Η Περιφέρεια ενισχύει με εξοπλισμό το Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας

Οι δυνατότητες αναβάθμισης του Νοσοκομείου Αμαλιάδας με στόχο τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του, εξετάστηκαν  στη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε σήμερα Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

«Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας είναι ένα αυτοτελές νοσοκομειακό ίδρυμα και ως τέτοιο θέλουμε να λειτουργεί. Δεν είναι συμπληρωματικό του Νοσοκομείου Πύργου» τόνισε ο Περιφερειάρχης στην εισαγωγική του τοποθέτηση και αποσαφήνισε: «Δεν υπάρχει κανένας συμβιβασμός για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας».

Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν πρωτοβουλίες και δράσεις για την αναβάθμιση του νοσοκομείου και την στελέχωσή του, προκειμένου να παρέχει ολοκληρωμένη νοσοκομειακή περίθαλψη και να μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στο πρόγραμμα εφημεριών.

Αποσαφηνίστηκε ότι η στελέχωση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας ανήκει στον πυρήνα των αρμοδιοτήτων του Κεντρικού Κράτους. Στην κατεύθυνση αυτή η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της, εξετάζει σχετικές λύσεις.

Από την πλευρά της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προτίθεται να συμβάλει με κάθε τρόπο στην αναβάθμιση, όπως άλλωστε έπραξε και με την ανανέωση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, προϋπολογισμού 122.270 ευρώ, που πρόκειται να υλοποιηθεί, δεδομένου ότι η Περιφέρεια εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το Νοσοκομείο θα εξοπλιστεί με νέες ηλεκτρικές κλίνες νοσηλείας, μηχανοϋδραυλικές κλίνες νοσηλείας, φορεία μεταφοράς ασθενών, εξεταστικές κλίνες, αμαξίδια, καρέκλες θαλάμου ασθενών κ.α.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο βουλευτής Ηλείας ΚΙΝ.ΑΛ. Γιάννης Κουτσούκος, ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος και Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο Υποδιοικητής 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτριος Κωστακιώτης και τα μέλη της Επιτροπής για τη Διάσωση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας με επικεφαλής τον Κώστα Τσαούση Πρόεδρο της Επιτροπής και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας.

Δηλώσεις Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα για την αναβάθμιση και εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, στο βίντεο που ακολουθεί:

Related post

Πύργος: Αστυνομικοί “τσάκωσαν” τρεις ΡΟΜΑ με κλεμμένες τραπεζικές κάρτες να κανουν ψώνια

Πύργος: Αστυνομικοί “τσάκωσαν” τρεις ΡΟΜΑ με κλεμμένες τραπεζικές κάρτες…

Σύλληψη τριών ημεδαπών για κλοπή κατά συναυτουργία Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος…
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Υποβολή πρότασης για έργα ύψους 4.200.000 ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Υποβολή πρότασης για έργα ύψους 4.200.000 ευρώ…

Ψηφιακοί υδρομετρητές και έλεγχος διαρροών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Δήμου Υποβολή πρότασης για έργα ύψους 4.200.000 ευρώ…
Καταγγελία Εργατικού Ατυχήματος

Καταγγελία Εργατικού Ατυχήματος

Το Εργατικό Κέντρο Πύργου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα στη πόλη μας. Σε μία περίοδο,…