ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΣ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΤΕΦΑΑ

Μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου σχετικά με το υπό ίδρυση ΤΕΦΑΑ, οφείλω να εκφράσω τους προβληματισμούς μου για την παραπάνω πρόταση.

Πρώτα απ’ όλα πιστεύω ότι πολύ εύκολα δεχτήκαμε την απομάκρυνση του τμήματος (Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων) και την ουσιαστική μεταφορά του σε άλλο αστικό κέντρο που σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε και την στήριξη στον άξονα (Τουρισμός – Πολιτισμός – Αθλητισμός) συχνή αναφορά κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας.

Παράλληλα ενώ ο σχεδιασμός είναι σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο, ουσιαστικά μεταφέρουμε τις απαιτήσεις στις συγκλήτους είτε του Πανεπιστημίου Πάτρας είτε του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου τη στιγμή που είναι ασαφείς οι θέσεις και δυνατότητές τους στην διεύρυνση ενώ είναι υπαρκτός ο κίνδυνος εμπλοκής στις άπειρες αποφάσεις διοικητικού χαρακτήρα που απαιτούνται για ίδρυση νέου τμήματος.

Τέλος υπάρχει αναντιστοιχία ανάμεσα στις προτάσεις Γαβρόγλου και τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στο αναπτυξιακό συνέδριο της Πάτρας.

Είναι γνωστό ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στις εξαγγελίες και την υλοποίηση τους.

Εξάλλου το σχέδιο νόμου ρητά αναφέρει ότι η λειτουργία του τμήματος εναπόκειται στην απόφαση της συγκλήτου του πανεπιστημίου Πατρών εάν και εφόσον πληρούνται οι όροι των απαραίτητων υποδομών και της στελέχωσης του με το αναγκαίο ακαδημαϊκό προσωπικό.

Γεγονός που μας καθιστά ιδιαίτερα επιφυλακτικούς.

Related post

Βουλευτής Ηλείας ΝΔ Κώστας Τζαβάρας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Δικαιώθηκα για την πολιτική μου επιλογή”

Βουλευτής Ηλείας ΝΔ Κώστας Τζαβάρας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Δικαιώθηκα…

“Δεν έχω μετανιώσει…”, λέει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας, αναφερόμενος στην επιλογή του να μην συμμετάσχει στην Επιτροπή Θεσμών…
Λάμπης Αριστειδόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Προσωπική και λανθασμένη επιλογή Πλεμμένου-Νικολόπουλου”

Λάμπης Αριστειδόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Προσωπική και λανθασμένη επιλογή…

Ο επικεφαλής της παράταξης “Δήμος Πύργου- Πρωτεύουσα ευθύνης” και πρώην Δήμαρχος Ιάρδανου, Λάμπης αριστειδοπουλος μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό…
Διοικητής ΓΝ Πύργου Σπύρος Πολίτης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Να σταματήσουμε να πετροβολούμε το Νοσοκομείο”

Διοικητής ΓΝ Πύργου Σπύρος Πολίτης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Να…

Ο διοικητής νοσοκομείο Πύργου Σπύρος Πολίτης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για τα νέα του καθήκοντα τις…