ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ – Γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας

Την Δευτέρα 4-3-2019 πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική Γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας για να συζητηθεί ο απολογισμός του Συλλόγου την τελευταία τριετία και να προχωρήσει σε ορισμό εκλογών σύμφωνα με το καταστατικό και τις νομικές διατάξεις που διέπουν τα συνδικαλιστικά όργανα των επαγγελματιών.

Για ακόμα μια φορά αναδείχτηκε η πλήρης απαξίωση που υπάρχει στο σύλλογο μας. Στην τρίτη γενική συνέλευση (Τις 2 πρώτες η πλειοψηφία τις είχε απαξιώσει από την αρχή) συμμετείχαν περίπου 20 επαγγελματίες. Όμως γιατί να νιώσουν οι επαγγελματίες την ανάγκη να συμμετέχουν στις μαζικές διαδικασίες του Εμπορικού Συλλόγου όταν με ευθύνη της πλειοψηφίας , απουσιάζει από την πραγματική ζωή και τα ουσιαστικά προβλήματα της καθημερινότητας των συναδέλφων. Με την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στους επαγγελματίες στην περιοχή μας ο Εμπορικός Σύλλογος θα έπρεπε να είναι το πραγματικό τους στήριγμα, να νιώθουν ότι μπορούν να «ακουμπάνε» στο Σύλλογο τους, ότι μέσα από μαζικές διαδικασίες θα διεκδικήσουν διέξοδο στον αγώνα που δίνουν για την επιβίωση.

Στην εισήγηση της η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου δεν είπε κουβέντα για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι επαγγελματίες στη περιοχή μας. Μας έλεγαν για τις συναντήσεις και τις χειραψίες που έκαναν όλα αυτά τα τρία χρόνια λες και από αυτά έχουμε ανάγκη. Σε ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με τα νούμερα που αραδιάσανε για τα οικονομικά του συλλόγου, η απάντηση ήταν ότι αυτά είναι προσωπικά δεδομένα και δε μπορούν να δώσουν τα στοιχεία.

Συνάδελφοι,

Όλοι ξέρουμε τι απασχόλησε το σύλλογο μας την προηγούμενη τριετία. Δεν είμαστε μηδενιστές και ούτε λέμε ότι δεν έκανε τίποτα. Όμως μέσα στην κρίση που διανύουμε ήταν πολύ μακριά από τις απαιτήσεις της εποχής. Δεν έκανε προσπάθεια να οργανώσει τον αγώνα μας ενάντια στην λαίλαπα που μας έχουν εξαπολύσει, δεν απαίτησε μέτρα για τους συναδέλφους , δεν πήρε πρωτοβουλίες για να μην οδηγηθούμε και άλλοι σε κλείσιμο.  Δεν έκανε καν προσπάθεια να απαιτήσει από το Δήμο, που μαζί έχουν άμεση συνεργασία, να μειώσει τα δημοτικά τέλη στους μικρούς επαγγελματίες.

Όμως εκεί που ξεγυμνώθηκαν για το πως θέλουν να λειτουργεί ο σύλλογος ήταν η πρόταση τους για τις εκλογές. Η θητεία του ΔΣ λήγει στις 5 Απριλίου και πρότειναν οι εκλογές να γίνουν τέλη Ιουνίου. Δώδεκα μέλη αποφάσισαν να παρατείνει το ΔΣ τη θητεία του χωρίς στην ουσία αυτό να εξυπηρετεί κάπου. Άλλωστε όλο αυτό το διάστημα δε θέλουν να κάνουν ούτε μια συλλογική διαδικασία για αυτό ψήφισαν την εφορευτική επιτροπή από τώρα. Μοναδικό σκοπό έχουν να κρατήσουν άλλους 3 μήνες τις θέσεις τους βάζοντας όμως σε κίνδυνο τον ίδιο τον Εμπορικό Σύλλογο. 

Η παραπάνω τακτική δεν αποτελεί έκπληξη για τον εμπορικό κόσμο της Ήλιδας, που δυστυχώς έχει συνηθίσει έναν  Εμπορικό Σύλλογο που με ευθύνη της πλειοψηφίας, απουσιάζει από την πραγματική ζωή και τα ουσιαστικά προβλήματα της καθημερινότητας των συναδέλφων . Που ακόμα μια φορά αποδεικνύει ότι υποτιμά τις συλλογικές διαδικασίες όπως οι συνελεύσεις, οι εκλογές, διαδικασίες  που με σωστή οργάνωση και προσανατολισμό θα μπορούσαν να συσπειρώσουν τον εμπορικό κόσμο.

Related post

Η 1η Οκτωβρίου φέρνει αλλαγές και στις ώρες κοινής ησυχίας

Η 1η Οκτωβρίου φέρνει αλλαγές και στις ώρες κοινής…

Αλλάζουν από σ΄ήμερα Σάββατο 1 Οκτωβρίου οι ώρες κοινής ησυχίας, καθώς (παρά την καλοκαιρινή ημέρα) πλέον μπαίνουμε σε «χειμερινό» ωράριο. Οι…
Καταγγελία – Μήνυση Καννή σε Αντωνακόπουλο για υβριστική συμπεριφορά

Καταγγελία – Μήνυση Καννή σε Αντωνακόπουλο για υβριστική συμπεριφορά

Με μήνυση φαίνεται πως απαντα στην λεκτική επίθεση του δημάρχου Πύργου κου Αντωνακόπουλου, ο κ. Καννής μετά την εν λόγω δημοσιοποίηση:…
Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Πέθανε τα ξημερώματα ο Σταμάτης Κόκοτας στο Ασκληπιειό Βούλας μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του. Ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν γεννημένος…