ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΗ

Aπάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γεωργιόπουλου στις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Φαρμάκη.

    

¨Η προεκλογική περίοδος που έχει ουσιαστικά αρχίσει και το άγχος που δημιουργεί φαίνεται πως οδηγεί την μείζονα αντιπολίτευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη σε ακραίες αντιπολιτευτικές κορώνες προς δημιουργία εντυπώσεων.

Οι χιονοπτώσεις των προηγούμενων ημερών και οι βροχές που επακολούθησαν δημιούργησαν κυρίως στον Αλφειό σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα. Η Π.Ε Ηλείας σε συνεργασία με τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της ΠΔΕ βρέθηκε από την αρχή στην πρώτη γραμμή με σχέδιο και συντονισμό υπηρεσιών και φορέων.

Ζητήσαμε από την ΔΥΜΠ/ΥΗΣ ΛΑΔΩΝΑ την συγκράτηση των ροών του υδροηλεκτρικού φράγματος. Ανοίξαμε εγκαίρως τα θυροφράγματα του φράγματος του Αλφειού (Φλόκα). Συνεργαστήκαμε με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, διαθέτοντας χωματουργικά μηχανήματα και ενισχύσαμε άμεσα τα αναχώματα όπου υπήρχε ανάγκη, αποτρέποντας μεγαλύτερες ζημιές.

Οι υπηρεσίες μας βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα καθότι ο κίνδυνος δεν έχει εκλείψει.

Θα ήθελα να πληροφορήσω δε όσους τυχόν δεν παρακολουθούν τα έργα της Περιφέρειας πώς στον Αλφειό τα τελευταία χρόνια έχει εκτελεστεί ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο, κυρίως στον κάμπο των Μακρισίων και σε μήκος 10χλμ ανάντι του φράγματος Φλόκα, προϋπολογισμού 6.300.000ευρώ, που προσφέρει σημαντική προστασία σε μια ιδιαίτερα δεινοπαθούσα περιοχή.

Μόλις δε πριν από λίγους μήνες ολοκληρώθηκαν πρόσθετες αντιπλημμυρικές εργασίες, προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ στον Αλφειό.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει εξασφαλίσει επιπλέον 5 εκατομμύρια ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στον Αλφειό ποταμό, η δε διαγωνιστική διαδικασία ευρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Θέλω να επισημάνω ότι όλοι οι πολίτες της Ηλείας γνωρίζουν το μεγάλο έργο καθαρισμών ποταμών και χειμάρρων που εκτελέσαμε σε όλο το μήκος του νομού, σε ελάχιστους μήνες από την ανάληψη αυτής της αρμοδιότητας, από τις Περιφέρειες, προστατεύοντας ζωές και περιουσίες.¨ 

Related post

ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας-Δακοκτονία 2022: Σε ποιες ΤΚ πραγματοποιούν δολωματικούς ψεκασμούς

ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας-Δακοκτονία 2022: Σε ποιες ΤΚ πραγματοποιούν δολωματικούς…

  Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στα πλαίσια εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας 2022, ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς…
Νίκος Παναγιωτόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Σταφίδα, σταφύλι, “ιερές” περιουσίες… “θηλιά” στο λαιμό μας”

Νίκος Παναγιωτόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Σταφίδα, σταφύλι, “ιερές” περιουσίες……

Την Τετάρτη στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου, στον Πύργο και συγκεκριμένα στις 10:00 το πρωί, δίνουν το αγωνιστικό τους “παρών” οι…
Διονύσης Καπλάνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Ενωμένοι για την επόμενη μέρα στην Περιφέρεια”

Διονύσης Καπλάνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Ενωμένοι για την επόμενη…

“Η απόφαση του Απόστολου Κατσιφάρα μας ξάφνιασε όλους”, ανέφερε σε συνέντευξή του ο περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας,  Διονύσης Καπλάνης, στον αέρα…