ΑΜΑΛΙΑΔΑ – ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΟΥ ΝΕΑΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ

Σε διαδικασία υλοποίησης μπαίνει πλέον το έργο «Αστική Ανάπλαση Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου Αμαλιάδας», το οποίο όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020».

Η πρόταση που συνέταξε και κατέθεσε ο Δήμος Ήλιδας σε συνεργασία με την ΑΝΟΛ Α.Ε. για τις εν λόγω αναπλάσεις αξιολογήθηκε ως άρτια τεκμηριωμένη και αμέσως εντάχθηκε στο νέο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έργα συνολικής δαπάνης 2.396.000 ευρώ, που αφορά στην ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Αμαλιάδας και μίας σειράς πλατειών, δρόμων και αδιαμόρφωτων εκτάσεων.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η ανάπλαση της πλατείας Δημοκρατίας (Μεταξά) και των Περιμετρικών Οδών αυτής, η ανάπλαση της πλατείας του Μνημείου Ηρώων στο κέντρο της Αμαλιάδας, η ανάπλαση της πλατείας Νίκου Καζαντζάκη, καθώς και σοβαρές παρεμβάσεις στο χώρο πέριξ του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού έως το νέο «Πολυχώρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Δήμου Ήλιδας».

Επίσης, περιλαμβάνονται και παρεμβάσεις σε κεντρικούς δρόμους της Αμαλιάδας που αφορούν στη διαμόρφωση και διαπλάτυνση πεζοδρομίων, σε δενδροφυτεύσεις, στην αναβάθμιση του οδοφωτισμού και στην ανακατασκευή του οδοστρώματος, για τις οδούς Αντωνίου Πετραλιά που αποτελεί συνέχεια της εισόδου της πόλης, Έλλης, Δημοκρατίας, 25ης Μαρτίου, Κολοκοτρώνη, Γ. Παπανδρέου, Φιλικής Εταιρείας, Ιπποκράτους, 3ης Μεραρχίας, Ιφίτου και Ν. Καζαντζάκη.

Με τις νέες παρεμβάσεις αναβαθμίζονται σημαντικά σημεία του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Αμαλιάδας που παρέμεναν χωρίς αναπτυξιακό σχέδιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την αισθητική και λειτουργική τους υποβάθμιση.

Σκοπός της Δημοτικής αρχής κατά την πρόταση για ανάδειξη των συγκεκριμένων περιοχών, ήταν η δημιουργία αναπτυξιακών ευκαιριών στο σημαντικό αυτό τμήμα της πόλης.

Related post

Ηλεία: Δύο συλλήψεις για παράνομη οπλοκατοχή

Ηλεία: Δύο συλλήψεις για παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθησαν σε διαφορετικές περιπτώσεις, χθες το πρωί, στην Κυλλήνη και στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, δύο ημεδαποί άνδρες,…
Ο παγετός «εκαψε» τους παραγωγούς σε Κρέστενα – Ανδρίτσαινα

Ο παγετός «εκαψε» τους παραγωγούς σε Κρέστενα – Ανδρίτσαινα

Η επίθεση του χιονιά τις δύο τελευταίες ημέρες έθεσε σε συναγερμό τον Δήμο Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, με τον δήμαρχο να ζητά την…
ΔΕΗ: Βλάβη του κεντρικού συστήματος -Ανοιχτός ο κοινόχρηστος φωτισμός

ΔΕΗ: Βλάβη του κεντρικού συστήματος -Ανοιχτός ο κοινόχρηστος φωτισμός

Σε βλάβη του κεντρικού συστήματος ρύθμισης και ελέγχου της ΔΕΗ οφείλεται το πρόβλημα να παραμένει ανοιχτός ο κοινόχρηστος φωτισμός κατά τις…