Αγιασμός και κοπή Βασιλόπιτας για τα Κατηχητόπουλα του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου

Μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού, τα Κατηχητόπουλα της Ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, για μία ακόμη χρονιά και με το σύνθημα: «Στο Κατηχητικό μας Σχολείο, την φωλιά του Χριστού και το 2019!», έκοψαν σε μία σεμνή εορταστική τελετή την  Αγιοβασιλόπιτα, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, στον ως άνω Ιερό Ναό.
Την παραδοσιακή Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα μετά την τέλεση του αγιασμού, ευλόγησε ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Νικόλαος Κατσηδήμας, ο οποίος μετά το τέλος της σχετικής ακολουθίας, απηύθυνε λόγους πνευματικής οικοδομής στα Κατηχητόπουλα τα οποία είναι «εύωσμα άνθη στο περιβόλι της Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας μας», τονίζοντας μεταξύ άλλων την μεγάλη αξία του θεσμού των Κατηχητικών Σχολείων, ενώ παρότρυνε τα παιδιά να συνεχίσουν αυτήν την ευλογημένη Κατηχητική τους πορεία, σε αυτό το ξεχωριστό και διαφορετικό Σχολείο και κατά το Νέο Σωτήριο Έτος 2019!
Παράλληλα ευχαρίστησε τους παριστάμενους γονείς, που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Ενοριακή αυτή Κατηχητική προσπάθεια, επαινώντας και την Κατηχήτρια κ. Μαρία Γιαννοπούλου-Μούτσου, για την πολύτιμη και αφιλοκερδή συνεργασία, καθώς επίσης και την Θεάρεστη προσφορά της, στο Κατηχητικό έργο της Ενορίας.
Στα παιδιά έγινε το μοίρασμα της Βασιλόπιτας μαζί με άλλα δώρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι του μικρού μαθητή, Νικολάου Μπέκα του Γεωργίου, στον οποίο προσφέρθηκε ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι. Επίσης σε όλα τα Κατηχητόπουλα προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα, τα οποία με πολύ κόπο αλλά και μεράκι ετοίμασε η Κατηχήτριά τους.
 
 
 Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή μετά την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, κατά τις ώρες 11:00 Π.Μ.-12:00 Μ.Μ

Related post

Κώστας Νικολούτσος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: «Η στήριξη των μικρών επιχειρήσεων έχει και κοινωνικό χαρακτήρα»

Κώστας Νικολούτσος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: «Η στήριξη των μικρών…

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο, στον αέρα του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού ΛΕΤΡΙΝΑ FM για τα…
Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου Γ. Γεωργίου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: «Θα διαδηλώσουμε ακόμα και έξω από το Υπουργείο Παιδείας»

Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου Γ. Γεωργίου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:…

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πύργου, Γιάννης Γεωργίου, με αφορμή την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου μιλάει…
Τη Δευτέρα η τελευταία Θ. Λειτουργία ως Μητροπολίτης Ηλείας του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Γερμανού

Τη Δευτέρα η τελευταία Θ. Λειτουργία ως Μητροπολίτης Ηλείας…

Aγαπητoi μoυ Aδελφoi, όπως γνωρίζετε έχω υποβάλλει την παραίτησή μου από την θέση του Μητροπολίτου της Ιεράς Μητροπόλεως μας, η οποία…