ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ιστορική ημέρα μεν, ο Πύργος «ξαναβρωμάει» δε…

O επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Όραμα Δημιουργίας» και υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, ως Αντιπρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή την υπογραφή της Σύμβασης ΣΔΙΤ που αφορά στην υλοποίηση του έργου “Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Νομού Ηλείας”, στην Τριανταφυλλιά.

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την Ηλεία. Μετά από προσπάθειες και αγώνες πολλών χρόνων υπεγράφη η σύμβαση για το Εργοστάσιο Επεξεργασίας των Απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά προσαρμοσμένη βέβαια στις πραγματικές ποσότητες σκουπιδιών που παράγει ο νομός μας. Αυτό σημαίνει ότι οι συμπολίτες μας δεν θα επιβαρυνθούν με υπέρογκα τέλη καθαριότητας, καθώς η εγγυημένη ποσότητα για την οποία θα αμειβόταν ο εργολάβος μειώθηκε από τους 60 στους 45 τόνους το χρόνο. Με την κατασκευή του εργοστασίου σε συνδυασμό με το ΧΥΤΥ που ήδη είναι σε λειτουργία η Ηλεία θα διαθέτει νόμιμη διαχείριση στερεών αποβλήτων για τα επόμενα 20 με 25 χρόνια.

Δυστυχώς όμως αυτή τη σπουδαία ημέρα για την Ηλεία εμείς εδώ στον Πύργο δεν μπορούμε να τη χαρούμε. Τα σκουπίδια κατακλύζουν και πάλι τους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους, φέροντας στη μνήμη μας άθλιες εικόνες από τη διετία 2014 – 2015. Ακόμη και έξω από τα σχολεία συσσωρεύονται όγκοι σκουπιδιών. Αιτία αυτή τη φορά η μη έγκαιρη αποκομιδή από την υπηρεσία καθαριότητας καθώς ο Δήμος Πύργου έχει μείνει με ένα – δύο, σε λειτουργία, απορριμματοφόρα! Οι συνεχείς και έντονες επισημάνσεις μας όλα τα προηγούμενα χρόνια για ανανέωση του στόλου των απορριμματοφόρων δυστυχώς δεν εισακούστηκαν από τη Δημοτική Αρχή.

Με την ελπίδα ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο η πόλη και τα χωριά μας δεν θα έχουν μετατραπεί ξανά σε μια απέραντη χωματερή, δεσμεύομαι προσωπικά απέναντι στους συνδημότες μας ότι με την ανάληψη της Δημοτικής Αρχής τον ερχόμενο Σεπτέμβριο οι δύο πρώτοι διαγωνισμοί του Δήμου Πύργου θα αφορούν στην αγορά τριών απορριμματοφόρων και την προμήθεια κάδων για την εναπόθεση των σκουπιδιών. Για μας η προστασία του περιβάλλοντος και η δημόσια υγεία είναι θέματα πρώτης προτεραιότητας.»

Related post

Νέο έκτακτο επίδομα επίδομα για ανέργους έως 2.600 ευρώ

Νέο έκτακτο επίδομα επίδομα για ανέργους έως 2.600 ευρώ

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ εξασφαλίζει επίδομα έως 2.600 ευρώ σε άνεργες γυναίκες Το Ινστιτούτο Εργασίας της…
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ H κυβέρνηση κρύβει κάτω από το χαλί το ιδιωτικό χρέος των 270 δις ευρώ.’’

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ H κυβέρνηση κρύβει κάτω από…

Καμία ουσιαστική απάντηση για το πρόβλημα της διαχείρισης και της αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους δεν έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών κ.Σταϊκούρας κατά…