«ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ» για την ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής στην Αμαλιάδα

Ο βασικός μας στόχος τα τελευταία χρόνια για δημιουργία Πανεπιστημιακής Σχολής στην πόλη της Αμαλιάδας, αποτελεί μία πραγματικότητα που και ο πλέον κακόπιστος ή μεμψίμοιρος δεν μπορεί να αμφισβητήσει!
Έπειτα από τις συντονισμένες και διαρκείς ενέργειες του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου από το 2017, που ξεκίνησε από την κυβέρνηση η συζήτηση κατάργησης των ΤΕΙ όλης της χώρας, και την εμπεριστατωμένη πρόταση – μελέτη που κατατέθηκε τον Νοέμβριου του 2018 στον Υπουργό Παιδείας, ανακοινώθηκε ότι η πόλης της Αμαλιάδα μπαίνει ως πρωταγωνιστής στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, ανήκοντας στις μόλις 6 πόλεις της Δυτικής Ελλάδας που θα φιλοξενούν τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών.
Ο αγώνας όλο αυτό το διάστημα δικαιώνεται και, επιτέλους, η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Αμαλιάδα αναβαθμίζεται, αφού η πόλη μας αποκτάει τμήμα της υπό σύσταση Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Παρακολουθώντας όλο αυτό το διάστημα από κοντά τις εξελίξεις και μετά την κατάθεση του Πολυνομοσχεδίου στην Βουλή, ο Δήμος Ήλιδας θα συζητήσει το θέμα στο τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης, όπου έχει ήδη εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη. 
Στο πλαίσιο αυτό, καλεί όλους τους φορείς της περιοχής και τους βουλευτές του Νομού Ηλείας, προκειμένου να συμμετάσχουν στην εν λόγω συνεδρίαση και η πόλη να εκφράσει τις απόψεις της επί του τελικού κειμένου και στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Related post

ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας-Δακοκτονία 2022: Σε ποιες ΤΚ πραγματοποιούν δολωματικούς ψεκασμούς

ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας-Δακοκτονία 2022: Σε ποιες ΤΚ πραγματοποιούν δολωματικούς…

  Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στα πλαίσια εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας 2022, ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς…
Νίκος Παναγιωτόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Σταφίδα, σταφύλι, “ιερές” περιουσίες… “θηλιά” στο λαιμό μας”

Νίκος Παναγιωτόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Σταφίδα, σταφύλι, “ιερές” περιουσίες……

Την Τετάρτη στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου, στον Πύργο και συγκεκριμένα στις 10:00 το πρωί, δίνουν το αγωνιστικό τους “παρών” οι…
Διονύσης Καπλάνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Ενωμένοι για την επόμενη μέρα στην Περιφέρεια”

Διονύσης Καπλάνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Ενωμένοι για την επόμενη…

“Η απόφαση του Απόστολου Κατσιφάρα μας ξάφνιασε όλους”, ανέφερε σε συνέντευξή του ο περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας,  Διονύσης Καπλάνης, στον αέρα…