Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενισχύει με ξενοδοχειακό εξοπλισμό το Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Απ. Κατσιφάρας: Είμαστε κοντά στις δημόσιες δομές υγείας

Η αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και η εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο στην Αμαλιάδα, στην οποία συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, έπειτα από πρόσκληση της Επιτροπής Φορέων για τη διάσωση του Νοσοκομείου.

Στη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε η προσπάθεια που καταβάλλεται για τη διατήρηση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, κάτι που αποτελεί αίτημα συλλογικών φορέων και πολιτών, καθώς εξυπηρετεί τις υγειονομικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε την αναγκαιότητα λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος και τόνισε ότι διαχρονικά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει τις δημόσιες δομές υγείας, όπως άλλωστε έχει αποδείξει στην πράξη με τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης, αλλά και την ενίσχυση του ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Κατσιφάρας ανακοίνωσε ότι σύντομα πρόκειται να υλοποιηθεί η προμήθεια ξενοδοχειακού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, προϋπολογισμού 122.270 ευρώ, δεδομένου ότι η Περιφέρεια εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα το Νοσοκομείο θα εξοπλιστεί με νέες ηλεκτρικές κλίνες νοσηλείας, μηχανοϋδραυλικές κλίνες νοσηλείας, φορεία μεταφοράς ασθενών, εξεταστικές κλίνες, αμαξίδια, καρέκλες θαλάμου ασθενών κ.α.

Από κοινού αποφασίστηκε μέσα στο επόμενο δεκαήμερο να επιδιωχθεί νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, προκειμένου να επανεξεταστούν τα δεδομένα και να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου συναντήθηκε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό διαβεβαιώνοντας τους ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η Περιφερειακή Αρχή παραμένουν αρωγοί στην προσπάθεια για τη διατήρηση του Νοσοκομείου.

Ποιοι συμμετείχαν

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γεώργιος Γεωργιόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος και Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, τα μέλη της Επιτροπής Διάσωσης του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης (Πρόεδρος της Επιτροπής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας), Γιάννης Χουζούρης (αν. Διοικητής Νοσοκομείου Κρεστένων), Νίκος Σδούγας (Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Νοσοκομείου Αμαλιάδας), Σωκράτης Σωτηρόπουλος (Εκπρόσωπος εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας) Δημήτρης Θεοδωρόπουλος (Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας), Νίκος Σαψάλης (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας), Κώστας Καραΐνδρος (Εκπρόσωπος του Δήμου Ήλιδας στην Επιτροπή) και Μισέλ Αμπού Χάντμπα (Δικηγόρος, εκπρόσωπος Δικηγορικού συλλόγου στην Επιτροπή).

Related post

Μαθήματα… πρώτων βοηθειών για τους αστυνομικούς της Ηλείας

Μαθήματα… πρώτων βοηθειών για τους αστυνομικούς της Ηλείας

Την 15.06.2024 με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηλείας, εκπαιδευτικό σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών. Ως Αστυνομικοί…
Ανασχηματισμός: Οι 4 υπουργοί και οι 7 υφυπουργοί που έμειναν εκτός κυβέρνησης

Ανασχηματισμός: Οι 4 υπουργοί και οι 7 υφυπουργοί που…

«Μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης» τονίζουν κυβερνητικά στελέχη Ανασχηματισμός: Τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης έφεραν τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών το βράδυ της Κυριακής (09.06).…
Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία, βιασμό και παράνομη κατακράτηση

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία, βιασμό…

  Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του…