Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενισχύει με ξενοδοχειακό εξοπλισμό το Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Απ. Κατσιφάρας: Είμαστε κοντά στις δημόσιες δομές υγείας

Η αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και η εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο στην Αμαλιάδα, στην οποία συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, έπειτα από πρόσκληση της Επιτροπής Φορέων για τη διάσωση του Νοσοκομείου.

Στη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε η προσπάθεια που καταβάλλεται για τη διατήρηση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, κάτι που αποτελεί αίτημα συλλογικών φορέων και πολιτών, καθώς εξυπηρετεί τις υγειονομικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε την αναγκαιότητα λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος και τόνισε ότι διαχρονικά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει τις δημόσιες δομές υγείας, όπως άλλωστε έχει αποδείξει στην πράξη με τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης, αλλά και την ενίσχυση του ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Κατσιφάρας ανακοίνωσε ότι σύντομα πρόκειται να υλοποιηθεί η προμήθεια ξενοδοχειακού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, προϋπολογισμού 122.270 ευρώ, δεδομένου ότι η Περιφέρεια εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα το Νοσοκομείο θα εξοπλιστεί με νέες ηλεκτρικές κλίνες νοσηλείας, μηχανοϋδραυλικές κλίνες νοσηλείας, φορεία μεταφοράς ασθενών, εξεταστικές κλίνες, αμαξίδια, καρέκλες θαλάμου ασθενών κ.α.

Από κοινού αποφασίστηκε μέσα στο επόμενο δεκαήμερο να επιδιωχθεί νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, προκειμένου να επανεξεταστούν τα δεδομένα και να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου συναντήθηκε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό διαβεβαιώνοντας τους ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η Περιφερειακή Αρχή παραμένουν αρωγοί στην προσπάθεια για τη διατήρηση του Νοσοκομείου.

Ποιοι συμμετείχαν

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γεώργιος Γεωργιόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος και Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, τα μέλη της Επιτροπής Διάσωσης του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης (Πρόεδρος της Επιτροπής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας), Γιάννης Χουζούρης (αν. Διοικητής Νοσοκομείου Κρεστένων), Νίκος Σδούγας (Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Νοσοκομείου Αμαλιάδας), Σωκράτης Σωτηρόπουλος (Εκπρόσωπος εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας) Δημήτρης Θεοδωρόπουλος (Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας), Νίκος Σαψάλης (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας), Κώστας Καραΐνδρος (Εκπρόσωπος του Δήμου Ήλιδας στην Επιτροπή) και Μισέλ Αμπού Χάντμπα (Δικηγόρος, εκπρόσωπος Δικηγορικού συλλόγου στην Επιτροπή).

Related post

Πύργος: Αστυνομικοί “τσάκωσαν” τρεις ΡΟΜΑ με κλεμμένες τραπεζικές κάρτες να κανουν ψώνια

Πύργος: Αστυνομικοί “τσάκωσαν” τρεις ΡΟΜΑ με κλεμμένες τραπεζικές κάρτες…

Σύλληψη τριών ημεδαπών για κλοπή κατά συναυτουργία Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος…
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Υποβολή πρότασης για έργα ύψους 4.200.000 ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Υποβολή πρότασης για έργα ύψους 4.200.000 ευρώ…

Ψηφιακοί υδρομετρητές και έλεγχος διαρροών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Δήμου Υποβολή πρότασης για έργα ύψους 4.200.000 ευρώ…
Καταγγελία Εργατικού Ατυχήματος

Καταγγελία Εργατικού Ατυχήματος

Το Εργατικό Κέντρο Πύργου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα στη πόλη μας. Σε μία περίοδο,…