Δήμος Πύργου: Τοποθετήθηκαν υπαίθρια όργανα γυμναστικής σε Πάρκο Ξυστρή, ΣΠΚ και Κούβελο

Δήμος Πύργου: Τοποθετήθηκαν υπαίθρια όργανα γυμναστικής σε Πάρκο Ξυστρή, ΣΠΚ και Κούβελο

Τρία υπαίθρια γυμναστήρια για όλους τους κατοίκους της πόλης και για ΑμεΑ δημιούργησε ο Δήμος Πύργου με την τοποθέτηση υπερσύγχρονων οργάνων γυμναστικής. Ήδη τοποθετήθηκαν υπαίθρια όργανα εκγύμνασης στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, στο Πάρκο ΣΠΚ και στον Κούβελο στον προαύλιο χώρο του ΚΔΑΠμεΑ. Μια πρωτοβουλία με την οποία δίνεται η δυνατότητα άθλησης σε φυσικό περιβάλλον, προωθείται ο αθλητισμός ως μέρος της καθημερινότητας καθώς και η κοινωνικοποίηση μεταξύ των ατόμων.

*  *  *   Μια πρωτοβουλία με την οποία, όπως τονίζει ο δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, “δίνεται η δυνατότητα άθλησης σε φυσικό περιβάλλον, προωθείται ο αθλητισμός ως μέρος της καθημερινότητας καθώς και η κοινωνικοποίηση μεταξύ των ατόμων”. Που ακόμα επεσήμανε σχετικά:

“Πάντα είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της Δημοτικής Αρχής η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας καθώς και η δημιουργία ευκαιριών και καταστάσεων δημιουργικών απασχολήσεων στον ελεύθερο χρόνο τους, όπως και η δυνατότητα της υποστήριξης της αγωγής υγείας και της ψυχαγωγίας.

Θεωρούμε ότι «ουκ επ’ άρτω μόνο ζήσεται άνθρωπος». Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Εμείς αυτό το πιστεύουμε και πράττουμε ανάλογα”.

Στο χώρο του Θεματικού Πάρκου Ξυστρή βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, όπου μαζί με τον πρόεδρο της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ Βασίλη Σεϊντή παρουσίασαν τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής.

Αναφερόμενος στη νέα δράση, ο κ. Αργυρόπουλος δήλωσε: «Μόνιμος και διαρκής στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Στο πλαίσιο αυτό τοποθετήθηκαν υπαίθρια όργανα γυμναστικής στο Πάρκο Ξυστρή και στο Πάρκο ΣΠΚ, τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν οι συμπολίτες μας όλων των ηλικιών για να αθλούνται να διατηρούν την φυσική τους κατάσταση και να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για καλύτερη σωματική και πνευματική ευεξία. Επίσης έχουμε τοποθετήσει ειδικά όργανα γυμναστικής στον Κούβελο για τους συνδημότες μας με αναπηρία για να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην άθληση».

Για την καλή λειτουργία του Θεματικού Πάρκου Ξυστρή μίλησε ο κ. Σεϊντής, τονίζοντας: «Έχουμε φροντίσει για την καλύτερη κατάσταση του Πάρκου η οποία βελτιώνεται ακόμη περισσότερο με την εγκατάσταση των οργάνων γυμναστικής. Το Πάρκο θα λειτουργεί και τις απογευματινές ώρες. Η είσοδος θα είναι από την πλευρά του πάρκινγκ, όπου οι συμπολίτες μας θα μπορούν να έρχονται και να αθλούνται». Επιπλέον ο κ. Σεϊντής ενημέρωσε ότι σύντομα θα ξαναλειτουργήσει και η Παιδική χαρά. «Ήδη σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, τον αντιδήμαρχο Γιάννη Αργυρόπουλο και τις Τεχνικές Υπηρεσίες, έχουμε φροντίσει να αντικατασταθούν τα παιχνίδια στην Παιδική χαρά και να πιστοποιηθεί, ώστε τα μικρά παιδιά να είναι ασφαλή κι έτσι να τεθεί σύντομα ξανά σε λειτουργία».

Τα όργανα γυμναστικής που τοποθετήθηκαν είναι τα εξής: ελλειπτικής κίνησης ποδιών, έκτασης ποδιών, έλξεων ώμων, πιέσεων ώμων, εκτάσεων, ποδήλατα, βάδισης αέρος & πάγκος κοιλιακών. Είναι διαθέσιμα για το κοινό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται σε αυτά, ενώ λόγω της ανατομίας και της κατασκευής τους, δεν απαιτείται η παρουσία και καθοδήγηση γυμναστή.

Related post

Κέφι, τραγούδι, χορός σε αποκριάτικους ρυθμούς στο 29ο Καρναβάλι Κρεστένων

Κέφι, τραγούδι, χορός σε αποκριάτικους ρυθμούς στο 29ο Καρναβάλι…

Παρουσία πλήθους κόσμου διεξήχθησαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης Ούτε η βροχή δε σταμάτησε το 29ο Καρναβάλι Κρεστένων! Την…
Διάρρηξη και 10.000€ σε γνωστή ψησταριά στον Πύργο- Μια προσαγωγή στην Α.Δ. Ηλείας

Διάρρηξη και 10.000€ σε γνωστή ψησταριά στον Πύργο- Μια…

Στο στόχαστρό του αυτή τη φορά γνωστή κεντρική ψησταριά στην Ηλειακή πρωτεύουσα… Η λεία του δεν ήταν τα “λαχταριστά” σουβλάκια, αλλά…
Πρωτιά για Α. Μαρούντα στις Εκλογές Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Ηλείας

Πρωτιά για Α. Μαρούντα στις Εκλογές Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών…

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής από τα εν…