«ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ» για την ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής στην Αμαλιάδα

Ο βασικός μας στόχος τα τελευταία χρόνια για δημιουργία Πανεπιστημιακής Σχολής στην πόλη της Αμαλιάδας, αποτελεί μία πραγματικότητα που και ο πλέον κακόπιστος ή μεμψίμοιρος δεν μπορεί να αμφισβητήσει!
Έπειτα από τις συντονισμένες και διαρκείς ενέργειες του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου από το 2017, που ξεκίνησε από την κυβέρνηση η συζήτηση κατάργησης των ΤΕΙ όλης της χώρας, και την εμπεριστατωμένη πρόταση – μελέτη που κατατέθηκε τον Νοέμβριου του 2018 στον Υπουργό Παιδείας, ανακοινώθηκε ότι η πόλης της Αμαλιάδα μπαίνει ως πρωταγωνιστής στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, ανήκοντας στις μόλις 6 πόλεις της Δυτικής Ελλάδας που θα φιλοξενούν τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών.
Ο αγώνας όλο αυτό το διάστημα δικαιώνεται και, επιτέλους, η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Αμαλιάδα αναβαθμίζεται, αφού η πόλη μας αποκτάει τμήμα της υπό σύσταση Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Παρακολουθώντας όλο αυτό το διάστημα από κοντά τις εξελίξεις και μετά την κατάθεση του Πολυνομοσχεδίου στην Βουλή, ο Δήμος Ήλιδας θα συζητήσει το θέμα στο τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης, όπου έχει ήδη εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη. 
Στο πλαίσιο αυτό, καλεί όλους τους φορείς της περιοχής και τους βουλευτές του Νομού Ηλείας, προκειμένου να συμμετάσχουν στην εν λόγω συνεδρίαση και η πόλη να εκφράσει τις απόψεις της επί του τελικού κειμένου και στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Related post

Μαθήματα… πρώτων βοηθειών για τους αστυνομικούς της Ηλείας

Μαθήματα… πρώτων βοηθειών για τους αστυνομικούς της Ηλείας

Την 15.06.2024 με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηλείας, εκπαιδευτικό σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών. Ως Αστυνομικοί…
Ανασχηματισμός: Οι 4 υπουργοί και οι 7 υφυπουργοί που έμειναν εκτός κυβέρνησης

Ανασχηματισμός: Οι 4 υπουργοί και οι 7 υφυπουργοί που…

«Μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης» τονίζουν κυβερνητικά στελέχη Ανασχηματισμός: Τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης έφεραν τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών το βράδυ της Κυριακής (09.06).…
Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία, βιασμό και παράνομη κατακράτηση

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία, βιασμό…

  Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του…