Δήμος Πύργου: Τοποθετήθηκαν υπαίθρια όργανα γυμναστικής σε Πάρκο Ξυστρή, ΣΠΚ και Κούβελο

Δήμος Πύργου: Τοποθετήθηκαν υπαίθρια όργανα γυμναστικής σε Πάρκο Ξυστρή, ΣΠΚ και Κούβελο

Τρία υπαίθρια γυμναστήρια για όλους τους κατοίκους της πόλης και για ΑμεΑ δημιούργησε ο Δήμος Πύργου με την τοποθέτηση υπερσύγχρονων οργάνων γυμναστικής. Ήδη τοποθετήθηκαν υπαίθρια όργανα εκγύμνασης στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, στο Πάρκο ΣΠΚ και στον Κούβελο στον προαύλιο χώρο του ΚΔΑΠμεΑ. Μια πρωτοβουλία με την οποία δίνεται η δυνατότητα άθλησης σε φυσικό περιβάλλον, προωθείται ο αθλητισμός ως μέρος της καθημερινότητας καθώς και η κοινωνικοποίηση μεταξύ των ατόμων.

*  *  *   Μια πρωτοβουλία με την οποία, όπως τονίζει ο δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, “δίνεται η δυνατότητα άθλησης σε φυσικό περιβάλλον, προωθείται ο αθλητισμός ως μέρος της καθημερινότητας καθώς και η κοινωνικοποίηση μεταξύ των ατόμων”. Που ακόμα επεσήμανε σχετικά:

“Πάντα είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της Δημοτικής Αρχής η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας καθώς και η δημιουργία ευκαιριών και καταστάσεων δημιουργικών απασχολήσεων στον ελεύθερο χρόνο τους, όπως και η δυνατότητα της υποστήριξης της αγωγής υγείας και της ψυχαγωγίας.

Θεωρούμε ότι «ουκ επ’ άρτω μόνο ζήσεται άνθρωπος». Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Εμείς αυτό το πιστεύουμε και πράττουμε ανάλογα”.

Στο χώρο του Θεματικού Πάρκου Ξυστρή βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, όπου μαζί με τον πρόεδρο της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ Βασίλη Σεϊντή παρουσίασαν τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής.

Αναφερόμενος στη νέα δράση, ο κ. Αργυρόπουλος δήλωσε: «Μόνιμος και διαρκής στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Στο πλαίσιο αυτό τοποθετήθηκαν υπαίθρια όργανα γυμναστικής στο Πάρκο Ξυστρή και στο Πάρκο ΣΠΚ, τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν οι συμπολίτες μας όλων των ηλικιών για να αθλούνται να διατηρούν την φυσική τους κατάσταση και να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για καλύτερη σωματική και πνευματική ευεξία. Επίσης έχουμε τοποθετήσει ειδικά όργανα γυμναστικής στον Κούβελο για τους συνδημότες μας με αναπηρία για να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην άθληση».

Για την καλή λειτουργία του Θεματικού Πάρκου Ξυστρή μίλησε ο κ. Σεϊντής, τονίζοντας: «Έχουμε φροντίσει για την καλύτερη κατάσταση του Πάρκου η οποία βελτιώνεται ακόμη περισσότερο με την εγκατάσταση των οργάνων γυμναστικής. Το Πάρκο θα λειτουργεί και τις απογευματινές ώρες. Η είσοδος θα είναι από την πλευρά του πάρκινγκ, όπου οι συμπολίτες μας θα μπορούν να έρχονται και να αθλούνται». Επιπλέον ο κ. Σεϊντής ενημέρωσε ότι σύντομα θα ξαναλειτουργήσει και η Παιδική χαρά. «Ήδη σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, τον αντιδήμαρχο Γιάννη Αργυρόπουλο και τις Τεχνικές Υπηρεσίες, έχουμε φροντίσει να αντικατασταθούν τα παιχνίδια στην Παιδική χαρά και να πιστοποιηθεί, ώστε τα μικρά παιδιά να είναι ασφαλή κι έτσι να τεθεί σύντομα ξανά σε λειτουργία».

Τα όργανα γυμναστικής που τοποθετήθηκαν είναι τα εξής: ελλειπτικής κίνησης ποδιών, έκτασης ποδιών, έλξεων ώμων, πιέσεων ώμων, εκτάσεων, ποδήλατα, βάδισης αέρος & πάγκος κοιλιακών. Είναι διαθέσιμα για το κοινό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται σε αυτά, ενώ λόγω της ανατομίας και της κατασκευής τους, δεν απαιτείται η παρουσία και καθοδήγηση γυμναστή.

Related post

Λυμπέρης: Αναλυτικά Συμπεράσματα  της παράταξης “Αυτοδιοικητικό Κίνημα” στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Βόλο

Λυμπέρης: Αναλυτικά Συμπεράσματα της παράταξης “Αυτοδιοικητικό Κίνημα” στο ετήσιο…

  Το συνέδριο του Βόλου χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη συμμετοχή των αυτοδιοικητικών συνέδρων οι οποίοι με μεγάλο αίσθημα της ευθύνης απέναντι…
Δήμος Πύργου: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για σημαντικά έργα στις T.K. Αγίου Γεωργίου, Αγίας Άννας και Μουζακίου

Δήμος Πύργου: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για σημαντικά έργα στις…

Ακόμη δύο νέα έργα έρχονται να προστεθούν στις πολλές και μεγάλες εργολαβίες που εκτελούνται αυτό το διάστημα από τον Δήμο Πύργου.…
“Όλοι ίσοι στη ζωή” «φώναξαν» οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στην πλατεία του Πύργου!

“Όλοι ίσοι στη ζωή” «φώναξαν» οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ,…

Μαθήματα ζωής και αγάπης πρόσφεραν οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Πύργου, αλλά και οι μαθητές των σχολείων του Πύργου που συμμετείχαν στον εορτασμό…