ΕΡΓΑ 10.000.000 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ

Έργα 10 εκατομμυρίων δημοπρατούνται στην Ηλεία, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

           Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη συνεδρίαση του, στις 4 Ιουνίου και μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γεωργιόπουλου, ξεκίνησε η διαδικασία υλοποίησης 11 νέων έργων και μελετών το οποία αφορούν την αντιπλημμυρική θωράκιση της Ηλείας, τη συντήρηση του οδικού δικτύου αλλά και λοιπές αστικές υποδομές.

      Ζωτικής σημασίας θεωρούνται τα αντιπλημμυρικά έργα του ποταμού Αλφειού καθώς και τα έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία του Φεβρουαρίου 2018 στους Δήμους Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας- Κρεστένων.   Η συντήρηση και βελτίωση των αντιπλημμυρικών έργων του Αλφειού, αποτελεί χρόνιο αίτημα των πολιτών της Ηλείας  για την υλοποίηση του οποίου, είχαμε δεσμευτεί.  Για την έναρξη των νέων έργων και μελετών ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, κ.Γεωργιόπουλος δήλωσε: «Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, σχεδιάζουμε, διεκδικούμε και υλοποιούμε όλες εκείνες τις αναγκαίες παρεμβάσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να αποτελέσουν  μοχλό ανάπτυξης για τις τοπικές οικονομίες.» 

 

Πρόκειται για τα έργα :

 • Εργασίες συντήρησης- αποκατάστασης αντιπλημμυρικών έργων ποταμού Αλφειού, Π.Ε. Ηλείας, έτους 2017-2018 προϋπολογισμού 5.000.000,00 €.
 • Αποκατάσταση βλαβών από θεομηνία στις 28-02-2018 σε Δήμους της Π.Ε. Ηλείας, προϋπολογισμού 4.175.000,00€.
 • Εργασίες συντήρησης-αποκατάστασης αντιπλημμυρικών έργων ποταμού Ερυμάνθου έτους 2017-2018, προϋπολογισμού 100.000,00 €.
 • Κατασκευή κερκίδων στο Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Αμαλιάδας, προϋπολογισμού 50.000,00 €.
 • Κατασκευή νέων τεχνικών στην Επαρχιακή οδό Αμαλιάδα – Γεράκι στην περιοχή οικισμού Γερακίου» προϋπολογισμού 63.000,00€.
 • Μελέτη βελτίωσης και αναβάθμισης Ε.Ο. Κρέστενας-Μακρισίων με προϋπολογισμό 50.200,00€.
 • Μελέτη διευθέτησης ποταμού Πηνειακού Λάδωνα στην περιοχή των γεφυρών της Ε.Ο Εφύρας – Σιμοπούλου με προϋπολογισμό 69.900,00 €.
 • Τοπογραφικές-γεωερευνητικές εργασίες/έρευνα για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων α) Της Ε.Ο Κρέστενας – Ανδρίτσαινας (πριν την είσοδο Μπαρακίτικων), β) Ζαχάρως – Αρήνης (θέση κοιμητηρίου Αρήνης) και γ) Θολό–Φιγαλεία (θέση οικισμού Λεπρέου) προϋπολογισμού 73.500,00 €.
 • Τεχνικές μελέτες για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων α) της Ε.Ο. Κρεστένων – Ανδρίτσαινας (πριν την είσοδο Μπαρακίτικων), β) Ζαχάρως – Αρήνης (θέση κοιμητηρίου Αρήνης) και γ) Θολό – Φιγαλείας (θέση οικισμού Λεπρέου) προϋπολογισμού 71.700,00 €.
 • Τεχνικές μελέτες για έργα αντιμετώπισης κατολισθήσεων στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο Ν. Ηλείας, προϋπολογισμού 120.100,00 €.
 • Τοπογραφικές και γεωερευνητικές εργασίες για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο Ν. Ηλείας προϋπολογισμού 166.300,00 €

Related post

Πύργος: Εθελοντικοί καθαρισμοί στο πλαίσιο του “Let’s do it Greece”

Πύργος: Εθελοντικοί καθαρισμοί στο πλαίσιο του “Let’s do it…

Σε περιβαλλοντικές δράσεις στο βουνό του Κατακόλου, καθώς και στον καθαρισμό της μαρίνας καθώς και του παράκτιου αλσυλλίου της Σπιάτζας προχώρησαν…
Ο Δήμος Ήλιδας ανέδειξε το μεγαλείο της Αρχαίας Ήλιδας σε ειδική εκδήλωση που αποτέλεσε παράλληλη δράση για την Τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος Ήλιδας ανέδειξε το μεγαλείο της Αρχαίας Ήλιδας…

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση του Δήμου Ήλιδας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των παράλληλων  εκδηλώσεων για την Τελετή Υποδοχή της…
Με απόλυτη επιτυχία η Πρόβα της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Με απόλυτη επιτυχία η Πρόβα της Τελετής Αφής της…

Mε απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Επίσημη Πρόβα της Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία στις 15 Ιανουαρίου,…