Άκαρπη η συνάντηση των εργαζομένων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με τον αρμόδιο υφυπουργό

Δεν προτίθεται η κυβέρνηση να κρατήσει τους νυν εργαζόμενους των ΕΣΠΑ και ΟΑΕΔ των οποίων οι οκτάμηνες συμβάσεις λήγουν μέσα στους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε το μέλος του συντονιστικού οργάνου εργαζομένων στους ΟΤΑ Χρήστος Παναγιωτόπουλος μετά την συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των εργαζομένων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας των ΟΤΑ με τον υφυπουργό εργασίας Κωνσταντίνο Μπάρκα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε άκαρπη την συνάντηση καθώς όπως πρόσθεσε ο υφυπουργός απάντησε αρνητικά και στο αίτημα τους για μονιμοποίηση καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες λέγοντας τους ότι « κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς οι εργαζόμενοι στα ΕΣΠΑ και ΟΑΕΔ απασχολούνται σε προγράμματα κατάρτισης».

«Ο κ. Μπάρκας μας είπε ότι θα βγει νέος αντίστοιχος διαγωνισμός για κάλυψη θέσεων στους ΟΤΑ με βάσει τα αιτήματα που θα αποστείλουν προς το υπουργείο οι δήμοι μέσα στο επόμενο διάστημα. Σε αυτό τον διαγωνισμό θα έχουν πρόσθετη μοριοδότηση προϋπηρεσίας οι νυν απασχολούμενοι των οποίων λήγουν οι συμβάσεις μέχρι τέλη Ιουλίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος. Τέλος, όσον αφορά το ότι περίπου 15.000 άτομα θα μείνουν χωρίς επίδομα ανεργίας υπήρξε δέσμευση του υφυπουργού να τους απαντήσει μέσα στις επόμενες μέρες σε αυτό το αίτημα τους.

Στην επισήμανση ότι η κυβέρνηση δεν προσανατολίζεται στην παράταση του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα για την απασχόληση 30.333 ανέργων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. λόγω των επικείμενων εκλογών προέβη ο υφυπουργός Εργασίας Κων/νος Μπάρκας από το βήμα της Βουλής.

Ωστόσο, προανήγγειλε την υλοποίηση δεύτερου κύκλου του προγράμματος ανάλογα με τις ανάγκες των δήμων.

Related post

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο…

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για την συνάντησή…
Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον θάνατο του Γέρου του Μοριά”

Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον…

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στο Ναό της Αγίας Κυριακής στον Πύργο μνημόσυνο για τα 180 χρόνια από τον θάνατο…
Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό μας”

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για…

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσεριώνης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ…