Υποψήφιος με τη Παράταξη του Δημάρχου Χρήστου Χριστοδουλόπουλου«Ήλιδα – Νέα Μέρα», ο Δικηγόρος Μισέλ Αμπού – Χάντμπα

Tην υποψηφιότητα του δικηγόρου κ. Μισέλ Αμπού – Χάντμπα με την δημοτική παράταξη «ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ» στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου, ανακοίνωσε έπειτα από συνάντηση που είχε μαζί του, ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. 
Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο κύριος Χριστοδουλόπουλος: «Δημοτική αρχή που προγραμματίζει και στοχεύει στο μέλλον, αλλά δεν μεριμνά έγκαιρα για την ανανέωση και ενίσχυσή της, είναι αδύναμη μπροστά στις προκλήσεις. 
Ο κ. Μισέλ Αμπού – Χάντμπα αποτελεί ένα ξεχωριστό μέλος της τοπικής κοινωνίας. Αν και νέος, είναι ήδη, έγκριτος δικηγόρος. Είναι οικογενειάρχης. Προέρχεται από μία οικογένεια με δημοκρατική παράδοση και ενσαρκώνει την ελπίδα πολλών στην Αμαλιάδα, στην Πηνεία και στα χωριά, για μια νέα έκφραση στο δημοτικό συμβούλιο. 
Του πρότεινα και αποδέχτηκε να επιστρατευτεί στη μάχη για μια αναπτυγμένη και ισχυρή Ήλιδα. Στο αγώνα που νικήσαμε το 2014 και στην πορεία που ακολουθήσαμε τα προηγούμενα χρόνια, υπήρχε άλλωστε και η δημιουργική συμμετοχή του Μισέλ. 
Είμαι βέβαιος ότι θα καταθέσει ανιδιοτελώς το σύνολο των δυνάμεών του για την επίτευξη του κοινού σκοπού. Να προχωρήσει ο Δήμος Ήλιδας μπροστά και δημοκρατικά. 
Του εύχομαι καλό αγώνα και καλή επιτυχία!».
Από την πλευρά του ο κ. Μισέλ Αμπού – Χάντμπα ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ήλιδας, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Αποφάσισα να συμπορευτώ με την παράταξη «Ήλιδα – Νέα Μέρα» του κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου. Καταρχάς να σας ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι απ’ αυτούς που μηδενίζουν το έργο των προηγούμενων Δημάρχων και διακατέχομαι πάντοτε από αίσθημα σεβασμού και εκτίμησης για τα πρόσωπά τους. 
Είμαι απ’ αυτούς που πιστεύουν ότι στον τόπο μας είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν απ’ αυτά που μας χωρίζουν. Κι αυτό θα πρέπει να το θυμόμαστε την επομένη των εκλογών. 
Την τετραετία που διανύσαμε εκτιμώ ότι ο νυν Δήμαρχος επέδειξε ένα πολύτιμο έργο στην πιο δύσκολη οικονομικά συγκυρία για την χώρα μας. Πάλεψε σε ένα εχθρικό για την αυτοδιοίκηση οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον. Παρουσίασε ένα έργο στο οποίο μπήκαν γερά οι βάσεις της δημιουργίας χρήσιμων έργων υποδομής για τον δήμο και τον δημότη κι ένα έργο στο οποίο είναι εμφανές το νοικοκύρεμα που χρειαζόταν ο Δήμος μας. 
Πρέπει να δοθεί η λαϊκή εντολή για ανανέωση της θητείας στον Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, ώστε η δημοτική αρχή να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της. Γι’ αυτό άλλωστε ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα στήριξης του ψηφοδελτίου του. Ως νέος άνθρωπος που κατάγομαι από την Πηνεία και ζω και εργάζομαι στην Αμαλιάδα, μπορώ να πω με σιγουριά πως τον εμπιστεύομαι απόλυτα και γι’ αυτό θα βρεθώ στο πλευρό του σε αυτή την μάχη για τον τόπο μας. 
Άλλωστε, είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι μια θητεία είναι ελάχιστη και τρεις παρά πολλές. Ήρθε η στιγμή να παλέψω κι εγώ για τον τόπο μου και για την γενιά μου. 
Μπροστά μας έχουμε πολλές μικρές μάχες. Αγορά εργασίας, επενδύσεις, τουρισμός, αθλητισμός, παιδεία, πολιτισμός, αγροτικός τομέας, καθαριότητα, ασφαλές οδικό δίκτυο, υποδομές, αρχαία Ήλιδα, Δημοκρατία. Κάθε κεφάλαιο και ένα ξεχωριστό μέτωπο. 
Μακριά από εμένα ο ξύλινος πολιτικός λόγος και οι υποσχέσεις. Δεσμεύομαι όμως να παλέψω. Να πολεμήσω. Η Νέα Μέρα για την Ήλιδα άρχισε να ξημερώνει. Μόλις ξημερώσει για τα καλά, αυτός ο υπέροχος τόπος θα πρέπει να έχει κερδίσει τις μάχες του».
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΙΣΕΛ ΑΜΠΟΥ – ΧΑΝΤΜΠΑ
Ο δικηγόρος Μισέλ Αμπού – Χάντμπα γεννήθηκε το 1986 στην Πάτρα, όμως από ηλικία μόλις δύο ετών ζει στην Αμαλιάδα όπου ολοκλήρωσε και τη σχολική του εκπαίδευση. Ο πατέρας του είναι από την Παλαιστίνη και η μητέρα του από τον Λαγανά Πηνείας. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, υπήρξε ασκούμενος δικηγόρος στην Αθήνα και από 2012 ασκεί μάχιμη δικηγορία στην πόλη της Αμαλιάδας, όπου διατηρεί δικηγορικό γραφείο. 
Ασχολείται με την πολιτική από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια, καθώς προέρχεται από οικογένεια που είχε ενεργή ενασχόληση με τα κοινά. Άνθρωπος του αθλητισμού επί σειρά ετών, σήμερα είναι μέλος της διοίκησης του ποδοσφαιρικού συλλόγου ΛΕΟΝΤΕΣ Αμαλιάδας, ενώ για πέντε χρόνια διατέλεσε πρόεδρος του ΠΗΝΕΙΑΚΟΥ. Είναι, επίσης, Νομικός Σύμβουλος της ΚΑΕ ΚΟΡΟΙΒΟΣ. 
Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Αραβικά, που είναι η μητρική γλώσσα του πατέρα του. Είναι παντρεμένος με την Έβελυν Κουλουβάρη – Θεοδωρίδη κι έχουν μια κόρη την Άντρεα.

 

Related post

Ομόφωνα ένοχη η Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας

Ομόφωνα ένοχη η Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρά τη…
Ηλεία: Εκκενώθηκαν σχολεία & δημόσια κτίρια-“Τρέχουν” πυρετωδώς τα Κλιμάκια μηχανικών

Ηλεία: Εκκενώθηκαν σχολεία & δημόσια κτίρια-“Τρέχουν” πυρετωδώς τα Κλιμάκια…

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 29/03/24 12.00 ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕ ΗΛΕΙΑΣ ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ ΣΟΠΠ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ -ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΝΝΗΣ   11.00 Σεισμική δόνηση 5,7…
Πύργος: Πανικός στα σχολεία λόγω του σεισμού! Τα παιδιά στα προαύλια

Πύργος: Πανικός στα σχολεία λόγω του σεισμού! Τα παιδιά…

Άμεση η αντίδραση δασκάλων και καθηγητών σε πολλά σχολεία των περιοχών που “χτύπησε” ο ισχυρός σεισμός. Την διακοπή των μαθημάτων σε…