Άρθρο της Δρος Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου αναφορικά με το πρόγραμμα Υγείας της ΝΔ

  • ΑΡΘΡΑ
  • 26 Φεβρουαρίου, 2019
  • 11
  • 2 minutes read

Φροντίδα στον συνάνθρωπο και προτεραιότητα στην πρόληψη

 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

Με άξονα τον ίδιο τον άνθρωπο και με πρώτη και βασική προτεραιότητα των πρόληψη και την βελτίωση των συνθηκών παροχής υπηρεσιών υγείας, το πρόγραμμα της ΝΔ  που παρουσιάσθηκε προσφάτως συνολικά για τον Τομέα Υγείας, χαρακτηρίζεται ήδη ως ένα από τα μεγαλύτερα και τα πιο ουσιαστικά αφού μπορεί να δώσει λύσεις εκεί που όλοι οι Έλληνες πολίτες εύχονται επιτέλους να δουν.

Με τα παραπάνω λόγια σχολίασε το συγκεκριμένο πρόγραμμα η τ. βουλευτής Ηλείας Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου η οποία μάλιστα συνεχάρη όλους όσους εργάστηκαν το προηγούμενο διάστημα πάνω στη διαμόρφωσή του.

Η κα Αυγερινοπούλου, δήλωσε ότι είναι εξαιρετικής θετικό το γεγονός ότι λαμβάνονται κυρίαρχα υπ’ όψιν οι πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας, προς τις οποίες κάθε σύγχρονο κόμμα οφείλει να στρέψει με μεγάλο ενδιαφέρον το βλέμμα του σε αυτές, και να δημιουργήσει τις κατάλληλες δομές φροντίδας και περίθαλψης.

Η χωρίς επιβάρυνση του πολίτη συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός των υπηρεσιών υγείας και οι επιμέρους πολιτικές που αφορούν στον καρκίνο, είναι σαφώς από τις καινοτόμες και σημαντικές πτυχές του προγράμματος.

 

ΟΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ 

Ιδιαίτερη μνεία έκανε η κα Αυγερινοπούλου για τα μέτρα βελτίωσης στα Δημόσια Νοσοκομεία αναφέροντας μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά: τον ελάχιστο χρόνο αναμονής για νοσηλεία σε ΜΕΘ και παράλληλα την λειτουργία όλων των Κλινικών εντατικής θεραπείας, την λειτουργία περισσότερων ΜΑΦ (Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας) την διευθέτηση θεμάτων εφημερίας που είναι σήμερα προβληματικές σε αρκετά ακόμη Νοσηλευτικές Μονάδες ο περιορισμός χρόνου αναμονής για να γίνουν χειρουργεία κ.λπ.

Τα παραπάνω είναι βέβαιο ότι κινούνται σε θετική κατεύθυνση και στοχεύουν να δώσουν μια διαφορετική και πολύ καλύτερη εικόνα στους χώρους παροχής δημόσιας περίθαλψης ενώ ζητούμενο είναι να σταματήσει η ταλαιπωρία του κόσμου που αγανακτεί περιμένοντας για μια εξέταση η ακόμη και για ένα απλό χειρουργείο.

 

ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ   

Στην εξάλειψη της ταλαιπωρίας πολιτών και μάλιστα συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα για την κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων που θα δώσει τέλος στο μεγάλο χρόνο αναμονής στα φαρμακεία του ΕΟΠΠΥ, όπως και η ιεραρχία των αναγκών των πολιτών με βάση την πότε θα κλείνετε τα ραντεβού τους με τους γιατρούς, μέτρο απόλυτα δίκαιο και σωστό.

 

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Η κα Αυγερινοπούλου έκλεισε την τοποθέτησή της με το μείζον θέμα της «μάχης» κατά του καρκίνου που έχει ειδική θέση στο πρόγραμμα της ΝΔ. Με ξεχωριστή ευαισθησία και με γνώμονα τα νέα δεδομένα των επιστημονικών ερευνών η παράταξή μας θα εντείνει την άμεση και αυστηρή τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου, τις καμπάνιες πρόληψης, τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους του Έλληνες την διευκόλυνση ταχείας εισαγωγής στα νοσοκομεία για την εξέταση – θεραπεία καρκινοπαθών την ίδρυση Ειδικών Κέντρων Αντιμετώπισης του καρκίνου και άλλα.

Αναμφίβολα η ΝΔ δίνει κυρίαρχη θέση στον Τομέα Υγείας, βλέποντας ότι με την σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το σύστημα υγείας, περίθαλψης και πραγματικής φροντίδας πάσχει σε όλα τα σημεία με τις αποτυχημένες «συνταγές» των τελευταίων ετών. Και αυτό είναι κάτι που επιβάλλεται όχι απλώς να διορθωθεί, αλλά να ανατραπεί στις περισσότερες δομές του…

Related post

Η 1η Οκτωβρίου φέρνει αλλαγές και στις ώρες κοινής ησυχίας

Η 1η Οκτωβρίου φέρνει αλλαγές και στις ώρες κοινής…

Αλλάζουν από σ΄ήμερα Σάββατο 1 Οκτωβρίου οι ώρες κοινής ησυχίας, καθώς (παρά την καλοκαιρινή ημέρα) πλέον μπαίνουμε σε «χειμερινό» ωράριο. Οι…
Καταγγελία – Μήνυση Καννή σε Αντωνακόπουλο για υβριστική συμπεριφορά

Καταγγελία – Μήνυση Καννή σε Αντωνακόπουλο για υβριστική συμπεριφορά

Με μήνυση φαίνεται πως απαντα στην λεκτική επίθεση του δημάρχου Πύργου κου Αντωνακόπουλου, ο κ. Καννής μετά την εν λόγω δημοσιοποίηση:…
Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Πέθανε τα ξημερώματα ο Σταμάτης Κόκοτας στο Ασκληπιειό Βούλας μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του. Ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν γεννημένος…