ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΤΡΑΣ – ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ

Ισχυρή παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δυτικής Ελλάδας που διεξήχθη στην Πάτρα το διήμερο 5 και 6 Φεβρουαρίου 2018, είχε ο Δήμος Ήλιδας.

Στο σύνολο των θεματικών συνεδριάσεων συμμετείχαν εκπρόσωποι του Δήμου Ήλιδας, με τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο να καταθέτει τις δικές του προτάσεις σε αυτές, οι οποίες είχαν γίνει ήδη γνωστές στην πολιτική ηγεσία μέσω εμπεριστατωμένου υπομνήματος που είχε κατατεθεί. 

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος προχώρησε σε εισηγήσεις κατά την πρώτη ημέρα στις συνεδριάσεις για την Υγεία και την Παιδεία και τη δεύτερη ημέρα στις συνεδριάσεις για τη Κοινωνική Πολιτική και τις Υποδομές.

Παράλληλα, σε όλες τις υπόλοιπες συνεδριάσεις που γίνονταν ταυτόχρονα, συμμετείχαν αιρετοί του Δήμου Ήλιδας και συνεργάτες  του Δημάρχου.

Ειδικότερα κατά τις εισηγήσεις του ο κύριος Χριστοδουλόπουλος ανέφερε ανά ενότητα τα εξής:

ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ:

Ο Δήμαρχος Ήλιδας παρουσία του Υπουργού κ. Ανδρέα Ξανθού, αναφέρθηκε εκτενώς στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και στην ισχυρή του παρουσία και αναγκαιότητα για το Νομό Ηλείας. 

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος συμφώνησε με την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων που έθεσε ο Υπουργός κατά την εισήγησή του, για τον κρίσιμο τομέα της υγείας, ενώ τόνισε μία εκ των παθογενειών του χώρου της υγείας στη Δυτική Ελλάδα που είναι η τεράστια μετακίνηση ασθενών από τις δομές  της Ηλείας στην Πάτρα, κάτι που επιφέρει υπέρμετρη επιβάρυνση στα δύο μεγάλα Περιφερειακά νοσοκομεία.

«Ο λόγος για το φαινόμενο αυτό είναι ότι, δομές του νομού Ηλείας είναι ιδιαίτερα αποδυναμωμένες και δεν επαρκούν για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών. Κι όμως, υπάρχουν δύο νοσοκομεία που αν συνδυαστικά αναβαθμιστούν, μπορούν να αλλάξουν άρδην την κατάσταση αυτή. Επιπροσθέτως να αναφέρω ότι, κανένα από τα δύο νοσοκομεία της Ηλείας δεν μπορεί -αποδεδειγμένα- να σηκώσει το βάρος από μόνο του, ούτε το νοσοκομείο του Πύργου αλλά ούτε και αυτό της Αμαλιάδας.

Η μόνη λύση είναι η εκμετάλλευση στο έπακρο των κλινών και των υποδομών του νοσοκομείο Αμαλιάδας, μέσω της λειτουργικής του αναβάθμισης, που μπορεί να συμβεί με ενίσχυση του προσωπικού, λειτουργία όλων των κλινικών και εκσυγχρονισμό του ιατροτεχνικού εξοπλισμού» ανάφερε ο Δήμαρχος Ήλιδας.

ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:

Ο κύριος Χριστοδουλόπουλος χαιρέτισε την απόφαση για δημιουργία πανεπιστημιακής σχολής στην Αμαλιάδα, ωστόσο, αντέδρασε έντονα παρουσία του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου σχετικά με τις προθέσεις που αναπτύχθηκαν για απομάκρυνση του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας από την Αμαλιάδα.

Μάλιστα, για το ζήτημα αυτό τόνισε κατά την ομιλία τους ότι «δεν μπορείτε να μας δίνετε το αυτονόητο και να μας  υπεξαιρείτε το αναγκαίο»

ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ:

Ο κύριος Χριστοδουλόπουλος άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή την εισήγηση της αρμόδιας Υπουργού Θεανώς Φωτίου σχετικά με τους ΡΟΜΑ που διαβιούν στο Δήμο Ήλιδας και την αναβάθμιση των υποδομών τους.

Κατά την εισήγησή του αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά την διαδικασία των προσλήψεων και τους όρους που θα έπρεπε να υπάρχουν για την κρίσιμη θέση του διαμεσολαβητή ΡΟΜΑ και δεν έχει προβλεφτεί από τον ΑΣΕΠ.

Στο αίτημα αυτό ανταποκρίθηκε αμέσως κατά τη δευτερολογία της η κυρία Φωτίου, αναφέροντας ότι θα προβλεφτεί άμεσα με ειδική διάταξη.

ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ:

Στην τελευταία χρονικά θεματική συνεδρίαση που αφορούσε τον Τομέα των Υποδομών, της Ναυτιλίας και του Περιβάλλοντος, ο Δήμαρχος Ήλιδας κατά την εισήγησή του έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα –όπως και οι υπόλοιποι φορείς του Νομού Ηλείας το θέμα της συνέχισης του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μόνο στην Πατρών-Πύργου έχει μετρήσει 184 εικονοστάσια τα οποία χρόνο με το χρόνο πολλαπλασιάζονται.

Ο κύριος Χριστοδουλόπουλος ζήτησε συγκεκριμένες δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα, διότι –όπως είπε χαρακτηριστικά– η περιοχή μας έχει ακούσει πολλά εδώ και δεκαετίες σχετικά με τον αυτοκινητόδρομο, όμως δεν έχει δει κάποια σημαντική εξέλιξη στο έργο.

Επίσης, έθεσε στην εισήγησή του και σειρά ζητημάτων που αφορούν σε υποδομές και θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον Δήμο Ήλιδας.      

Related post

Ενημέρωση στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Πηνειού για τους καφέ κάδους

Ενημέρωση στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Πηνειού για τους…

«Φροντίζουμε μαζί τον πλανήτη μας» Για τα πολυδιάστατα οφέλη της διαχείρισης των βιοαποβλήτων στην πηγή και την ορθή χρήση των καφέ…
Εξαίρεση παραλιών Μπισχινόκαμπου-Ακίδα από τις «Απάτητες  Παραλίες»

Εξαίρεση παραλιών Μπισχινόκαμπου-Ακίδα από τις «Απάτητες Παραλίες»

Εξαιρέθηκαν από τον νέο θεσμό των Απάτητων Παραλιών, που έχει στόχο να προστατευθούν παραλίες που βρίσκονται σε περιοχές Natura, οι παραλίες…
Διονύσης Καλαματιανός: «Προοδευτική συνεργασία για να βγει η χώρα από το τέλμα»

Διονύσης Καλαματιανός: «Προοδευτική συνεργασία για να βγει η χώρα…

Σημεία από τηλεοπτικές συνεντεύξεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύση Καλαματιανού. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στη χώρα…