Υπογράφηκαν οι συμβάσεις – Αντιπλημμυρικά έργα και αντιμετώπιση κατολισθήσεων στην Π.Ε Ηλείας

Στην υπογραφή συμβάσεων δύο σημαντικών έργων που αφορούν την Π.Ε Ηλείας, προχώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου, έπειτα από την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων τυπικών διαδικασιών.

Ειδικότερα, υπογράφηκαν:

  • Η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Καθαρισμός – Συντήρηση και Αποκατάσταση Υφιστάμενων Αντιπλημμυρικών Έργων σε Ποταμούς και Χειμάρρους Νομού Ηλείας», προϋπολογισμού 1.000.000,00€ που ανατέθηκε στην εργοληπτική επιχείρηση «ΔΟΞΑ ΑΒ.Ε.Τ.Ε».
  • Η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση Κατολίσθησης στη Χ.Θ 17+150-17+300 της Επαρχιακής Οδού Κρέστενα – Μπαρακίτικα» προϋπολογισμού 1.330.000,00 € που ανατέθηκε στην εργοληπτική επιχείρηση «ΔΟΞΑ ΑΒ.Ε.Τ.Ε», η οποία  ήταν ο επόμενος κατά σειρά μειοδότης του διαγωνισμού που είχε διενεργηθεί το 2015, καθώς η εργολαβία με τον αρχικό μειοδότη διαλύθηκε, λόγω υπαιτιότητας του φορέα κατασκευής.

Ο Περιφερειάρχης παρέδωσε τις συμβάσεις στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο, προκειμένου, έπειτα από τις αναθέσεις, να ξεκινήσει η υλοποίηση των έργων.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει να εκτελεί σημαντικό έργο για την ασφάλεια των πολιτών. Τα αντιπλημμυρικά έργα, η αντιμετώπιση των κατολισθήσεων, οι αποκαταστάσεις των επαρχιακών οδών, είναι έργα προτεραιότητας. Δουλεύουμε με γρήγορους ρυθμούς για την αποκατάσταση προβλημάτων με όρους ασφάλειας για τους πολίτες και τις περιουσίες τους. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να θωρακίσουμε τις περιοχές μας έναντι των καιρικών φαινομένων. Άλλωστε είναι πολύ πρόσφατες οι ζημιές στους Δήμους Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ζαχάρως που εκδηλώθηκαν προ ημερών, έπειτα από ακραία καιρικά φαινόμενα»  δήλωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Related post

Μαθήματα… πρώτων βοηθειών για τους αστυνομικούς της Ηλείας

Μαθήματα… πρώτων βοηθειών για τους αστυνομικούς της Ηλείας

Την 15.06.2024 με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηλείας, εκπαιδευτικό σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών. Ως Αστυνομικοί…
Ανασχηματισμός: Οι 4 υπουργοί και οι 7 υφυπουργοί που έμειναν εκτός κυβέρνησης

Ανασχηματισμός: Οι 4 υπουργοί και οι 7 υφυπουργοί που…

«Μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης» τονίζουν κυβερνητικά στελέχη Ανασχηματισμός: Τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης έφεραν τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών το βράδυ της Κυριακής (09.06).…
Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία, βιασμό και παράνομη κατακράτηση

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία, βιασμό…

  Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του…