ΛΥΡΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΥΡΤΟΥΝΤΊΩΝ

  • ΑΡΘΡΑ
  • 14 Ιανουαρίου, 2019
  • 146
  • 6 minutes read

ΜΑΓΕΨΕ Η ΘΑΥΜΆΣΙΑ ΛΥΡΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΥΡΤΟΥΝΤΊΩΝ

Διοργάνωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τραπεζικών Ηλείας 

Μια αξέχαστη λυρική βραδιά απήλαυσαν οι παρευρεθέντες  , στο Δημοτικό θέατρο “”Απόλλων”” Πύργου, με την εξαιρετική Χορωδία Μυρτουντίων και τους σολίστ , που απέδωσαν ένα υψηλού επιπέδου πρόγραμμα με αποσπάσματα από γνωστά και αγαπημένα έργα του λυρικού ρεπερτορίου,το Σάββατο το βράδυ.
Η αίθουσα του θεάτρου ήταν κατάμεστη από κόσμο ,φίλους αυτού του είδους της μουσικής,αδιαφορώντας για τις καιρικές συνθήκες,στην καθόλα επιτυχημένη εκδήλωση ,του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Νομού Ηλείας .

Εκτός της Χορωδίας και με αυτήν, ερμήνευσαν οι Solist της Χορωδίας Μυρτουντίων, η Mezzo Soprano Χρύσα Πανταζοπούλου,η μαέστροςΛένα Σουρμελή , ο Βαρύτονος Ανδρέας Καλλιβωκάς, η πολλά υποσχόμενη νεαρή συμπολίτης μας Soprano Κωνσταντίνα Μπρη και οΛάμπρος ΡώσσηςTenoro

 

. Στο πιάνο συνόδευσε  η πιανίστα Olena Fedko.

Ακουστήκαν  γνωστά  έργα των G. Verdi, G. Fauré, P. Mascagni, G. Rossini, J. Offenbach, L.  Delibes,  F. Lehar κ.α.που τα περισσότερα συνόδευε το κοινό.

  Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δημοτικού Πολιτιστικού Οργανισμού Πύργου 

Το πρόγραμμα περιλάμβανε 2 μέρη.Στο ενδιάμεσο τους,ο συντονιστής Έφορος του Συλλόγου και Χρ. Σκυλλάκος,κάλεσε για  χαιρετισμό τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Ηλείας κ.Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, που ευχαρίστησε το πυκνό κοινό,τις Αρχές ,Συλλόγους κλ,,τα ΜΜΕ, τους συντελεστές ,το Δήμο και τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και τον κ.Νίκο Λαινόπουλο για σημαντική συμβολή τους στην μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης,αναφερόμενος στην συχνή συνεργασία με τις χορωδίες του Πύργου.

Το ΔΣ , διοργανώνει και παρουσιάζει ,  εκτός των άλλων,ποιοτικές ,υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις και κυρίως αυτές που συμβάλλουν  στην πνευματική αναβάθμιση, την παραγωγή πολιτισμού και έχουν ευρύτερη απήχηση’  Είμαι βέβαιος ότι αυτή η Συναυλία, η μυσταγωγία ,η ακουστική πανδαισία ,θα δημιουργήσει νέους φίλους αυτού του είδους  Γιατί..Πέρα από την πρακτική πλευρά της τεχνικής του συνδυασμού των τόνων και των ημιτονίων ή το ταλέντο της αναπαραγωγής τους με έναν ευχάριστο για την ακοή τρόπο, η μουσική έχει την δύναμη να αναζωογονεί την ψυχή του ανθρώπου και να της δίνει τη δυνατότητα να κινηθεί σε άλλες υψηλότερες σφαίρες  πνευματικής ομορφιάς”.  ..”σας καλούμε να συνεχίστε να στηρίζετε τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες μας .Η συγκινητική  παρουσία σας μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε αναλογιζόμενοι τις προσδοκίες σας. Η ευθύνη μας είναι μεγάλη και οι υποχρεώσεις μας πολλές”,είπε μεταξύ των άλλων.εκτιμούμε, ότι αυτός ο  ευνοημένος από τον Θεό τόπος, αυτή η μικρή γωνιά του Κόσμου,η κοιτίδα του Ολυμπισμού και του Πολιτισμού ,πρέπει να ορθώνεται ανάχωμα, να αξιώνει εκδηλώσεις αντάξιες της Ιστορίας της, που θα δρουν πολλαπλασιαστικά σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης  δραστηριότητας και της Ελληνικής συνέχειας...…” ανέφερε μεταξύ των άλλων ..

