Συνάντηση εργασίας στο Υπ. Πολιτισμού για θέματα πολιτισμού στη Δυτική Ελλάδα

Ενόψει του νομοσχεδίου του Υπουργείου Πολιτισμού που θα μπει στη διαβούλευση το αμέσως επόμενο διάστημα για την Περιφερειακή Πολιτισμική Πολιτική για το Σύγχρονο Πολιτισμό οι βουλευτές Δυτικής Ελλάδας του ΣΥΡΙΖΑ είχαν χθες Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου εποικοδομητική συζήτηση με την Υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά για θέματα πολιτιστικής πολιτικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

          Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού που αφορούν τον Νομό μας και μας έχουν απασχολήσει είτε μέσω Κοινοβουλευτικού Ελέγχου είτε σε συσκέψεις για να εξετάσουμε την πορεία έργων που έχουν εξαγγελθεί ή που έχουμε ζητήσει να υλοποιηθούν.

Ενδεικτικά εξετάστηκαν θέματα που αφορούν το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα στις Βάσσες και άλλα μνημεία της περιοχής, την άυλη πολιτιστική κληρονομιά, το Μουσείο «Νίκος Μπελογιάννης», την επαναλειτουργία του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, την εξωστρέφεια εικαστικών πρωτοβουλιών μέσα από την κινητικότητα των μόνιμων συλλογών και των περιοδικών εκθέσεων Μουσείων Αθήνας και Θεσσαλονίκης προς την Περιφέρεια.

          Η Υπουργός εξέφρασε την πολιτική της βούληση για αμέριστη συμπαράσταση στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου θα σταθούν αρωγοί για οποιαδήποτε τεχνική βοήθεια.

             Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι βουλευτές Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Γεράσιμος Μπαλαούρας, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Τριανταφύλλου και οι βουλευτές Αχαΐας Ανδρέας Ριζούλης και Κωνσταντίνος Σπαρτινός.

Related post

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Σε πολύ καλό δρόμο για…

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”
Ηλεία: Δύο συλλήψεις για παράνομη οπλοκατοχή

Ηλεία: Δύο συλλήψεις για παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθησαν σε διαφορετικές περιπτώσεις, χθες το πρωί, στην Κυλλήνη και στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, δύο ημεδαποί άνδρες,…
Ο παγετός «εκαψε» τους παραγωγούς σε Κρέστενα – Ανδρίτσαινα

Ο παγετός «εκαψε» τους παραγωγούς σε Κρέστενα – Ανδρίτσαινα

Η επίθεση του χιονιά τις δύο τελευταίες ημέρες έθεσε σε συναγερμό τον Δήμο Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, με τον δήμαρχο να ζητά την…