«ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ» για την ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής στην Αμαλιάδα

Ο βασικός μας στόχος τα τελευταία χρόνια για δημιουργία Πανεπιστημιακής Σχολής στην πόλη της Αμαλιάδας, αποτελεί μία πραγματικότητα που και ο πλέον κακόπιστος ή μεμψίμοιρος δεν μπορεί να αμφισβητήσει!
Έπειτα από τις συντονισμένες και διαρκείς ενέργειες του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου από το 2017, που ξεκίνησε από την κυβέρνηση η συζήτηση κατάργησης των ΤΕΙ όλης της χώρας, και την εμπεριστατωμένη πρόταση – μελέτη που κατατέθηκε τον Νοέμβριου του 2018 στον Υπουργό Παιδείας, ανακοινώθηκε ότι η πόλης της Αμαλιάδα μπαίνει ως πρωταγωνιστής στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, ανήκοντας στις μόλις 6 πόλεις της Δυτικής Ελλάδας που θα φιλοξενούν τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών.
Ο αγώνας όλο αυτό το διάστημα δικαιώνεται και, επιτέλους, η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Αμαλιάδα αναβαθμίζεται, αφού η πόλη μας αποκτάει τμήμα της υπό σύσταση Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Παρακολουθώντας όλο αυτό το διάστημα από κοντά τις εξελίξεις και μετά την κατάθεση του Πολυνομοσχεδίου στην Βουλή, ο Δήμος Ήλιδας θα συζητήσει το θέμα στο τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης, όπου έχει ήδη εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη. 
Στο πλαίσιο αυτό, καλεί όλους τους φορείς της περιοχής και τους βουλευτές του Νομού Ηλείας, προκειμένου να συμμετάσχουν στην εν λόγω συνεδρίαση και η πόλη να εκφράσει τις απόψεις της επί του τελικού κειμένου και στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Related post

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο…

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για την συνάντησή…
Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον θάνατο του Γέρου του Μοριά”

Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον…

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στο Ναό της Αγίας Κυριακής στον Πύργο μνημόσυνο για τα 180 χρόνια από τον θάνατο…
Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό μας”

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για…

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσεριώνης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ…