2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ,ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ στο Κατάκολο

Συνεργασία φορέων για να γίνει θεσμός η μεγαλύτερη καλοκαιρινή  έκθεση στην περιοχή μας. Υπο την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας.

 

Ανακοινώθηκε το  2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ,ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ στο Κατάκολο

 

 

«Ο πλούτος και η δύναμη των Ελλήνων βρίσκεται εκεί όπου βρισκόταν και στην εποχή του Οδυσσέα: στη θάλασσα και στα λιμάνια».

Ο τουρισμός, η ναυτιλία και η κρουαζιέρα είναι οι τροφοδότες της εθνικής μας οικονομίας, ακόμα και στη σημερινή συγκυρία της βαθύτατης και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.

Προσφέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, συνεισφέρουν τα μέγιστα σε δημοσιονομικό επίπεδο και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα μια σειρά άλλων κλάδων και επαγγελμάτων, καθώς και τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες.

Το Κατάκολο είναι η πύλη της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας και υποδέχεται κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο μέσω των κρουαζιερόπλοιων.

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν  κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσαν ο Αντιπεριφερείαρχης Ηλείας κ Γιώργος Γεωργίοπουλος, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου Λεωνίδας Βαρουξής και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος με αφορμή την ανακοίνωση της συνεργασία για την υλοποίηση του 2ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ,ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 26 Ιουλίου στο Κατάκολο.

Στόχος του φεστιβάλ είναι να παρουσιαστούν τα τοπικά μας προϊόντα  σε χιλιάδες επισκέπτες και να  τα γνωρίσουν από κοντά οι  φορείς της κρουαζιέρας και του τουρισμού, με απώτερο στόχο την έναρξη συνεργασιών, που θα αναδείξουν περαιτέρω  το όνομα των Ηλειακών προϊόντων αλλά και θα τονώσουν οικονομικά  τις τοπικές επιχειρήσεις και   παραγωγούς.

Επίσημοι καλεσμένοι θα είναι οι ναυτιλιακές εταιρίες που συνεργάζονται με το Κατάκολο, φορείς της Κρουαζιέρας και του τουρισμού, οι καπετάνιοι των πλοίων και οι deck managers, πρέσβεις από χώρες οι οποίες προτιμούν τα Ελληνικά προϊόντα για εξαγωγή, τα μεγαλύτερα Ελληνικά super markets αλλά και οι μεγαλύτεροι Έλληνες εξαγωγείς.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου κ Λεωνίδας Βαρουξής παίρνοντας πρώτος τον λόγο κατά την συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε στους στόχους που έχουν τεθεί μέσω της διοργάνωσης της έκθεσης  που είναι η δημιουργία για το Λιμάνι του Κατακόλου  ενός ξεχωριστού brand name, με βασική  επιδίωξη αυτό να συνδράμει στην περεταίρω αναγνωσιμότητα του Λιμένος και στην προσέλκυση περισσοτέρων τουριστών.

«Με την συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηλείας ευελπιστούμε το  2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ,ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ να αποτελέσει ένα ξεχωριστό και σημαντικό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή μας και να δημιουργήσει όλες εκείνες τις κατάλληλες συνθήκες για περαιτέρω ανάδειξη του λιμανιού μας»

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου αναφέρθηκε επίσης στην διοργάνωση ημερίδας στα πλαίσια του Φεστιβάλ, το Σάββατο 21 Ιουλίου , με την συμμετοχή κορυφαίων ομιλητών, με κύριο  θέμα την περαιτέρω τουριστική ανάδειξη και προβολή του Νομού και του Λιμένος Κατακόλου.

«Στην ημερίδα θα συμμετάσχει η Υπουργός Τουρισμού κ Έλενα Κουντουρά καθώς και εκπρόσωποι του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, της ΓΑΙΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς και άλλων εμπλεκομένων με  τον τουρισμό φορέων».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ Γιώργος Γεωργιόπουλος επισήμανε ότι μόνο μέσω συνεργειών και συνεργασιών είναι εφικτή η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Νομού μας, γεγονός που αποδεικνύεται  με την διοργάνωση του 2ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ,ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ στο Κατάκολο

«Σαν Περιφέρεια ενδιαφερόμαστε και στηρίζουμε το Λιμάνι του Κατακόλου μέσω της συμμετοχής μας στην έκθεση αλλά κυρίως μέσω σημαντικών και αναπτυξιακών  έργων,  αλλά και μελετών και λοιπών  δράσεων.

Ο κ Γεωργιόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δράσεις γευσιγνωσίας που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της έκθεσης , τονίζοντας ότι είναι πλέον περισσότερο από ποτέ, για την τόνωση της τοπικής οικονομίας αναγκαία η ανάδειξη και η ταύτιση των τοπικών προϊόντων με την κρουαζιέρα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ Κώστας Νικολούτσος αναφέρθηκε στην σημασία που μπορεί να διαδραματίσει στην προβολή των  επιχειρήσεων  και προϊόντων η διεξαγωγή  για δεύτερη συναπτή χρονιά της έκθεσης στο λιμάνι του Κατακολου.

«Μέσω της έκθεσης αλλά και της διασύνδεσης όλων των μικρών και μεγάλων λιμανιών του Νομού μας, οι επιχειρήσεις του τόπου  μας μπορούν να διεισδύσουν σε νέες αγορές». 

Τέλος ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ Σάκης Αντωνόπουλος αναφέρθηκε στις παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις 21 έως τις 26 Ιουλίου, ταυτόχρονα με την διεξαγωγή του  2ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ,ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ στο Κατάκολο.

«Το πρόγραμμα της έκθεσης θα εμπλουτιστεί με πολλές δράσεις και μουσικές εκδηλώσεις.

Θα φιλοξενήσουμε φέτος στο Κατάκολο για ακόμη μια χρονιά την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς για την συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις»

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το  το  2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ,ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας.

 

 

Related post

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο…

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για την συνάντησή…
Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον θάνατο του Γέρου του Μοριά”

Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον…

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στο Ναό της Αγίας Κυριακής στον Πύργο μνημόσυνο για τα 180 χρόνια από τον θάνατο…
Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό μας”

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για…

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσεριώνης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ…