Η ΗΛΕΙΑ ΦΤΩΧΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ Ή ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ;

  • ΑΡΘΡΑ
  • 10 Απριλίου, 2019
  • 10
  • 1 minute read

Ένα τμήμα Γεωπονίας στην Αμαλιάδα, χωρίς κατεύθυνση, εξειδίκευση και  ξεκάθαρα επαγγελματικά δικαιώματα, την ίδια στιγμή που όλα τα άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα έχουν και κατεύθυνση και εξειδίκευση και επαγγελματικά δικαιώματα.

Ένα τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στον Πύργο το 2020, υπό προϋποθέσεις που δυστυχώς δεν πληρούνται (εκπαιδευτικό προσωπικό και  αθλητικές υποδομές).

Αυτή είναι η τύχη της Ηλείας στο νέο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Eίναι μια επιλογή που έχει την υπογραφή της κυβέρνησης και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά αναδεικνύει και τις  ευθύνες όλων των θεσμικών παραγόντων για την αδράνεια και την έλλειψη πρότασης.

Η Ηλεία, ο κύριος τουριστικός προορισμός της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δεν θα  έχει τμήμα διοίκησης τουρισμού, αφού αυτό πήγε στην Πάτρα

Η Ηλεία, ένας εμβληματικός και παγκόσμιος αρχαιολογικός προορισμός, δεν θα έχει τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας, αφού αυτό παραμένει (εξελισσόμενο) στο Αγρίνιο.

Τώρα, είναι η ώρα της Βουλής, αλλά και των αιρετών της αυτοδιοίκησης, οι οποίοι  πρέπει να αντισταθούν απέναντι στη διαρκή υποβάθμιση του τόπου μας .

Κάποιοι φαίνεται ότι βολεύονται με την Ηλεία στο ρόλο του φτωχού συγγενή, της Ηλείας που μένει έξω από το χάρτη της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Γιατί οι ίδιοι δεν μπορούν να διαχειριστούν μια Ηλεία με εξωστρέφεια, με πανεπιστημιακές σχολές που θα συνδέονται με ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο για τον τόπο μας.

Το νομοσχέδιο αυτό ή θα αλλάξει ή δεν πρέπει να ψηφιστεί στη Βουλή.

Και αυτό αποτελεί ευθύνη όλων μας.

 

Related post

Πύργος: Αστυνομικοί “τσάκωσαν” τρεις ΡΟΜΑ με κλεμμένες τραπεζικές κάρτες να κανουν ψώνια

Πύργος: Αστυνομικοί “τσάκωσαν” τρεις ΡΟΜΑ με κλεμμένες τραπεζικές κάρτες…

Σύλληψη τριών ημεδαπών για κλοπή κατά συναυτουργία Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος…
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Υποβολή πρότασης για έργα ύψους 4.200.000 ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Υποβολή πρότασης για έργα ύψους 4.200.000 ευρώ…

Ψηφιακοί υδρομετρητές και έλεγχος διαρροών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Δήμου Υποβολή πρότασης για έργα ύψους 4.200.000 ευρώ…
Καταγγελία Εργατικού Ατυχήματος

Καταγγελία Εργατικού Ατυχήματος

Το Εργατικό Κέντρο Πύργου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα στη πόλη μας. Σε μία περίοδο,…