Στο Θεματικό πάρκο «Ξυστρή» η φιλοξενία της έκθεσης για την ιστορία της στολής των Ευζώνων

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο ο Δήμαρχος Πύργου, κ. Γαβρίλης Λιατσής, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Πύργου, κ. Νίκος Χιώνης, ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Άρης Παναγιωτόπουλος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Βασίλης Καψής. Θέμα της συνέντευξης ήταν η φιλοξενία της έκθεσης για την ιστορία της στολής των Ευζώνων, στο Θεματικό πάρκο «Ξυστρή».

Ο Δήμαρχος Πύργου, κ. Γαβριήλ Λιατσής, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Είναι μια σημαντική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο «Ξυστρή», ο οποίος αναδεικνύεται και αρχίζει να έχει ενεργό ρόλο στην καθημερινότητά μας. Προσδοκούμε ότι η έκθεση θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους και καλώ όλα τα παιδιά του Δήμου Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας να συμμετάσχουν. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που με δική του εντολή ο Αντιπτέραρχος κ. Πρεζεράκος ενέκρινε την μεταφορά της έκθεσης στην πόλη μας.  Είναι  η πρώτη μεγάλη  συνεργασία μεταξύ του Δήμου Πύργου και του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας. Τέλος να συγχαρώ τον Πρόεδρο της ΔΕΠ, τον Πρόεδρο του Διεθνούς Φεστιβάλ και όλους τους συνεργάτες για την υλοποίηση αυτής της έκθεσης».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ κ. Χιώνης δήλωσε: «Ως Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Πύργου και έχοντας την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας του πολυχώρου, αυτού του μοναδικού χώρου πολιτισμού, δηλώνω πως θεωρώ πολύ μεγάλη τιμή αλλά και ιδιαίτερη στιγμή για το Δήμο μας να συμμετέχουμε σε μια τόσο σημαντική έκθεση ζωγραφικής, η οποία προβάλλει ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της νεότερης ιστορίας του έθνους μας.

Είναι επίσης σπουδαία στιγμή η συνεργασία μας με ένα από τα πιο φημισμένα Φεστιβάλ της Ελλάδας, όπως αυτό του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας και αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια τον Πρόεδρο του Φεστιβάλ κ. Άρη Παναγιωτόπουλο και τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Βασίλη Καψή.

Επίσης  να μην παραλείψω να ευχαριστήσω το στρατιωτικό γραφείο της προεδρίας της Δημοκρατίας και τον Δ/ντη του τον Αντιπτέραρχο κ. Γρηγόριο Πρεζεράκο.»

Ο Πρόεδρος του Διεθνούς  Φεστιβάλ κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε: «Ευχαριστώ πολύ τον Δήμαρχο Πύργου για τη φιλοξενία. Είμαι υπέρμαχος τέτοιων συνεργασιών και ήρθε η ώρα να λάβει σάρκα και οστά η συνεργασία μας με το Δήμο Πύργου, ελπίζοντας και σε μελλοντικές συνεργασίες».

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Καψής με τη σειρά του συνεχάρη τον Δήμαρχο και επεσήμανε: «Όλοι οι Ηλείοι πλέον χαίρονται την ύπαρξη ενός τέτοιου Πολυχώρου, που δεν είναι περιχαρακωμένος στα πλαίσια μόνο του δήμου Πύργου. Το νεανικό κοινό θα συμμετάσχει σε εργαστήρια στα πλαίσια της Έκθεσης, η οποία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας».

Η Έκθεση περιλαμβάνει 40 πίνακες ζωγραφικής από το Γιάννη Μυλωνά, με την ιστορία της παραδοσιακής φορεσιάς των Ευζώνων από το 1821 έως σήμερα, οι οποίοι ανήκουν στην Οικογένεια Χαΐτογλου και θα διαρκέσει από τα 27 Φεβρουαρίου έως 5 Μαρτίου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Related post

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο…

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για την συνάντησή…
Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον θάνατο του Γέρου του Μοριά”

Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον…

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στο Ναό της Αγίας Κυριακής στον Πύργο μνημόσυνο για τα 180 χρόνια από τον θάνατο…
Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό μας”

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για…

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσεριώνης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ…