Νέα άσφαλτος στην Πατρών – Πύργου, στο τμήμα από Κάτω Αχαΐα έως Σαγέικα

Νέα άσφαλτος στην Πατρών – Πύργου, στο τμήμα από Κάτω Αχαΐα έως Σαγέικα – Στο έργο, το πρωί της Τρίτης, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες άρσης της επικινδυνότητας της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου. Στο πλαίσιο αυτό τις τελευταίες ημέρες γίνονται ασφαλτοστρώσεις στο τμήμα από Κάτω Αχαΐα έως Σαγέικα, με στόχο την υλοποίηση του έργου μέσα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα.

Για την πορεία των εργασιών ενημερώθηκε σήμερα Τρίτη 16 Απριλίου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, με επίσκεψη που πραγματοποίησε στο έργο.

 «Η Περιφέρεια σταθερά παρεμβαίνει ώστε να διασφαλίζονται οι καλύτερες δυνατές συνθήκες οδικής ασφάλειας σε όλη τη Δυτική Ελλάδα. Υλοποιούμε μια εκτεταμένη παρέμβαση στην Πατρών – Πύργου που έρχεται να βελτιώσει την ασφάλεια του δρόμου και να βοηθήσει ώστε ν’ αντιμετωπιστούν προβλήματα σε σημεία που έχουν ήδη εντοπιστεί και καταγραφεί ως επικίνδυνα για τους διερχόμενους οδηγούς» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και αποσαφήνισε:

«Ωστόσο δεν κάνουμε βήμα πίσω από τη σταθερή μας διεκδίκηση που είναι η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού. Για την Περιφέρεια παραμένει μεγάλος στόχος η όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωση της ανακατασκευής του αυτοκινητόδρομου. Εκεί εστιάζουμε όλες μας τις διεκδικήσεις, όλες τις πιέσεις μας, ώστε να πάψουν η Δυτική Αχαΐα και Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας να είναι αποκομμένες από ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο»

Τα έργα συντήρησης και αποκατάστασης στο οδόστρωμα της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Προηγήθηκαν εκτεταμένοι καθαρισμοί σε τάφρους, φρεάτια, αγωγούς κ.α.

Προβλέπονται, επίσης, εργασίες πρασίνου σ’ όλο το μήκος της οδού, διαγραμμίσεις στα τμήματα που εκτελούνται οι ασφαλτικές εργασίες, επαναδιαγραμμίσεις όπου απαιτούνται, καθώς επίσης αποκαταστάσεις σε υφιστάμενα στηθαία, παρεμβάσεις στον ηλεκτροφωτισμό και τη σήμανση. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 5 εκατομμύρια ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Related post

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο…

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για την συνάντησή…
Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον θάνατο του Γέρου του Μοριά”

Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον…

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στο Ναό της Αγίας Κυριακής στον Πύργο μνημόσυνο για τα 180 χρόνια από τον θάνατο…
Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό μας”

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για…

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσεριώνης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ…