ΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

ΤΟΛΜΗΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ

Ως κύρια περιβαλλοντικά προβλήματα του Δήμου Πύργου, στη λογική της συχνότερης αναφοράς ,εκ μέρους των πολιτών χαρακτηρίζονται

Α)Η προβληματική Διαχείριση των Αστικών Στερεών Απορριμμάτων, σε διάφορες φάσεις της. Πολλά ερωτηματικά εγείρονται για τον «ορθόδοξο» τρόπο επεξεργασίας στη Μονάδα στην Τριανταφυλλιά. Γίνεται ανακύκλωση? Υπάρχουν έσοδα?

Τελευταία καταγράφεται ελλιπής αποκομιδή στερεών απορριμμάτων.

Υπογειοποίηση κάδων στα χωριά και σε σημεία της πόλης.

Έγκαιρη συντήρηση στόλου οχημάτων.

Διασφάλιση επάρκειας προσωπικού

Β) Ποτόκι .Η  δαιμονοποίηση της περιοχής, μέσω επίκλησης ασαφών, απροσδιόριστων κινδύνων και η μετάθεση κάθε συζήτησης, λύσης του προβλήματος, δηλητηριάζουν περαιτέρω τον Δημόσιο Διάλογο και δημιουργούν  συλλογικό πανικό.

Είχαμε θέσει στον Κο Τσιρώνη τον τότε Υπουργό Περιβάλλοντος προ διετίας σε συνάντηση στο Δημαρχείο, το αίτημα χρηματοδότησης-μελέτης του μεγέθους και της ποιότητας της ρύπανσης.

Η κοινή λογική εισηγείται ότι η όποια ρύπανση στην περιοχή έχει συντελεσθεί. Ίσως απομένει μικρό μέρος, υπόλοιπο για την ολοκλήρωσή της.

Η αναζήτηση της μεθόδου και μέσων για την απομάκρυνση των υπολλειμμάτων στο ποτάμι, εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών παλαιότερα ,ανέδειξε απαγορευτικό κόστος (30  εκ   ευρώ).

Η τολμηρή πρόταση, ώστε την έγκριση της και επιστημονικής κοινότητας είναι η επιχωμάτωση

 της περιοχής και η φύτευση δέντρων, ώστε να υλοποιηθεί  ευρύτερο σχέδιο  ανάπλασης, πέριξ του Αλφειού.

Εξ άλλου σε περίπτωση ανάφλεξης ο μόνος τρόπος  είναι η χρήση χώματος ,ώστε να περιοριστεί  το απαραίτητο  για  την  καύση οξυγόνο

Γ ]Ρύπανση ατμόσφαιρας από βιομηχανίες

Σίγουρα υπάρχουν τεχνικές λύσεις. Η ρύπανση του αναπνεόμενου αέρα,έστω μόνο η οσμή, αποτελούν στοιχείο επιβάρυνσης της ποιότητας ζωής. Κανείς δεν πίνει θολό νερό, κανείς δεν θέλει να αναπνέει δύσοσμο αέρα.

Οι βιομηχανίες λειτουργούν, θετικά προς την τοπική οικονομία. Λύση δεν είναι το κλείσιμό τους ούτε η επιβολή καταστροφικού προστίμου.

Μέχρι τώρα δυστυχώς το ΕΒΕ και ο Δήμος Πύργου  δεν έχουν από κοινού με τους ιδιοκτήτες αναζητήσει  πόρους   από ερευνητικά προγράμματα  , αναπτυξιακά προγράμματα, μέσω των οποίων θα εφαρμόσουν νέα τεχνολογία απόσμησης ,ούτε καν μελέτη του μεγέθους του προβλήματος δεν έχει γίνει. Σε αντίθεση με άλλες περιοχές ,όπως η Αχαία. Και σε αυτόν τον τομέα.

Η λογική οδηγεί στην επιλογή λύσεων  για προστασία της ποιότητας ζωής, της δημόσιας υγείας, αλλά και  την  διασφάλιση της βιωσιμότητας των απαραίτητων για την τοπική οικονομία βιομηχανικής  δραστηριότητας.

Related post

Βουλευτής Ηλείας ΝΔ Κώστας Τζαβάρας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Δικαιώθηκα για την πολιτική μου επιλογή”

Βουλευτής Ηλείας ΝΔ Κώστας Τζαβάρας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Δικαιώθηκα…

“Δεν έχω μετανιώσει…”, λέει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας, αναφερόμενος στην επιλογή του να μην συμμετάσχει στην Επιτροπή Θεσμών…
Λάμπης Αριστειδόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Προσωπική και λανθασμένη επιλογή Πλεμμένου-Νικολόπουλου”

Λάμπης Αριστειδόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Προσωπική και λανθασμένη επιλογή…

Ο επικεφαλής της παράταξης “Δήμος Πύργου- Πρωτεύουσα ευθύνης” και πρώην Δήμαρχος Ιάρδανου, Λάμπης αριστειδοπουλος μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό…
Διοικητής ΓΝ Πύργου Σπύρος Πολίτης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Να σταματήσουμε να πετροβολούμε το Νοσοκομείο”

Διοικητής ΓΝ Πύργου Σπύρος Πολίτης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Να…

Ο διοικητής νοσοκομείο Πύργου Σπύρος Πολίτης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για τα νέα του καθήκοντα τις…