ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΣ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΤΕΦΑΑ

Μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου σχετικά με το υπό ίδρυση ΤΕΦΑΑ, οφείλω να εκφράσω τους προβληματισμούς μου για την παραπάνω πρόταση.

Πρώτα απ’ όλα πιστεύω ότι πολύ εύκολα δεχτήκαμε την απομάκρυνση του τμήματος (Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων) και την ουσιαστική μεταφορά του σε άλλο αστικό κέντρο που σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε και την στήριξη στον άξονα (Τουρισμός – Πολιτισμός – Αθλητισμός) συχνή αναφορά κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας.

Παράλληλα ενώ ο σχεδιασμός είναι σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο, ουσιαστικά μεταφέρουμε τις απαιτήσεις στις συγκλήτους είτε του Πανεπιστημίου Πάτρας είτε του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου τη στιγμή που είναι ασαφείς οι θέσεις και δυνατότητές τους στην διεύρυνση ενώ είναι υπαρκτός ο κίνδυνος εμπλοκής στις άπειρες αποφάσεις διοικητικού χαρακτήρα που απαιτούνται για ίδρυση νέου τμήματος.

Τέλος υπάρχει αναντιστοιχία ανάμεσα στις προτάσεις Γαβρόγλου και τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στο αναπτυξιακό συνέδριο της Πάτρας.

Είναι γνωστό ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στις εξαγγελίες και την υλοποίηση τους.

Εξάλλου το σχέδιο νόμου ρητά αναφέρει ότι η λειτουργία του τμήματος εναπόκειται στην απόφαση της συγκλήτου του πανεπιστημίου Πατρών εάν και εφόσον πληρούνται οι όροι των απαραίτητων υποδομών και της στελέχωσης του με το αναγκαίο ακαδημαϊκό προσωπικό.

Γεγονός που μας καθιστά ιδιαίτερα επιφυλακτικούς.

Related post

Μαθήματα… πρώτων βοηθειών για τους αστυνομικούς της Ηλείας

Μαθήματα… πρώτων βοηθειών για τους αστυνομικούς της Ηλείας

Την 15.06.2024 με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηλείας, εκπαιδευτικό σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών. Ως Αστυνομικοί…
Ανασχηματισμός: Οι 4 υπουργοί και οι 7 υφυπουργοί που έμειναν εκτός κυβέρνησης

Ανασχηματισμός: Οι 4 υπουργοί και οι 7 υφυπουργοί που…

«Μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης» τονίζουν κυβερνητικά στελέχη Ανασχηματισμός: Τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης έφεραν τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών το βράδυ της Κυριακής (09.06).…
Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία, βιασμό και παράνομη κατακράτηση

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία, βιασμό…

  Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του…