητήματα στρατηγικής της χώρας μας, σημειώνοντας τη στήριξη που προσφέρει, στα θέματα αυτά στην Ελλάδα η Κομισιόν και ο ίδιος προσωπικά.

Related post

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο…

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για την συνάντησή…
Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον θάνατο του Γέρου του Μοριά”

Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον…

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στο Ναό της Αγίας Κυριακής στον Πύργο μνημόσυνο για τα 180 χρόνια από τον θάνατο…
Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό μας”

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για…

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσεριώνης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ…