Επίσκεψη στο Δήμο Πύργου από το Πρέσβη της Ουκρανίας κ. Σέργκι Σουτένκο

Το Δημαρχείο Πύργου επισκέφθηκε σήμερα ο Πρέσβης της Ουκρανίας κ. Σέργκι Σουτένκο στα πλαίσια της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ηλεία με σκοπό την ανάπτυξη των σχέσεων Ουκρανίας – Ελλάδας και την δυνατότητα ανάπτυξης του Θρησκευτικού τουρισμού.

Τον κ. Πρέσβη συνόδευαν η προϊσταμένη του Προξενικού τμήματος κα Άννα Τισένκο, ο. κ. Μιχάλης Ροδόπουλος, ο κ. Επαμεινώνδας Κωνσταντακόπουλος και ο κ. Νίκος Καρακίτσος Πρόεδρος και μέλη  του συλλόγου Ελληνοοουκρανικής φιλίας «Ο Φάρος».

Το Πρέσβη υποδέχθηκε εκ μέρους του Δημάρχου ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού κ. Νικόλαος Λαϊνόπουλος στον οποίο ο κ. Πρέσβης απεύθυνε πρόσκληση για την συμμετοχή του Δήμου Πύργου σε εκδηλώσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τον παραπάνω σύλλογο και με σκοπό την ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών.

Αναφέρθηκε επίσης στις  εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Οδυσσό το 2021, χρονιά εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, στις οποίες πέραν της πρόσκλησης για την επίσημη εκπροσώπηση του Δήμου Πύργου θα μπορούσαν να παρουσιαστούν και πολιτιστικά δρώμενα από την περιοχή του Πύργου.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Πρέσβης ξεναγήθηκε στους χώρους του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου και ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα, ανάμεσα σε αυτόν και τον κ. Λαϊνόπουλο ως εκπρόσωπο του Δημάρχου.

Related post

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο…

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για την συνάντησή…
Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον θάνατο του Γέρου του Μοριά”

Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον…

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στο Ναό της Αγίας Κυριακής στον Πύργο μνημόσυνο για τα 180 χρόνια από τον θάνατο…
Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό μας”

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για…

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσεριώνης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ…