Ημερίδα Ενημέρωσης – Προσβασιμότητα στο σύγχρονο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον της Ευρώπης & της Ελλάδας

Στα πλαίσια ενημερωτικών δράσεων στην περιοχή της Δ.Ελλαδας και ειδικότερα στην Π.Ε Ηλείας η Περιφέρεια Δ.Ελλαδας , η ΠΟΜΑΜΕΑ Δ.Ελλαδας και Ιονίων Νήσων ,ο Σύλλογος Παραπληγικών –Κινητικά Αναπήρων Π.Ε Ηλείας και ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων & ΑμεΑ <ΗΛΙΣ> συνδιοργανώθηκε μια ακόμη Ημερίδα συζήτησης με Θέμα : Προσβασιμότητα στο σύγχρονο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον της Ευρώπης & της Ελλάδας.

Η ημερίδα ήταν ανοικτή προς το κοινό της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνον του Δήμου Πύργου άλλα και προς κάθε ενδιαφερόμενο και πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό κέντρο της ΠΕ Ηλείας (πρώην νομαρχία ) την Κυριακή 14 Απριλίου.

Ειδικά επιστημονικά καταρτισμένοι ομιλητές όπως ο κυρ Γ. Βαρδακαστανης (Πρόεδρος Ε.Σ.Α.ΜΕΑ ,& Ευρωπαϊκού φόρουμ ) αναγέρθηκε στα δικαιώματα των ΑμεΑ στην Ε.Ε. και όχι μόνον , ο κυρ Δ.Καλαματιανος (πρώην Διοικητής ΙΚΑ ) ανέπτυξε το σύγχρονο νομικό καθεστώς της κοινωνικής Πολιτικής –Κέντρα Κοινότητας κλπ ) και ο κυρ Καλούδης .Ι (Ειδικός σύμβουλος ΑμεΑ της Γ.Γ Αθλητισμού ) παρουσίασε το θέμα της πρόσβασης και άθλησης για όλους χωρίς εμπόδια.


Η ημερίδα προσέφερε σημαντικά στην ενημέρωση των ΑμεΑ της περιοχής,  όπου υπάρχει μεγάλη έλλειψη ενημέρωσης .

Related post

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο…

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για την συνάντησή…
Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον θάνατο του Γέρου του Μοριά”

Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον…

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στο Ναό της Αγίας Κυριακής στον Πύργο μνημόσυνο για τα 180 χρόνια από τον θάνατο…
Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό μας”

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για…

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσεριώνης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ…