ΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

ΤΟΛΜΗΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ

Ως κύρια περιβαλλοντικά προβλήματα του Δήμου Πύργου, στη λογική της συχνότερης αναφοράς ,εκ μέρους των πολιτών χαρακτηρίζονται

Α)Η προβληματική Διαχείριση των Αστικών Στερεών Απορριμμάτων, σε διάφορες φάσεις της. Πολλά ερωτηματικά εγείρονται για τον «ορθόδοξο» τρόπο επεξεργασίας στη Μονάδα στην Τριανταφυλλιά. Γίνεται ανακύκλωση? Υπάρχουν έσοδα?

Τελευταία καταγράφεται ελλιπής αποκομιδή στερεών απορριμμάτων.

Υπογειοποίηση κάδων στα χωριά και σε σημεία της πόλης.

Έγκαιρη συντήρηση στόλου οχημάτων.

Διασφάλιση επάρκειας προσωπικού

Β) Ποτόκι .Η  δαιμονοποίηση της περιοχής, μέσω επίκλησης ασαφών, απροσδιόριστων κινδύνων και η μετάθεση κάθε συζήτησης, λύσης του προβλήματος, δηλητηριάζουν περαιτέρω τον Δημόσιο Διάλογο και δημιουργούν  συλλογικό πανικό.

Είχαμε θέσει στον Κο Τσιρώνη τον τότε Υπουργό Περιβάλλοντος προ διετίας σε συνάντηση στο Δημαρχείο, το αίτημα χρηματοδότησης-μελέτης του μεγέθους και της ποιότητας της ρύπανσης.

Η κοινή λογική εισηγείται ότι η όποια ρύπανση στην περιοχή έχει συντελεσθεί. Ίσως απομένει μικρό μέρος, υπόλοιπο για την ολοκλήρωσή της.

Η αναζήτηση της μεθόδου και μέσων για την απομάκρυνση των υπολλειμμάτων στο ποτάμι, εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών παλαιότερα ,ανέδειξε απαγορευτικό κόστος (30  εκ   ευρώ).

Η τολμηρή πρόταση, ώστε την έγκριση της και επιστημονικής κοινότητας είναι η επιχωμάτωση

 της περιοχής και η φύτευση δέντρων, ώστε να υλοποιηθεί  ευρύτερο σχέδιο  ανάπλασης, πέριξ του Αλφειού.

Εξ άλλου σε περίπτωση ανάφλεξης ο μόνος τρόπος  είναι η χρήση χώματος ,ώστε να περιοριστεί  το απαραίτητο  για  την  καύση οξυγόνο

Γ ]Ρύπανση ατμόσφαιρας από βιομηχανίες

Σίγουρα υπάρχουν τεχνικές λύσεις. Η ρύπανση του αναπνεόμενου αέρα,έστω μόνο η οσμή, αποτελούν στοιχείο επιβάρυνσης της ποιότητας ζωής. Κανείς δεν πίνει θολό νερό, κανείς δεν θέλει να αναπνέει δύσοσμο αέρα.

Οι βιομηχανίες λειτουργούν, θετικά προς την τοπική οικονομία. Λύση δεν είναι το κλείσιμό τους ούτε η επιβολή καταστροφικού προστίμου.

Μέχρι τώρα δυστυχώς το ΕΒΕ και ο Δήμος Πύργου  δεν έχουν από κοινού με τους ιδιοκτήτες αναζητήσει  πόρους   από ερευνητικά προγράμματα  , αναπτυξιακά προγράμματα, μέσω των οποίων θα εφαρμόσουν νέα τεχνολογία απόσμησης ,ούτε καν μελέτη του μεγέθους του προβλήματος δεν έχει γίνει. Σε αντίθεση με άλλες περιοχές ,όπως η Αχαία. Και σε αυτόν τον τομέα.

Η λογική οδηγεί στην επιλογή λύσεων  για προστασία της ποιότητας ζωής, της δημόσιας υγείας, αλλά και  την  διασφάλιση της βιωσιμότητας των απαραίτητων για την τοπική οικονομία βιομηχανικής  δραστηριότητας.

Related post

ΑΑΔΕ – Appodixi: Μπήκαν τα πρώτα «λουκέτα» για φοροδιαφυγή – Βροχή οι καταγγελίες για «μαϊμού» αποδείξεις

ΑΑΔΕ – Appodixi: Μπήκαν τα πρώτα «λουκέτα» για φοροδιαφυγή…

Σε καθημερινή βάση στην ΑΑΔΕ υποβάλλονται περίπου 1.600 καταγγελίες από το Appodixi από τις οποίες οι οκτώ στις δέκα αφορούν αποδείξεις που δεν έχουν διαβιβαστεί…
Σούπερ μάρκετ: Αδιανόητες αυξήσεις στο ράφι – Ποιο προϊόν αυξήθηκε 57%

Σούπερ μάρκετ: Αδιανόητες αυξήσεις στο ράφι – Ποιο προϊόν…

Ζαλίζουν οι αυξήσεις των τιμών στο σούπερ μάρκετ. Τα χαρτικά ξεφεύγουν, άνοδος σε προϊόντα μέχρι και 57,3%! Στόχο να συγκρατηθούν -όσο αυτό…
Αμαλιάδα: Οδηγούσε επικίνδυνα, αγνόησε το σήμα των αστυνομικών, συνελήφθη και του αφαιρέθηκε η άδεια ικανότητας οδήγησης

Αμαλιάδα: Οδηγούσε επικίνδυνα, αγνόησε το σήμα των αστυνομικών, συνελήφθη…

  Σύλληψη ημεδαπού για επικίνδυνη οδήγηση Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην  Αμαλιάδα, από αστυνομικούς της ομάδας Ειδικών Ελέγχων Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων…