Διονύσης Καλαματιανός: Δεν μπορείτε να κοροϊδεύετε τους Ηλείους κ. Καραμανλή για το «Πάτρα-Πύργος»

Για ακόμα μια φορά ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλής προσπαθεί να αποκρύψει την αλήθεια, να δημιουργήσει εντυπώσεις, να αποπροσανατολίσει, να κερδίσει χρόνο και να κοροϊδέψει τους πολίτες της Ηλείας. 

Αυτή τη φορά επιλέγει να το κάνει αμέσως μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ηλεία, ο οποίος μίλησε με δεδομένα και γεγονότα, αναδεικνύοντας τις τεράστιες ευθύνες του Υπουργού και της Κυβέρνησης συνολικά, για την ακύρωση της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου «Πάτρα-Πύργος». 

Προφανώς, ο κ. Καραμανλής, αλλά και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, θορυβημένοι από το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδόμησε πλήρως με την εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία του τις κυβερνητικές επιλογές και πρακτικές και στο θέμα του αυτοκινητόδρομου, επιχειρούν ξανά να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, να αοριστολογήσουν και να υποσχεθούν «εξελίξεις» για την τύχη του έργου.

-Μας λέει, λοιπόν, ο κ. Υπουργός ότι το «Πάτρα-Πύργος» είχε δημοπρατηθεί ως ενιαίο το 2014 και ότι δήθεν θα είχε ολοκληρωθεί σήμερα. 

Η αλήθεια είναι ότι το έργο αυτό είχε απενταχθεί το 2013 από την παραχώρηση «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ», με απόφαση της τότε συγκυβέρνησης. Η αλήθεια είναι ότι ο διαγωνισμός του 2014, που επικαλείται ο κ. Υπουργός, είχε προβλήματα με τη χρηματοδότηση και τις μελέτες. Με αυτά τα δεδομένα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθετε ζητήματα έγκρισης και χρηματοδότησής του και το έργο βρισκόταν στον αέρα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από επίμονες και χρονοβόρες διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατάφερε να εγκριθεί το έργο από την Ε.Ε. και να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ τον Μάρτιο του 2018 με 293 εκατ. ευρώ. Πήρε, δηλαδή, έγκριση μεγάλου έργου για να υλοποιηθεί ως κλειστός αυτοκινητόδρομος με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και διαχωριστική νησίδα.

-Μας λέει ο κ. Υπουργός ότι δήθεν το έργο δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί με τις 8 εργολαβίες. 

Η αλήθεια είναι ότι το «Πάτρα-Πύργος» εγκρίθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ξεκίνησε η κατασκευή του. Η Ε.Ε. έδωσε το πράσινο φως για το έργο, όπως σχεδιάστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τις 8 εργολαβίες, για να αυξηθεί ο ανταγωνισμός και να υπάρξουν καλύτερες προσφορές, όπως και έγινε. 

Αν δεν μπορούσε να γίνει κ. Υπουργέ, πως το ενέκρινε και το χρηματοδότησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή; Ξέρετε εσείς και δεν ξέρουν οι τεχνοκράτες της Ε.Ε. που επί 18 μήνες ήλεγχαν τον φάκελο του έργου και τελικά το ενέκριναν και το χρηματοδότησαν;

Αντί, λοιπόν, κ. Καραμανλή να συνεχίσετε την υλοποίηση του έργου, όπως οφείλατε να κάνετε, αποφασίσατε να το τινάξετε στον αέρα, με τραγικές συνέπειες για τους πολίτες της Ηλείας και την ανάπτυξη του τόπου μας. Εσείς το υπονομεύσατε εξαρχής, εσείς το σταματήσατε, εσείς ακυρώσατε τις συμβάσεις, εσείς το βάλατε σε περιπέτειες. 

-Μας λέει ο κ. Υπουργός ότι έκανε το μεγάλο κατόρθωμα και παράτεινε τη χρηματοδότηση του έργου. 

