Παναγιωτόπουλος Γιώργος “ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ” Υποψήφιος Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Η κοινωνική πολιτική στην πράξη και όχι λόγια.

Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης  και  ανεργίας, με τη φτώχεια να απειλεί  την ζωή πολλών από τους συμπολίτες μας, η αλληλεγγύη  κρίνεται επιβεβλημένη και οφείλει να μετουσιώνεται σε θεσμικές πολιτικές στήριξης και ενίσχυσης των κοινωνικά ασθενέστερων.

Απαιτείται δηλαδή, η ανάπτυξη ισχυρών κοινωνικών δομών και αξιόπιστων μηχανισμών παρέμβασης, μα πάνω απ΄όλα επιβάλλεται η δημιουργία ταμείου στήριξης  σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

Την ανάγκη να δημιουργηθεί Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την στήριξη δημοτών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, βάζουμε ως προτεραιότητα πολιτικής του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Σκοπός  του ταμείου θα είναι η παροχή έκτακτων οικονομικών βοηθημάτων σε άτομα   που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες  αλλά και γενικότερα σε άτομα  που αδυνατούν να καλύψουν κατά τις περιστάσεις και για έκτακτους λόγους τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Με διάφανες διαδικασίες, χωρίς την  μικροπολιτική του σήμερα, με ισότιμη μεταχείριση και με θεσμικές διαδικασίες ο Δήμος θα είναι στυλοβάτης των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

Τι θα είναι;

Το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα έχει την μορφή Ειδικού Λογαριασμού Κοινωνικών Κρίσεων.

Ποιοι θα είναι οι πόροι του;

Δωρεές από φυσικά πρόσωπα , από νομικά πρόσωπα, έσοδα από εκδηλώσεις και δράσεις ευρύτερα  κοινωνικού χαρακτήρα και από κάθε άλλη πηγή.

Ποιοι θα το διαχειρίζονται;   

Επιτροπή με διαπαραταξιακή σύνθεση και  με συμμετοχή υπαλλήλων του δήμου.

Πως θα γίνεται η διαχείριση του αποθεματικού του;

Διάφανα και αξιοκρατικά

Με ποιόν τρόπο;

Οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, θα υποβάλουν αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου μας για να λάβουν οικονομική ενίσχυση. Η κοινωνική υπηρεσία θα εξετάζει την αίτηση λαμβάνοντας υπόψιν την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση, την οικογενειακή κατάσταση,  την κατάσταση υγείας του ενδιαφερόμενου και άλλα στοιχεία που θα κρίνει σκόπιμα για να συντάξει την κοινωνική έκθεση, που αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για να εισηγηθεί στην επιτροπή διαχείρισης του ταμείου την καταβολή οικονομικού βοηθήματος .

Θα είναι δεσμευτική η εισήγηση της κοινωνικής υπηρεσίας;

ΝΑΙ. Πλην ειδικών περιπτώσεων και γενικευμένων εκτάκτων αναγκών με την υποχρέωση όμως, να τεθεί για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μια δράση που θα αγκαλιάσει έμπρακτα τους συμπολίτες μας που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

 Όχι μικροπολιτική και προσωπικές πολιτικές. Αναγνώριση της ανάγκης και σεβασμός στον πολίτη.

Αυτά δεσμευόμαστε. Αυτά θα πράξουμε. 

Related post

Η 1η Οκτωβρίου φέρνει αλλαγές και στις ώρες κοινής ησυχίας

Η 1η Οκτωβρίου φέρνει αλλαγές και στις ώρες κοινής…

Αλλάζουν από σ΄ήμερα Σάββατο 1 Οκτωβρίου οι ώρες κοινής ησυχίας, καθώς (παρά την καλοκαιρινή ημέρα) πλέον μπαίνουμε σε «χειμερινό» ωράριο. Οι…
Καταγγελία – Μήνυση Καννή σε Αντωνακόπουλο για υβριστική συμπεριφορά

Καταγγελία – Μήνυση Καννή σε Αντωνακόπουλο για υβριστική συμπεριφορά

Με μήνυση φαίνεται πως απαντα στην λεκτική επίθεση του δημάρχου Πύργου κου Αντωνακόπουλου, ο κ. Καννής μετά την εν λόγω δημοσιοποίηση:…
Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Πέθανε τα ξημερώματα ο Σταμάτης Κόκοτας στο Ασκληπιειό Βούλας μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του. Ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν γεννημένος…