Υπογράφηκαν οι συμβάσεις – Αντιπλημμυρικά έργα και αντιμετώπιση κατολισθήσεων στην Π.Ε Ηλείας

Στην υπογραφή συμβάσεων δύο σημαντικών έργων που αφορούν την Π.Ε Ηλείας, προχώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου, έπειτα από την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων τυπικών διαδικασιών.

Ειδικότερα, υπογράφηκαν:

  • Η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Καθαρισμός – Συντήρηση και Αποκατάσταση Υφιστάμενων Αντιπλημμυρικών Έργων σε Ποταμούς και Χειμάρρους Νομού Ηλείας», προϋπολογισμού 1.000.000,00€ που ανατέθηκε στην εργοληπτική επιχείρηση «ΔΟΞΑ ΑΒ.Ε.Τ.Ε».
  • Η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση Κατολίσθησης στη Χ.Θ 17+150-17+300 της Επαρχιακής Οδού Κρέστενα – Μπαρακίτικα» προϋπολογισμού 1.330.000,00 € που ανατέθηκε στην εργοληπτική επιχείρηση «ΔΟΞΑ ΑΒ.Ε.Τ.Ε», η οποία  ήταν ο επόμενος κατά σειρά μειοδότης του διαγωνισμού που είχε διενεργηθεί το 2015, καθώς η εργολαβία με τον αρχικό μειοδότη διαλύθηκε, λόγω υπαιτιότητας του φορέα κατασκευής.

Ο Περιφερειάρχης παρέδωσε τις συμβάσεις στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο, προκειμένου, έπειτα από τις αναθέσεις, να ξεκινήσει η υλοποίηση των έργων.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει να εκτελεί σημαντικό έργο για την ασφάλεια των πολιτών. Τα αντιπλημμυρικά έργα, η αντιμετώπιση των κατολισθήσεων, οι αποκαταστάσεις των επαρχιακών οδών, είναι έργα προτεραιότητας. Δουλεύουμε με γρήγορους ρυθμούς για την αποκατάσταση προβλημάτων με όρους ασφάλειας για τους πολίτες και τις περιουσίες τους. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να θωρακίσουμε τις περιοχές μας έναντι των καιρικών φαινομένων. Άλλωστε είναι πολύ πρόσφατες οι ζημιές στους Δήμους Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ζαχάρως που εκδηλώθηκαν προ ημερών, έπειτα από ακραία καιρικά φαινόμενα»  δήλωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Related post

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο…

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για την συνάντησή…
Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον θάνατο του Γέρου του Μοριά”

Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον…

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στο Ναό της Αγίας Κυριακής στον Πύργο μνημόσυνο για τα 180 χρόνια από τον θάνατο…
Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό μας”

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για…

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσεριώνης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ…