Συνάντηση Μπαλαούρα με τον Μαργαρίτη Σχοινά

Με τον επικεφαλής Εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά συναντήθηκε στο γραφείο του στις Βρυξέλλες, ο βουλευτής Ηλείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Μάκης Μπαλαούρας.

Η συζήτηση κράτησε μία ώρα και στράφηκε γύρω από τα θέματα της επικαιρότητας που σχετίζονται με την Ελλάδα και την ΕΕ. 

 

Ο κ. Σχοινάς επισήμανε τη σημαντική πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα, γεγονός που αναγνωρίζεται από την ηγεσία της ΕΕ και εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η ανάπτυξη της χώρας θα προχωρήσει με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς.

Παράλληλα σημείωσε ότι η προνομιακή θέση της  Ελλάδας σε σχέση με τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες ως μέλος- και μάλιστα από τα παλαιότερα- της ΕΕ, της Ευρωζώνης και του Συμβουλίου της Ευρώπης,  της δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα ώστε να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην περιοχή  ώστε να διευρύνει τον πόλο ασφάλειας, σταθερότητας, ειρήνης και ευημερίας στα Βαλκάνια.

 

Ο επικεφαλής Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παράλληλα δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός σε ενδεχόμενες πρωτοβουλίες της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, σε συνεργασία με τα όργανα της ΕΕ.

Ο βουλευτής Μ. Μπαλαούρας διαπίστωσε σύμπτωση απόψεων με τον κ. Σχοινά στα ζητήματα στρατηγικής της χώρας μας, σημειώνοντας τη στήριξη που προσφέρει, στα θέματα αυτά στην Ελλάδα η Κομισιόν και ο ίδιος προσωπικά.

Related post

ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας-Δακοκτονία 2022: Σε ποιες ΤΚ πραγματοποιούν δολωματικούς ψεκασμούς

ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας-Δακοκτονία 2022: Σε ποιες ΤΚ πραγματοποιούν δολωματικούς…

  Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στα πλαίσια εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας 2022, ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς…
Νίκος Παναγιωτόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Σταφίδα, σταφύλι, “ιερές” περιουσίες… “θηλιά” στο λαιμό μας”

Νίκος Παναγιωτόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Σταφίδα, σταφύλι, “ιερές” περιουσίες……

Την Τετάρτη στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου, στον Πύργο και συγκεκριμένα στις 10:00 το πρωί, δίνουν το αγωνιστικό τους “παρών” οι…
Διονύσης Καπλάνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Ενωμένοι για την επόμενη μέρα στην Περιφέρεια”

Διονύσης Καπλάνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Ενωμένοι για την επόμενη…

“Η απόφαση του Απόστολου Κατσιφάρα μας ξάφνιασε όλους”, ανέφερε σε συνέντευξή του ο περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας,  Διονύσης Καπλάνης, στον αέρα…