Εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο εκσυγχρονισμός των δικτύων ύδρευσης των πυρόπληκτων οικισμών, έργα οδοποιίας και βελτιώσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις

Την υποβολή προτάσεων για την ένταξη σειράς έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 12 Μαρτίου 2019, στην Πάτρα Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ των έργων που δρομολογούνται είναι η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των δικτύων ύδρευσης των πυρόπληκτων οικισμών Κουνινά, Κερνίτσα, Λόφος και Καλυβίτης στη Δημοτική Κοινότητα Διακοπτού, όπως και στην Τοπική Κοινότητα Άνω Διακοπτού. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.1 εκ, ευρώ.

Αντιστοίχως, το Περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε την υποβολή προτάσεων για ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων παρεμβάσεων για βελτιώσεις οδικών αρτηριών και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας. Πρόκειται μεταξύ άλλων για τα έργα:

  • «Βελτίωση και εκσυγχρονισμός της οδού Κουνινά – Ρακίτα – Λεόντιο, στο τμήμα από διασταύρωση προς Κουνινά, προς Ρακίτα και Λεόντιο», προϋπολογισμού 3,6 εκατ. ευρώ, προκειμένου να γίνουν εργασίες αποκατάστασης της βατότητας της οδού, εργασίες αποκατάστασης τεχνικών έργων κ.α. Με το έργο αναμένεται να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος μεταφοράς των ευπαθών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και να εξασφαλιστούν ασφαλείς συνθήκες κυκλοφορίας. Παράλληλα θα εξυπηρετήσει και δραστηριότητες αγροτουρισμού, λόγω της θέσης του καθώς εξυπηρετεί τους ορεινούς οικισμούς των Δήμων Αιγιαλείας και Ερύμανθου.
  • «Βελτίωση της 3ης Επαρχιακής Οδού στο τμήμα Χάνι Μπάγια – Αγγελόκαστρο – Λυσιμαχία», προϋπολογισμού 2,1 εκατ. ευρώ. Όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση, με την κατασκευή του κόμβου Αγγελοκάστρου στην Ιόνια Οδό έχει αυξηθεί σημαντικά η κυκλοφορία της 3ης Επαρχιακής Οδού ως εξόδου προς την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου και το παλαιό Επαρχιακό δίκτυο έχει μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας για τα διερχόμενα οχήματα. Με την κατασκευή των νέων τμημάτων με μεγαλύτερο πλάτος οδού και αυξημένες συνθήκες ασφαλείας θα καταστεί ταχύτερη και ασφαλέστερη η μεταφορά οχημάτων και επιβατών.
  • «Βελτίωση δρόμου Σκάλας – Παλιοσκάλας – Νεόκαστρου» προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ, που αφορά στη βελτίωση της υφιστάμενης οδού από την τοπική κοινότητα Σκάλας έως την είσοδο του οικισμού Νεοκάστρου του Δήμου Ναυπακτίας ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας. Η εκτέλεση των εργασιών κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να βελτιωθεί η βατότητα της οδού, να καταστεί όσο το δυνατόν ασφαλέστερη η διέλευση των οχημάτων και να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι ατυχημάτων.
  • «Βελτίωση δρόμου από Γραμμένη Οξυά έως τα όρια με την  Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας» προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ. Θα εκτελεστούν παρεμβάσεις προκειμένου να βελτιωθεί η βατότητα της οδού
  • «Βελτίωση δρόμου Λεύκας – Μανδρινής» προϋπολογισμού 600.000 ευρώ. Προβλέπονται εργασίες βελτίωσης της υφιστάμενης χωμάτινης οδού με τοπικές διαπλατύνσεις, κατασκευή τεχνικών έργων, κατασκευή οδοστρωσίας-ασφαλτικών και τοποθέτηση οριζόντιας και κάθετης σήμανσης, σε μήκος περίπου 2,2 χλμ από το τέλος του ασφαλτοστρωμένου δρόμου μετά την Λεύκα έως την είσοδο της Μανδρινής του Δήμου Ναυπακτίας. Στόχος του έργου είναι η ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ορεινής Ναυπακτίας. Η εκτέλεση των εργασιών κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να βελτιωθεί η βατότητα της οδού, δεδομένου ότι πέραν των μόνιμων κατοίκων, το καλοκαίρι φιλοξενείται στην περιοχή μεγάλος αριθμός παραθεριστών.