Ποια χρηματοδότηση, όμως; Ομολογεί ότι είναι η χρηματοδότηση που εξασφάλισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

Γιατί χρειάζεται η παράταση αυτή; Διότι καθυστερεί και δεν θα ολοκληρωθεί το έργο το 2023, με αποκλειστική δική του ευθύνη, επειδή ακύρωσε τις εργολαβίες που το κατασκεύαζαν. 

-Μας λέει ο κ. Υπουργός ότι σε λιγότερο από 2 χρόνια έκανε όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα 4,5 χρόνια. 

Η αλήθεια είναι ότι σε αυτά τα 2 χρόνια που επικαλείται, υπονόμευσε και ακύρωσε ένα υλοποιούμενο έργο, ναρκοθετώντας την ολοκλήρωσή του. 

-Μας λέει ο κ. Υπουργός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσπασε το έργο σε 8 εργολαβίες δήθεν για τον κ. Καλογρίτσα.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Καλογρίτσας δεν πήρε καμία εργολαβία. Συμμετείχε στο διαγωνισμό, μειοδότησε και κηρύχθηκε έκπτωτος επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν δε δικαιολόγησε τις προσφορές που έκανε και δεν προσκόμισε τα έγγραφα που απαιτούσε ο νόμος. Για του λόγου το αληθές, έχω καλέσει εδώ και 1 χρόνο τον κ. Υπουργό να προσκομίσει στη Βουλή τις υπογεγραμμένες συμβάσεις του κ. Καλογρίτσα και δεν τις προσκομίζει, διότι δεν υπάρχουν. 

Είναι προφανές ότι ο κ. Υπουργός συνεχίζει και εμπαίζει τις Ηλείες και τους Ηλείους, που βλέπουν το έργο να βρίσκεται σε τέλμα.

Περιμένουμε με αγωνία κ. Υπουργέ να ενημερωθούμε επισήμως για την επανέναρξη των εργασιών στην κατασκευή του κρίσιμου αυτού έργου και όχι να ακούμε και να διαβάζουμε ευχολόγια και αλλαγές χρονοδιαγραμμάτων. 

Αν τολμάτε φέρτε στη Βουλή τα έγγραφα και τα στοιχεία που αποδεικνύουν την αλήθεια για το έργο, από την αρχή έως και σήμερα. Το αποφεύγετε για προφανείς λόγους.

Δεν μπορείτε, όμως, να κοροϊδεύετε άλλο τους Ηλείους κ. Καραμανλή. Η αλήθεια πάντα θα βγαίνει μπροστά όσο και αν προσπαθείτε με έωλα και αβάσιμα επιχειρήματα να την κρύβετε, για να δικαιολογήσετε τις τραγικές επιλογές σας που καταδικάζουν τους κατοίκους και τον τόπο μας.

Related post

Ομόφωνα ένοχη η Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας

Ομόφωνα ένοχη η Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρά τη…
Ηλεία: Εκκενώθηκαν σχολεία & δημόσια κτίρια-“Τρέχουν” πυρετωδώς τα Κλιμάκια μηχανικών

Ηλεία: Εκκενώθηκαν σχολεία & δημόσια κτίρια-“Τρέχουν” πυρετωδώς τα Κλιμάκια…

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 29/03/24 12.00 ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕ ΗΛΕΙΑΣ ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ ΣΟΠΠ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ -ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΝΝΗΣ   11.00 Σεισμική δόνηση 5,7…
Πύργος: Πανικός στα σχολεία λόγω του σεισμού! Τα παιδιά στα προαύλια

Πύργος: Πανικός στα σχολεία λόγω του σεισμού! Τα παιδιά…

Άμεση η αντίδραση δασκάλων και καθηγητών σε πολλά σχολεία των περιοχών που “χτύπησε” ο ισχυρός σεισμός. Την διακοπή των μαθημάτων σε…