Απόστολος Κατσιφάρας: Η υποδοχή των πολιτών έμπρακτη αναγνώριση του έργου μας

Την Ανδραβίδα και την Βάρδα επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα- Δικαίωμα στην Πρόοδο», Απόστολος Κατσιφάρας, στο πλαίσιο των περιοδειών του ενόψει των περιφερειακών εκλογών της 26ης Μαΐου.

Τον κ. Κατσιφάρα συνόδευαν στελέχη του συνδυασμού του από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Στις επαφές του με τους πολίτες ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις σημαντικές παρεμβάσεις που ολοκληρώθηκαν απ’ την περιφερειακή αρχή στις δυο περιοχές αλλά και σε έργα που έχουν δρομολογηθεί μ’ εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις.

«Μιλήσαμε με τους πολίτες, με τις τοπικές αρχές και τους θεσμικούς φορείς, σχεδιάσαμε, διεκδικήσαμε και τώρα υλοποιούμε μια νέα δέσμη έργων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσιφάρας εστιάζοντας -μεταξύ άλλων- στο έργο της αναμόρφωσης της εισόδου της Ανδραβίδας, με εξασφαλισμένη πίστωση 920.000 και στην αστική ανάπλαση στην Βάρδα. Παράλληλα, στην Βάρδα έχει δρομολογηθεί και το έργο αναμόρφωσης του δρόμου που συνδέει την πόλη με την Μανωλάδα.

Ταυτόχρονα παρεμβάσεις έχουν δρομολογηθεί στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και στις αθλητικές εγκαταστάσεις ενώ με την λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας στον οικείο Δήμο έχει ενισχυθεί σημαντικά η πρόσβαση των πολιτών σε δομές κοινωνικής στήριξης.

Σ’ όλες τις επαφές του ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε και σε δυο κρίσιμες προτεραιότητες για την περιοχή. Στην ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού«το έργο αυτό είναι ζήτημα δικαιοσύνης για τους πολίτες της Ηλείας να ολοκληρωθεί στον συντομότερο δυνατόν χρόνο και στο σύνολο του, ως προς το τεχνικό και φυσικό αντικείμενο», είπε χαρακτηριστικά- και στην επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Πατρών – Πύργου.

Για το τρένο ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι η Περιφέρεια έχει διασφαλίσει χρηματοδότηση 16 εκατομμυρίων ευρώ και άλλα τόσα χρήματα θα διατεθούν απ’ την κεντρική κυβέρνηση ώστε να σταματήσει το καθεστώς αποκλεισμού της Δυτικής Αχαΐας και της Ηλείας απ’ το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. «Πρόσφατα, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Θεοχάρη, στη συνάντηση που είχαμε στην Πάτρα συμφωνήσαμε σ’ όλα τα επιμέρους ζητήματα για την άμεση υλοποίηση του έργου», σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Related post

Βίκυ Βασιλοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: «Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. είναι μέσα στον κόσμο»

Βίκυ Βασιλοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: «Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. είναι…

Η Βίκυ Βασιλόπουλου μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο, στον αέρα του διαδικτυακού  ραδιοφωνικού σταθμού…
Πισπιρίγκου: «Καταπέλτης» το βούλευμα – « Αδιαφορία για ανθρώπινη ζωή, θρασύτητα και επικινδυνότητα»

Πισπιρίγκου: «Καταπέλτης» το βούλευμα – « Αδιαφορία για ανθρώπινη…

Οι δικαστές κρίνουν πως η Ρούλα Πισπιρίγκου τέλεσε τις αξιόποινες πράξεις που της αποδίδονται, με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση…
ΑΑΔΕ – Appodixi: Μπήκαν τα πρώτα «λουκέτα» για φοροδιαφυγή – Βροχή οι καταγγελίες για «μαϊμού» αποδείξεις

ΑΑΔΕ – Appodixi: Μπήκαν τα πρώτα «λουκέτα» για φοροδιαφυγή…

Σε καθημερινή βάση στην ΑΑΔΕ υποβάλλονται περίπου 1.600 καταγγελίες από το Appodixi από τις οποίες οι οκτώ στις δέκα αφορούν αποδείξεις που δεν έχουν διαβιβαστεί…