Μπαλαούρας για τη Πανεπιστημιακή αναβάθμιση Ηλείας

«Επαναστατική τομή» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας ο βουλευτής Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας στην τοποθέτησή του κατά τη Συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, καθώς, όπως τόνισε «μειώνεται το κόστος σπουδών των παιδιών από τα φροντιστήρια, μειώνεται το άγχος τους και υπάρχουν και μεγαλύτερες πιθανότητες επιλογής των Σχολών που επιθυμούν».

Αναφερόμενος στην Ηλεία, ο βουλευτής υπενθύμισε τον πολύπλευρο χαρακτήρα του νομού, που συνδυάζει την αγροτική οικονομία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό και προχώρησε σε συγκεκριμένες υποδείξεις προς τον Υπουργό Παιδείας, κ. Γαβρόγλου, ανταποκρινόμενος στα χαρακτηριστικά του Νομού καθώς και στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας.

Για Αμαλιάδα

«Η πρώτη ανάγκη είναι η παραμονή και η αναβάθμιση της Γεωπονικής Σχολής στην Αμαλιάδα» ανέφερε ο Μάκης Μπαλαούρας, ζητώντας να συγκεκριμενοποιηθούν οι κατευθύνεις, είτε με διατήρηση των προηγούμενων κατευθύνσεων της Σχολής (Φυτικής Παραγωγής , Ζωικής και Αγροτικής Οικονομίας), είτε με εισαγωγή νέας ειδίκευσης «Γεωπόνων Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος», που συνδυάζει τους φυσικούς πόρους με το περιβάλλον».

Στη συνέχεια, ο βουλευτής Ηλείας κάλεσε το Υπουργείο να αξιοποιήσει και την «πολιτιστική πλευρά της Αμαλιάδας», η οποία απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από την αρχαία Ήλιδα, κοιτίδα, μαζί με την Αρχαία Ολυμπία, των Ολυμπιακών Αγώνων.

Για Πύργο-Ολυμπία

Όσον αφορά τον Πύργο, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής σημείωσε ότι «γίνεται μια σημαντική κατάκτηση για την πόλη», καθώς πέραν των δυο Σχολών, ΤΕΦΑΑ και Μουσειολογίας, στην Εισηγητική Έκθεση του Υπουργείου υπάρχει αναφορά και σε Ξενόγλωσση Σχολή. «Θα ήθελα όμως να έχω μια ισχυρότερη δέσμευση, επειδή, εάν μείνουμε στις πρωτοβουλίες ή στις υστερήσεις των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου της Πάτρας, δεν ξέρω το αν και πότε θα υλοποιηθεί», συμπλήρωσε ο Μάκης Μπαλαούρας.

Ο βουλευτής πρότεινε επίσης την ίδρυση Ινστιτούτου Έρευνας στην πόλη του Πύργου, «αφού υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορούν να συνδυαστούν και στην αγροτική κατεύθυνση αλλά και στον πολιτισμό».

Ο βουλευτής Ηλείας υπενθύμισε τέλος τη δημιουργία Διεθνούς Πανεπιστημίου  Ολυμπίας, που είχε ψηφιστεί (Νόμος 2413/17.6.1996), αλλά καταργήθηκε με το πρώτο Μνημόνιο (Νόμος 4027/11  Άρθρο 34), και πρότεινε την ίδρυση «στην Ολυμπία παραρτήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και σχολές που επεκτείνονται στη Βόρεια Ελλάδα».

Related post

ΔΡΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

ΔΡΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

Με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα Ιλαράς σε παιδιά, πραγματοποιήθηκε εμβολιασμός σε παιδιά Ρομά την Τετάρτη 27/3/2024 στους καταυλισμούς του Δήμου Ανδραβίδας-…
Έρχονται αλλαγές στις διακοπές ρεύματος και φυσικού αερίου

Έρχονται αλλαγές στις διακοπές ρεύματος και φυσικού αερίου

Λογαριασμοί ρεύματος: Νέοι κανόνες για τους καταναλωτές με ληξιπρόθεσμα χρέη – πότε κόβουν το ρεύμα οι πάροχοι. Αυστηρότερο πλαίσιο για τον λεγόμενο «ενεργειακό…
Τριγμοί στο μέτωπο της πρότασης δυσπιστίας: Οξείες αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη Παππά για προσυνεννόηση

Τριγμοί στο μέτωπο της πρότασης δυσπιστίας: Οξείες αντιδράσεις μετά…

Βέλη από τους συνυπογράφοντες την πρόταση δυσπιστίας και για την πρόταση Κασσελάκη για εκλογές με διεθνείς παρατηρητές Εσωτερικές αντιστάσεις, προσωπικές στρατηγικές…