“Βόμβες” στο Δημ. Συμβούλιο Πύργου για το Λιμενικό Ταμείο

Εκπλήξεις έκρυβε η συζήτηση για την έγκριση του τροποποιημένου προϋπολογισμού του Λιμενικού Ταμείου χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου. Κι αυτό γιατί η συζήτηση επεκτάθηκε και σε ανώνυμες καταγγελίες , ενώ στο αποκορύφωμα της αντιπαράθεσης ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου Λεωνίδας Δημουλιάς παρουσίασε έγγραφο του Λιμεναρχείου Κατακόλου, σύμφωνα με το οποίο τα ονόματα του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Λεων. Βαρουξή και του αντιπροέδρου Διον. Αντωνόπουλου δεν έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο κ. Δημουλιάς διερωτήθη εάν η μη δημοσίευση στο ΦΕΚ δημιουργεί πρόβλημα ή όχι στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί. «Αν είναι έτσι υπάρχουν συνέπειες; Δεν είμαι νομικός εγώ για να ξέρω», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Δημουλιάς αναφέρθηκε και σε άλλο έγγραφο του Λιμεναρχείου, το υπ’ αριθμόν 809, με το οποίο γίνονται διάφορες επισημάνσεις για τη λειτουργία του ΔΛΤ Πύργου, χωρίς όμως να αποκαλύψει το περιεχόμενό του γιατί το έγγραφο έφερε την επισήμανση «περιορισμένης χρήσης».

Τέλος, ο κ. Δημουλιάς ζήτησε να πληροφορηθεί το αποθεματικό των χρημάτων του Λιμενικού Ταμείου στις δύο Τράπεζες, ΑΤΤΙΚΑ και EUROBANC,ύψους 1.000.000 ευρώ περίπου για το οποίο «είχε ζητηθεί διευκρίνιση και από τον Λιμενάρχη και από την κα Ζάγκλαρη ως μέλη του Λιμενικού Ταμείου, αλλά απάντηση δεν δόθηκε ποτέ», είπε ο κ. Δημουλιάς.

Επί των καταγγελιών και σε ό,τι αφορά τα χρηματικά υπόλοιπα, ο κ. Βαρουξής ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα έλθει στο Κατάκολο ορκωτός λογιστής και κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να παραστούν για μα δουν.

Για τη μη δημοσίευση σε ΦΕΚ, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ είπε ότι αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία και ότι ο δήμος και στο παρελθόν είχε απασχοληθεί με ανάλογη υπόθεση, ενώ ζήτησε έστω και τώρα να υπάρξει κλίμα συναίνεσης στο Λιμενικό Ταμείο. «Εχουν γίνει καταγγελίες, έχουν ασχοληθεί οι αρμόδιοι, δεν μπορεί κάθε φορά εδώ να κάνουμε ένα μικρό δικαστήριο. Υπάρχουν τα χρήματα; Αυτό είναι το ερώτημα», είπε μεταξύ άλλων.

Με τον κ. Ανδριόλα συμφώνησε ο κ. Γιάννης Αργυρόπουλος λέγοντας «εμένα με ενδιαφέρει αν το Λιμενικό Ταμείο λειτουργεί άρτια και προς το συμφέρον των δημοτών». Για το θέμα του ΦΕΚ είπε: «αναρωτιέμαι πώς ήλθε τώρα ο Λιμενάρχης και εφευρίσκει αυτό το θέμα;».

Ο κ. Θαν. Παναγούλης επισήμανε ότι τους τελευταίους 5 μήνες σταμάτησαν να του στέλνουν τις προσκλήσεις για τις συνεδριάσεις του Λιμενικού Ταμείου και ότι με την παρουσία του στήριζε τις σωστές αποφάσεις που ελαμβάνοντο και κατήγγειλε τις μη σύννομες.

Τέλος, ο κ. Τ. Αντωνακόπουλος ζήτησε να εγκριθεί ο προϋπολογισμός για την ασφάλεια του λιμανιού και για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Και συνέχισε: «Εχουν υπάρξει ασυνέπειες, έχουν υπάρξει και λάθη. Αν υπάρχει παρανομία θα το κρίνουν άλλοι. Εμείς έγκαιρα είχαμε κάνει τις ενέργειες προς όλες τις κατευθύνσεις . Σε ό,τι αφορά το ΦΕΚ, οι μέχρι τώρα αποφάσεις έχουν δημιουργήσει μια «ντε φάκτο» νομιμότητα».

ΟΦΕΙΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Ένα ακόμη θέμα που ετέθη από τον κ. Δημουλιά, ήταν οι μακροχρόνιες οφειλές (ύψους 105.680,80 ευρώ) του Λιμενικού Ταμείου στο Δήμο. Για τις οφειλές αυτές (σ.σ. πρόκειται για ανταποδοτικά τέλη), ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Βαρουξής είχε διαβεβαιώσει από πέρυσι τον αντιδήμαρχο Ανδρ. Σκαρτσιάρη για την απόδοσή τους στο Δήμο. «Θα πληρωθείτε κ. Σκαρτσιάρη», είχε πει χαρακτηριστικά. Η πληρωμή, όμως, δεν έγινε ποτέ. Και όπως είπε ο κ. Δημουλιάς χθες, εάν ο Δήμος είχε αυτά τα χρήματα, επειδή είναι στον ίδιο κωδικό, θα μπορούσε να είχε αγοράσει 2 ή τρία απορριμματοφόρα κι έτσι δεν θα παρουσιαζόταν το σημερινό πρόβλημα με την περισυλλογή απορριμμάτων.

Πηγή: www.ert.gr 

Related post

Πρόεδρος Τ.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ Νίκος Λοχοβίτης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: «Οι λογαριασμοί τραβούν την ανηφόρα»

Πρόεδρος Τ.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ Νίκος Λοχοβίτης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:…

Στις 9 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι προχωρούν σε πανελλαδική πανεργατική απεργία. Δώδεκα σωματεία συνολικά σε επίπεδο νομού έχουν πάρει μία σειρά από…
Γραμματέας ΟΑΣΗ Χρ.Γιαννόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM-Στους δρόμους για την Κορινθιακή Σταφίδα οι παραγωγοί

Γραμματέας ΟΑΣΗ Χρ.Γιαννόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM-Στους δρόμους για την…

Οι αγρότες για μια ακόμα φορά έδωσαν το αγωνιστικό τους παρών στα φανάρια της Αγίου Γεωργίου, στον Πύργο, με κύριο αίτημά…
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας

Με αφορμή τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον ιστορικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Αμαλιάδας, και ιδιαίτερα την αίτηση…