ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΣ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΤΕΦΑΑ

Μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου σχετικά με το υπό ίδρυση ΤΕΦΑΑ, οφείλω να εκφράσω τους προβληματισμούς μου για την παραπάνω πρόταση.

Πρώτα απ’ όλα πιστεύω ότι πολύ εύκολα δεχτήκαμε την απομάκρυνση του τμήματος (Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων) και την ουσιαστική μεταφορά του σε άλλο αστικό κέντρο που σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε και την στήριξη στον άξονα (Τουρισμός – Πολιτισμός – Αθλητισμός) συχνή αναφορά κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας.

Παράλληλα ενώ ο σχεδιασμός είναι σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο, ουσιαστικά μεταφέρουμε τις απαιτήσεις στις συγκλήτους είτε του Πανεπιστημίου Πάτρας είτε του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου τη στιγμή που είναι ασαφείς οι θέσεις και δυνατότητές τους στην διεύρυνση ενώ είναι υπαρκτός ο κίνδυνος εμπλοκής στις άπειρες αποφάσεις διοικητικού χαρακτήρα που απαιτούνται για ίδρυση νέου τμήματος.

Τέλος υπάρχει αναντιστοιχία ανάμεσα στις προτάσεις Γαβρόγλου και τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στο αναπτυξιακό συνέδριο της Πάτρας.

Είναι γνωστό ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στις εξαγγελίες και την υλοποίηση τους.

Εξάλλου το σχέδιο νόμου ρητά αναφέρει ότι η λειτουργία του τμήματος εναπόκειται στην απόφαση της συγκλήτου του πανεπιστημίου Πατρών εάν και εφόσον πληρούνται οι όροι των απαραίτητων υποδομών και της στελέχωσης του με το αναγκαίο ακαδημαϊκό προσωπικό.

Γεγονός που μας καθιστά ιδιαίτερα επιφυλακτικούς.

Related post

ΔΡΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

ΔΡΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

Με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα Ιλαράς σε παιδιά, πραγματοποιήθηκε εμβολιασμός σε παιδιά Ρομά την Τετάρτη 27/3/2024 στους καταυλισμούς του Δήμου Ανδραβίδας-…
Έρχονται αλλαγές στις διακοπές ρεύματος και φυσικού αερίου

Έρχονται αλλαγές στις διακοπές ρεύματος και φυσικού αερίου

Λογαριασμοί ρεύματος: Νέοι κανόνες για τους καταναλωτές με ληξιπρόθεσμα χρέη – πότε κόβουν το ρεύμα οι πάροχοι. Αυστηρότερο πλαίσιο για τον λεγόμενο «ενεργειακό…
Τριγμοί στο μέτωπο της πρότασης δυσπιστίας: Οξείες αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη Παππά για προσυνεννόηση

Τριγμοί στο μέτωπο της πρότασης δυσπιστίας: Οξείες αντιδράσεις μετά…

Βέλη από τους συνυπογράφοντες την πρόταση δυσπιστίας και για την πρόταση Κασσελάκη για εκλογές με διεθνείς παρατηρητές Εσωτερικές αντιστάσεις, προσωπικές στρατηγικές…