ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ – Να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή η Τροπολογία για τις παραχωρήσεις στην Αγουλινίτσα – Μουριά

Στην αντιφατική και αναποτελεσματική πολιτική του ΥΠΑΑΤ που δεν  κατάφερε ακόμα να λύσει το θέμα της παραχώρησης των αγροτεμαχίων στην Αγουλινίτσα και τη Μουριά, αναφέρθηκε ο κ. Κουτσούκος  κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του, σήμερα στη Βουλή.

 Αρχικά, ο κ. Κουτσούκος επέκρινε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, που από το 2015 μέχρι σήμερα επαναλάμβανε συνεχώς ότι θα βελτιώσει και θα εφαρμόσει το Ν. 4061/2012, δεν τα κατάφερε, όμως, και έτσι δίνει συνεχώς παρατάσεις στην Π.Υ.Σ. 95/97.

Ιδιαίτερα όμως, για τη φετινή χρονιά, η κωλυσιεργία δεν έχει προηγούμενο, καθώς ξεκίνησε η καλλιεργητική περίοδος και το Υπουργείο, ενώ γνώριζε ότι δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος για την υλοποίηση του Ν. 4061/2012 δεν ανέλαβε τις ευθύνες του και δεν πήρε καμία απόφαση.

Η χθεσινή ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ ότι θα παραταθεί με Τροπολογία η ισχύς του Π.Υ.Σ. 95/97, όχι μόνο είναι πολύ καθυστερημένη, αλλά η απαραίτητη νομοτεχνική διατύπωσή της, ώστε να καλύψει και τους νέους αγρότες, εκτός από τους παλαιούς δικαιούχους, δεν είναι έτοιμη.

Κάλεσε γι΄ αυτό τον παριστάμενο Υφυπουργό κ. Κόκκαλη να κατατεθεί άμεσα η Τροπολογία στο Ν/Σ του Υπουργείου Οικονομικών που θα συζητηθεί την επόμενη Δευτέρα στη Βουλή, δεσμεύθηκε ότι ως εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής  θα την υποστηρίξει.

Η απάντηση του κ. Κόκκαλη ότι το γραφείο του κ. Αραχωβίτη, που είναι αρμόδιο για το νομοθετικό έργο, θα επεξεργαστεί τη σχετική ρύθμιση, δημιουργεί κίνδυνο περεταίρω παράτασης της εκκρεμότητας και γι΄ αυτό ο κ. Κουτσούκος έκανε έκκληση για αποστολή σήμερα των απαραίτητων οδηγιών στις Περιφέρειες ενόψει της ψήφισης της σχετικής ρυθμίσης στη Βουλή.

 

Συνημμένα το βίντεο και τα πρακτικά:

https://www.youtube.com/watch?v=_CsULMqylc4&feature=youtu.be

https://www.koutsoukosgiannis.gr/omilies/item/42-1255

Related post

Πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Ηλείας Κώστας Γιάνναρος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:Κανένας μόνος-πεινασμένος-παγωμένος

Πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Ηλείας Κώστας Γιάνναρος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:Κανένας…

Ο Πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Ηλείας, Κώστας Γιάνναρος μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον αέρα του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού ΛΕΤΡΙΝΑ για τα εργατικά…
Άλκης Κωνσταντόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑFM: “Aναμένουμε μετά τις 20 του μηνός την προκαταβολή των επιδοτήσεων”

Άλκης Κωνσταντόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑFM: “Aναμένουμε μετά τις 20 του…

Ο Άλκης Κωνσταντόπουλος, υπεύθυνος των ΚΥΔ Πύργου μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο, στον αέρα του ραδιοφωνικού διαδικτυακού σταθμού ΛΕΤΡΙΝΑFM για τις φετινές…
Βίκυ Βασιλοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: «Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. είναι μέσα στον κόσμο»

Βίκυ Βασιλοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: «Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. είναι…

Η Βίκυ Βασιλόπουλου μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο, στον αέρα του διαδικτυακού  ραδιοφωνικού σταθμού…