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Θεοφ. Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος  π. Νικόλαος Κατσηδήμας,οι βουλευτές κα Εφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη και Γιάννης Κουτσούκος , η αντδήμαρχος κα Αγγελακοπούλου,ο υπευθ.ΔΟΠΠ κ.Νικος Λαινόπουλος ,ο Πρόεδρος ΕΒΕ κ.Κωστας Νικολούτσος  οι υποψήφιοι Δήμαρχοι,Περφ/κοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι  Λάμπης Αριστειδόπουλος , Αντωνης Καράμελας ,Γιάννης Αργυρόπουλος και Στάθης Καννής, οι πρ. Αντιδήμαρχοι Πύργου Κώστας Μποσμής και Βασ.Παναγόπουλος κα, ο Διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ κ.Ι.Μπλούνας ,εκπρόσωπος της 117 Π.Μ. Ανδραβίδας, ο πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Πύργου Αθαν. Φωτόπουλος,ο Γ.Γ.του Ιατρικού Συλλόγου κ.Χρ.Γιαννικούλης ,ο πρώην Νομάρχης κ.Χαρ.Καφήρας,ο επιτ.Πρόεδρος του Ωδείου κ.Παν.Δασιός, η αντ/δος και μέλη του ΔΣ του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου κα Τέσσυ Διαμαντοπουλου και Κ.Παρασκευοπούλου,ο Πρόεδρος τών ‘Χρωμάτων Ηλιδας” κ.Π.Αυγερινόπουλος,η Πρόεδρος της Μικτής Χορωδίας Πύργου κα Γ.Τζοανοπούλου με μέλη του ΔΣ,ο πρ.των εν Ηλεία Γορτυνίων κ.Γ.Μπράμος,η αντ/δρος του συλλόγου ”Ηλείων Παράδοσις” κ.Μ.Μιχαλακοπο΄λυου και Κ.Ντοά,ο πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ.Ν.Θεοδώρου,ο Υπ/γός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας κ.Ανδρ.Γιατράς,η Πρόεδρος του Πολ.Συλ.Περιστερίου  Αννα Κορτέση,ο Τ.Παυλίδης πρώην πρόεδρος της ΜΧΠ,ο Αν/τής Διευθ..Σύμβ..Αττικό Μετρό ΑΕ κ.Διον.Κεκάτος,δεκάδες τραπεζικοί,Διευθυντές υπηρεσιών,σχολικών μονάδων κ.ά.
  Στο κλείσιμο της εκδήλωσης ο Θεοφ.Επίσκοπος κ.κ Αθανάσιος,παρέδωσε εκ μέρους του Συλλόγου,χειροποίητη εικόνα του Χριστού,σε ανάμνηση της εξαιρετικής εκδήλωσης ,συγχαίροντας και ευχόμενος επιτυχίες σαν την παρούσα,στους συντελεστές της εκδήλωσης,ενω ανθοδέσμες  εκτός του Προέδρου, ο αντ/δρος Γ.Μισύρης και ο Έφορος.Χ.Σκυλλάκος.

Related post

ΔΡΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

ΔΡΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

Με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα Ιλαράς σε παιδιά, πραγματοποιήθηκε εμβολιασμός σε παιδιά Ρομά την Τετάρτη 27/3/2024 στους καταυλισμούς του Δήμου Ανδραβίδας-…
Έρχονται αλλαγές στις διακοπές ρεύματος και φυσικού αερίου

Έρχονται αλλαγές στις διακοπές ρεύματος και φυσικού αερίου

Λογαριασμοί ρεύματος: Νέοι κανόνες για τους καταναλωτές με ληξιπρόθεσμα χρέη – πότε κόβουν το ρεύμα οι πάροχοι. Αυστηρότερο πλαίσιο για τον λεγόμενο «ενεργειακό…
Τριγμοί στο μέτωπο της πρότασης δυσπιστίας: Οξείες αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη Παππά για προσυνεννόηση

Τριγμοί στο μέτωπο της πρότασης δυσπιστίας: Οξείες αντιδράσεις μετά…

Βέλη από τους συνυπογράφοντες την πρόταση δυσπιστίας και για την πρόταση Κασσελάκη για εκλογές με διεθνείς παρατηρητές Εσωτερικές αντιστάσεις, προσωπικές στρατηγικές…