 

  • «Βελτίωση οδού από εθνική Οδό Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Γενικό Νοσοκομείο Πύργου – διασταύρωση Επαρχιακής Οδού Πύργου Αγίου Γεωργίου», με προϋπολογισμό 495.000 ευρώ, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες για την διαμόρφωση του δρόμου από την Εθνική Οδό μέχρι την Επαρχιακή Οδό Πύργου – Οινόης, μπροστά από το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου συνολικού μήκους 1.550 μέτρων. Οι εργασίες που θα εκτελεσθούν, έχουν στόχο την αποκατάσταση και τη γενικότερη βελτίωση της οδού, λόγω του μεγάλου φόρτου κυκλοφορίας που δέχεται.

 

  • Βελτιώσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις

Επίσης, κατά τη συνεδρίαση εγκρίθηκαν βελτιωτικές παρεμβάσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις. Συγκεκριμένα προβλέπεται η αναβάθμιση των γηπέδων στο Τραγανό και στις Θίνες Βαρθολομιού του Δήμου Πηνειού, αλλά και η αναβάθμιση του γηπέδου του Παναιτωλικού, με παράλληλη διαμόρφωση εκθεσιακών χώρων.

Ειδικότερα, στο γήπεδο Τραγανού θα γίνουν παρεμβάσεις εντός του Δημοτικού Σταδίου οι οποίες έχουν ως στόχο την αισθητική, και λειτουργική αναβάθμιση του γηπέδου τόσο στο τμήμα του στίβου, όσο και στις κτιριακές εγκαταστάσεις και την περίφραξη του ώστε να καταστεί ένας σύγχρονος και ασφαλής αθλητικός χώρος για αθλούμενους, αθλητικά σωματεία άλλα και πολίτες. Επίσης, στο γήπεδο Βαρθολομιού προβλέπεται η κατασκευή μεταλλικού στεγάστρου για την κάλυψη των κερκίδων του γηπέδου ποδοσφαίρου.

Σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση του γηπέδου Παναιτωλικού περιλαμβάνει δύο υποέργα. Το πρώτο αφορά εργασίες για διαμόρφωση – ανάπλαση πρόσοψης επί της οδού Προυσιωτίσσης, για ασφαλή είσοδο και έξοδο φιλάθλων και διερχομένων στο πεζοδρόμιο της οδού, διαμόρφωση εσωτερικού χώρου στην νότια κερκίδα, δημιουργία χώρου εκδηλώσεων, συνελεύσεων, συνεδρίων, προσθήκη κατ’ επέκταση διώροφης κερκίδας – κατασκευή στεγάστρου στην ανατολική κερκίδα, κατασκευή πρότυπου χώρου φιλοξενίας Α.Μ.Ε.Α και διαμόρφωση χώρου φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας.

Το δεύτερο αφορά τη διαμόρφωση εκθεσιακού χώρου, σχεδιασμό, κατασκευή, εγκατάσταση εκθεσιακών προθηκών, ανοικτών εκθετηρίων, οργάνωση, προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση των απαραίτητων οπτικοακουστικών μέσων και διαδραστικών εφαρμογών για τον εκθεσιακό χώρο. Περιλαμβάνει επίσης υπηρεσίες έρευνας, επιστημονικής επιμέλειας και τεκμηρίωσης, συγγραφής εκθεσιακών κειμένων κ.α. Το συγκεκριμένο έργο εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην πολιτιστική, οικονομική, αθλητική και τουριστική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας με σημαντικά οφέλη για το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή.

Related post

Μαθήματα… πρώτων βοηθειών για τους αστυνομικούς της Ηλείας

Μαθήματα… πρώτων βοηθειών για τους αστυνομικούς της Ηλείας

Την 15.06.2024 με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηλείας, εκπαιδευτικό σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών. Ως Αστυνομικοί…
Ανασχηματισμός: Οι 4 υπουργοί και οι 7 υφυπουργοί που έμειναν εκτός κυβέρνησης

Ανασχηματισμός: Οι 4 υπουργοί και οι 7 υφυπουργοί που…

«Μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης» τονίζουν κυβερνητικά στελέχη Ανασχηματισμός: Τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης έφεραν τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών το βράδυ της Κυριακής (09.06).…
Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία, βιασμό και παράνομη κατακράτηση

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία, βιασμό…

  Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του…