Ενημερωτική εκδήλωση για τα Σκόπια και την Κύπρο στον Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου

Από εξαιρετική επιτυχία στέφθηκε η  ενημερωτική εκδήλωση (για τα Σκόπια και την Κύπρο), που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, την παρελθούσα Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, την οποία  με αγαστή συνεργασία διοργάνωσαν το Παράρτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (Π.Ε.Θ.) Ηλείας, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου και ο Σύνδεσμος Πολεμιστών-Τραυματιών Κύπρου Νομού Ηλείας με θέμα: «Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ». (Το Κυπριακό και το Σκοπιανό πρόβλημα).
 
 
Η εκδήλωση αυτή ήταν αφιερωμένη στους Πολεμιστές και Αγνοουμένους της Κύπρου, καθώς επίσης και στους δύο Έλληνες Στρατιωτικούς τον Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτριο Κουκλατζή, οι οποίοι αδίκως ευρίσκονται από την 1η Μαρτίου 2018, αιχμάλωτοι εν καιρώ ειρήνης, στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Ανδριανούπολης.
 
Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο κ. Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής και Διευθυντής του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών για τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς επίσης και ο κ. Κωνσταντίνος Σωτηρέλης, Διεθνολόγος Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ συντονιστής της λαμπρής αυτής εκδήλωσης ήταν ο κ. Νικόλαος Ζαχαριάδης Πρόεδρος της (Π.Ε.Θ) Ηλείας.
 
 
Την μοναδική αυτή εκδήλωση Εθνικής αυτοσυνειδησίας, παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, ο οποίος μετέφερε και χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού,  ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Ηλίας Παπαγγελής, Ιερείς, καθώς επίσης εκπρόσωποι των Πολιτικών, Στρατιωτικών αρχών, φορέων και Συλλόγων και πλήθος κόσμου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία μέσα από τις σημαντικές τοποθετήσεις των εκλεκτών ομιλητών,  να διαφωτιστούν για τα τρέχοντα Εθνικά θέματα και σημαντικά  ζητήματα που «καίνε» τον λαό μας, όπως αυτό της ονοματολογίας των Σκοπίων, καθώς επίσης του Κυπριακού και των Ελληνοτουρκικών διαφορών που υφιστάμεθα τα τελευταία χρόνια, καταθέτοντας αξιόπιστα στοιχεία των μακροχρόνιων ερευνών τους.
 
 
Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Νικόλαος Κατσηδήμας εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, απένειμε τιμητική πλακέτα στον ακάματο Πρόεδρο του Συνδέσμου Πολεμιστών-Τραυματιών Κύπρου κ. Αθανάσιο Δασκόπουλο, ως αντίδωρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους Ήρωες και Αγνοουμένους της Κυπριακής Τραγωδίας, κατά την επέλαση του Αττίλα τον Ιούλιο του 1974.  
 

Related post

Κώστας Νικολούτσος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: «Η στήριξη των μικρών επιχειρήσεων έχει και κοινωνικό χαρακτήρα»

Κώστας Νικολούτσος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: «Η στήριξη των μικρών…

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο, στον αέρα του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού ΛΕΤΡΙΝΑ FM για τα…
Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου Γ. Γεωργίου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: «Θα διαδηλώσουμε ακόμα και έξω από το Υπουργείο Παιδείας»

Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου Γ. Γεωργίου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:…

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πύργου, Γιάννης Γεωργίου, με αφορμή την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου μιλάει…
Τη Δευτέρα η τελευταία Θ. Λειτουργία ως Μητροπολίτης Ηλείας του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Γερμανού

Τη Δευτέρα η τελευταία Θ. Λειτουργία ως Μητροπολίτης Ηλείας…

Aγαπητoi μoυ Aδελφoi, όπως γνωρίζετε έχω υποβάλλει την παραίτησή μου από την θέση του Μητροπολίτου της Ιεράς Μητροπόλεως μας, η οποία…