ΔΙΟΝΥΣΙΑ – ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ: Χάνεται η παραγωγή των παραλίμνιων αγροτών

ΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΥΝΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 

Αθέτησε τις δεσμεύσεις απέναντι στους καλλιεργητές των πρώην λιμνών ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και έχει  ήδη δημιουργήσει έντονη αγανάκτηση αλλά και κοινωνική αναστάτωση.

Οι κάτοικοι των παραλίμνιων κοινοτήτων οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι αγρότες περίμεναν την παράταση του ισχύοντος νόμου ώστε να ξαναμπούν στις εκτάσεις αυτές και να καλλιεργήσουν. Το ίδιο περίμεναν για την σχετική εντολή και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη, χωρίς ακόμη να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη εξήγηση από το Υπουργείο.

Τα παραπάνω τόνισε χθες η τ. βουλευτής της Ν.Δ Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της για την καλλιεργητική περίοδο. Και αυτό γιατί όπως την ανέφεραν παραγωγοί από την περιοχή Επιταλίου, υπό κανονικές συνθήκες θα είχαν προχωρήσει σε ένα βαθμό τις καλλιέργειες τους από τις οποίες έχουν ένα σημαντικό βιοποριστικό εισόδημα. 

Σήμερα όμως με αυτή την ασυνεννοησία που επικρατεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όχι μόνο δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία, αλλά κανείς δεν είναι σίγουρος ακόμη αν τελικά θα παραχωρηθούν αυτή την χρονιά οι εκτάσεις και αν τελικά οι αγρότες θα προλάβουν να… περισώσουν ότι μπορούν με κάποιες από τις καλλιέργειές τους.

Ήδη όπως τόνισε η κα Αυγερινοπούλου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τους τοματοπαραγωγούς αφού ένα σημαντικό τμήμα των εκτάσεων καλλιεργείται με τομάτα που ωστόσο θα έπρεπε να είναι στο αρχικό στάδιο της καλλιέργειας. Μια περαιτέρω καθυστέρηση ίσως «τινάξει στον αέρα» την παραγωγή καθώς τα εργοστάσια αναμένεται να ακυρώσουν σύντομα τις συμφωνίες με τους τοματοπαραγωγούς.

Επιβάλλεται να παραχωρηθεί η γη στους αγρότες μας με άμεση απόφαση παράτασης των μέχρι τώρα δεδομένων για τις λίμνες προκειμένου να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να ασκηθεί κάθε δυνατή πίεση από όλους μας προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

Related post

Πύργος: Εθελοντικοί καθαρισμοί στο πλαίσιο του “Let’s do it Greece”

Πύργος: Εθελοντικοί καθαρισμοί στο πλαίσιο του “Let’s do it…

Σε περιβαλλοντικές δράσεις στο βουνό του Κατακόλου, καθώς και στον καθαρισμό της μαρίνας καθώς και του παράκτιου αλσυλλίου της Σπιάτζας προχώρησαν…
Ο Δήμος Ήλιδας ανέδειξε το μεγαλείο της Αρχαίας Ήλιδας σε ειδική εκδήλωση που αποτέλεσε παράλληλη δράση για την Τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος Ήλιδας ανέδειξε το μεγαλείο της Αρχαίας Ήλιδας…

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση του Δήμου Ήλιδας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των παράλληλων  εκδηλώσεων για την Τελετή Υποδοχή της…
Με απόλυτη επιτυχία η Πρόβα της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Με απόλυτη επιτυχία η Πρόβα της Τελετής Αφής της…

Mε απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Επίσημη Πρόβα της Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία στις 15 Ιανουαρίου,…