Συνάντηση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου για  τη στήριξη  του πρωτογενούς τομέα

Η στήριξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας τέθηκαν σήμερα Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2018 στο επίκεντρο της συζήτησης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον πρωτογενή τομέα, εκτιμώντας ότι μπορεί να αποκτήσει ισχυρό και πολυδιάστατο αναπτυξιακό ρόλο, προσδίδοντας υπεραξία στα προϊόντα. Στην κατεύθυνση αυτή βρισκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής ανοίγοντας νέους ορίζοντες. Η σύνδεση της παραγωγής με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, είναι δύο βασικές μας κατευθύνσεις που στόχο έχουν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά μας» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε την Υφυπουργό για την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και για το γεγονός, ότι στη Δυτική Ελλάδα εντάχθηκε το σύνολο των αγροτών που πληρούσαν τις προϋποθέσεις στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών».  Δηλαδή, 1.731 νέοι αγρότες που χρηματοδοτούνται με 33.414.500 ευρώ.

Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Κατσιφάρας έκανε στον κτηνοτροφικό τομέα, τονίζοντας προς την κα. Τελιγιορίδου, ότι πρόκειται για κλάδο που αντιμετωπίζει πολυεπίπεδα προβλήματα, με κυρίαρχο τις τιμές διάθεσης του αιγοπρόβειου γάλακτος αλλά και του κρέατος, δεδομένου ότι συνεχώς συμπιέζονται, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη ανησυχία για τη δυνατότητα απορρόφησης της παραγωγής. Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε και την αναγκαιότητα για αγροτικό εξηλεκτρισμό στις κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ ζήτησε και ενίσχυση των υπηρεσιών με κτηνιάτρους.

            Επίσης, έθεσε προς την Υφυπουργό το αίτημα για αναδιάρθρωση  της καλλιέργειας κορινθιακής σταφίδας, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα εξαγώγιμο προϊόν με καλές προοπτικές που έχει παρελθόν, αλλά θα πρέπει να υποστηριχθεί για να έχει και μέλλον στην παγκόσμια αγορά. 

Από την πλευρά της  η κα. Τελιγιορίδου, μετέφερε το πνεύμα της αγροτικής πολιτικής της Κυβέρνησης στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού της παραγωγής. Μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί ένα περισσότερο σύγχρονο και εξωστρεφές μοντέλο. Επίσης σε ό,τι αφορά τη στήριξη της κτηνοτροφίας και του αγροτικού τομέα έκανε λόγο για μείωση τους κόστους παραγωγής, όπως επίσης σε μέτρα για μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ αναφέρθηκε στις ενέργειες για τη βελτίωση υποδομών στη γεωργία και την κτηνοτροφία (αγροτική οδοποιία, αρδευτικά και εγγειοβελτιωτικά έργα).

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμη ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΔΕ Σταύρος Βέρρας, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Μιχάλης Σιδηρόπουλος και ο συνεργάτης της Υφυπουργού Δημήτρης Κωνσταντινίδης.

Related post

Βουλευτής Ηλείας ΝΔ Κώστας Τζαβάρας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Δικαιώθηκα για την πολιτική μου επιλογή”

Βουλευτής Ηλείας ΝΔ Κώστας Τζαβάρας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Δικαιώθηκα…

“Δεν έχω μετανιώσει…”, λέει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας, αναφερόμενος στην επιλογή του να μην συμμετάσχει στην Επιτροπή Θεσμών…
Λάμπης Αριστειδόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Προσωπική και λανθασμένη επιλογή Πλεμμένου-Νικολόπουλου”

Λάμπης Αριστειδόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Προσωπική και λανθασμένη επιλογή…

Ο επικεφαλής της παράταξης “Δήμος Πύργου- Πρωτεύουσα ευθύνης” και πρώην Δήμαρχος Ιάρδανου, Λάμπης αριστειδοπουλος μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό…
Διοικητής ΓΝ Πύργου Σπύρος Πολίτης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Να σταματήσουμε να πετροβολούμε το Νοσοκομείο”

Διοικητής ΓΝ Πύργου Σπύρος Πολίτης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Να…

Ο διοικητής νοσοκομείο Πύργου Σπύρος Πολίτης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για τα νέα του καθήκοντα τις…