ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – Aπευθύνει ανοικτό κάλεσμα συμμετοχής συνεργασίας και συμπόρευσης σ’ όλους τους προοδευτικούς ενεργούς πολίτες

Ο επικεφαλής της ΑΝΤΊΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Βασίλης Χατζηλάμπρου κατά τη διήμερη περιοδεία του στο νομό Ηλείας ήρθε σε επαφή  με φίλους ,συνεργάτες συναγωνιστές και υποψηφίους  έδωσε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ χθες στην αίθουσα του Εργατικού κέντρου Πύργου.

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ απευθύνει ανοικτό κάλεσμα συμμετοχής συνεργασίας και συμπόρευσης σ’ όλους τους προοδευτικούς ενεργούς πολίτες και 

συλλογικότητες που συναντήθηκε μαζί τους στους  κοινωνικούς αγώνες για την υπεράσπιση των λαικων και εθνικών συμφερόντων για  κοινή κάθοδο και πορεία στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ανοιχτό κάλεσμα για μια εναλλακτική πορεία στις μνημονιακές πολιτικές.

9 χρόνια επιβολής και υλοποίησης νεοφιλελεύθερων σκληρών μέτρων και η χώρα και κυρίως η περιφέρειά μας πάει από το κακό στο χειρότερο και το μέλλον ακόμα πιο δυσοίωνο.

Η Αυτοδιοίκηση επηρεάζει τη ζωή και την καθημερινότητά μας και είναι θύμα των πολιτικών αυτών οι οποίες προβλέπεται να συνεχιστούν ως το 2060,

Δυστυχώς οι περισσότεροι από τους διεκδικητές της Περιφέρειας μας έχουν αποδειχτεί και υλοποιούν αυτές τις πολιτικές που φτωχοποίησαν τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας και έφεραν  την περιφέρειά μας στην τελευταία θέση ανάπτυξης.

Δεν μπορούν τώρα αυτοί να εμφανίζονται ως «ΣΩΤΗΡΕΣ». Είναι φορείς και υποστηρικτές νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών και δεσμευμένοι στα συμφέροντα των κομμάτων τους που τους έδωσαν το χρίσμα.

Από την αρχή της θητείας μας υπερασπιστήκαμε τα συμφέροντα τα λαϊκά, παρουσιάσαμε σχέδιο ανασυγκρότησης της περιφέρειάς μας και παλέψαμε με συνέπεια και εντιμότητα. Βρεθήκαμε μπροστά και δίπλα στους συμπολίτες μας και τα προβλήματά τους, όταν οι άλλοι αποφάσιζαν ό,τι τους επέβαλε η κεντρική εξουσία.

Παλέψαμε μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Παλέψαμε και παλεύουμε ώστε να υπάρξει δημοκρατική ανατροπή των συσχετισμών στην περιφέρειά μας, ώστε να μην υποστεί παραπέρα η περιφέρεια και κυρίως ο νομός Ηλείας τις συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών, διαχείρισης της φτώχειας, της μιζέριας και της υποταγής.

Θεωρούμε αναγκαία τη δημιουργία Μετώπου Αντίστασης στη μόνιμη επιτροπεία και κηδεμονία.

Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση επιδιώκουμε να έχει ουσιαστικό ρόλο και συμμετοχή στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που αφορούν την ανεργία τους πλειστηριασμούς την υπεράσπισης δημόσιας περιουσίας των αεροδρομίων, των λιμανιών του ενεργειακού πλούτου, των δημοσίων χώρων κλπ.

Η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να αρκείται σε λογικές διαχείρισης αλλά θα έχει ενεργό ρόλο και θα αγωνίζεται με συνέπεια ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις του νερού των στερεών αποβλήτων κλπ. κλπ.

Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση πρέπει να γίνει θεσμός ανοιχτός και ανατροφοδοτούμενος από την κοινωνία, εγγυητής των κοινωνικών αγαθών υποκινητής της κοινωνικής διεκδίκησης, συντονιστής της ανάπτυξης της κοινωνίας ευημερίας και του πολιτισμού.

Related post

Ενημέρωση στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Πηνειού για τους καφέ κάδους

Ενημέρωση στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Πηνειού για τους…

«Φροντίζουμε μαζί τον πλανήτη μας» Για τα πολυδιάστατα οφέλη της διαχείρισης των βιοαποβλήτων στην πηγή και την ορθή χρήση των καφέ…
Εξαίρεση παραλιών Μπισχινόκαμπου-Ακίδα από τις «Απάτητες  Παραλίες»

Εξαίρεση παραλιών Μπισχινόκαμπου-Ακίδα από τις «Απάτητες Παραλίες»

Εξαιρέθηκαν από τον νέο θεσμό των Απάτητων Παραλιών, που έχει στόχο να προστατευθούν παραλίες που βρίσκονται σε περιοχές Natura, οι παραλίες…
Διονύσης Καλαματιανός: «Προοδευτική συνεργασία για να βγει η χώρα από το τέλμα»

Διονύσης Καλαματιανός: «Προοδευτική συνεργασία για να βγει η χώρα…

Σημεία από τηλεοπτικές συνεντεύξεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύση Καλαματιανού. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στη χώρα…