ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΗ

Aπάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γεωργιόπουλου στις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Φαρμάκη.

    

¨Η προεκλογική περίοδος που έχει ουσιαστικά αρχίσει και το άγχος που δημιουργεί φαίνεται πως οδηγεί την μείζονα αντιπολίτευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη σε ακραίες αντιπολιτευτικές κορώνες προς δημιουργία εντυπώσεων.

Οι χιονοπτώσεις των προηγούμενων ημερών και οι βροχές που επακολούθησαν δημιούργησαν κυρίως στον Αλφειό σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα. Η Π.Ε Ηλείας σε συνεργασία με τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της ΠΔΕ βρέθηκε από την αρχή στην πρώτη γραμμή με σχέδιο και συντονισμό υπηρεσιών και φορέων.

Ζητήσαμε από την ΔΥΜΠ/ΥΗΣ ΛΑΔΩΝΑ την συγκράτηση των ροών του υδροηλεκτρικού φράγματος. Ανοίξαμε εγκαίρως τα θυροφράγματα του φράγματος του Αλφειού (Φλόκα). Συνεργαστήκαμε με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, διαθέτοντας χωματουργικά μηχανήματα και ενισχύσαμε άμεσα τα αναχώματα όπου υπήρχε ανάγκη, αποτρέποντας μεγαλύτερες ζημιές.

Οι υπηρεσίες μας βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα καθότι ο κίνδυνος δεν έχει εκλείψει.

Θα ήθελα να πληροφορήσω δε όσους τυχόν δεν παρακολουθούν τα έργα της Περιφέρειας πώς στον Αλφειό τα τελευταία χρόνια έχει εκτελεστεί ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο, κυρίως στον κάμπο των Μακρισίων και σε μήκος 10χλμ ανάντι του φράγματος Φλόκα, προϋπολογισμού 6.300.000ευρώ, που προσφέρει σημαντική προστασία σε μια ιδιαίτερα δεινοπαθούσα περιοχή.

Μόλις δε πριν από λίγους μήνες ολοκληρώθηκαν πρόσθετες αντιπλημμυρικές εργασίες, προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ στον Αλφειό.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει εξασφαλίσει επιπλέον 5 εκατομμύρια ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στον Αλφειό ποταμό, η δε διαγωνιστική διαδικασία ευρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Θέλω να επισημάνω ότι όλοι οι πολίτες της Ηλείας γνωρίζουν το μεγάλο έργο καθαρισμών ποταμών και χειμάρρων που εκτελέσαμε σε όλο το μήκος του νομού, σε ελάχιστους μήνες από την ανάληψη αυτής της αρμοδιότητας, από τις Περιφέρειες, προστατεύοντας ζωές και περιουσίες.¨ 

Related post

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο…

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για την συνάντησή…
Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον θάνατο του Γέρου του Μοριά”

Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον…

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στο Ναό της Αγίας Κυριακής στον Πύργο μνημόσυνο για τα 180 χρόνια από τον θάνατο…
Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό μας”

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για…

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσεριώνης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ…