Μάκης Μπαλαούρας – Παράταση δηλώσεων κτηματολογίου και για την Ηλεία

Ενημέρωση από το Γραφείο του Μάκη Μπαλαούρα

Παράταση Κτηματολογίου – Αγροτικά

Σας ενημερώνουμε για τις παρακάτω εξελίξεις που αφορούν ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και αγρότες της Ηλείας:

1) Κτηματολόγιο: Παρατείνεται η προθεσμία κατάθεσης δηλώσεων ιδιοκτησίας μέχρι τις 7 Ιουνίου 2019.

2) Ειδική ενίσχυση τομάτας(συνδεδεμένη): Θα υπάρξει ρύθμιση στις αρχές της εβδομάδας για τη μείωση του πλαφόν της τομάτας.

3) Λίμνη Αγουλινίτσας: Τις ίδιες ημέρες θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την παράταση της ισχύος της ΠΥΣ 95/175 για την παράταση των μισθώσεων των αγροτεμαχίων στην πρώην λίμνη Αγουλινίτσας και των λιμνών Κάστας και Μουριάς.

4) Εκτιμητές ΕΛΓΑ: Την επόμενη Δευτέρα θα έλθουν εκτιμητές του ΕΛΓΑ στην περιοχή της Βάρδας (Κουγέικα) για τις καταστροφές από χαλάζι σε φράουλες και πατάτα.

5) Καλυβάκια-Μακρίσσια: μετά από καταγγελίες κατοίκων των δυο χωριών συστήθηκε Επιτροπή που εξετάζει τα πορίσματα. Γίνεται προσπάθεια, όσοι φάκελοι δεν έχουν πρόβλημα (που είναι πολλοί περισσότεροι από ότι ακούγεται στην περιοχή) να πληρωθούν μέχρι το Πάσχα, πράγμα πολύ δύσκολο, αφού πρέπει να προηγηθεί η ολοκλήρωση των πορισμάτων. Διαφορετικά, μετά τις γιορτές.

6) Εργάτες γης στα φραουλοχώραφα: Ο βουλευτής μίλησε με την Υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και τον ΓΓ του ΣΕΠΕ Πάνο Κορφιάτη και τους έθεσε τα προβλήματα που, παρά τις συσκέψεις που προηγήθηκαν, παραμένουν εκκρεμή, με συνέπειες για τους εργάτες, αλλά και τους παραγωγούς. Και οι δυο δεσμεύθηκαν ότι θα προχωρήσουν άμεσα το θέμα.

Related post

Τέλος από αύριο η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης: Η σκυτάλη στο… πετρέλαιο θέρμανσης, πώς αλλάζουν οι τιμές

Τέλος από αύριο η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης: Η…

Τέλος από αύριο η επιδότηση των 15 λεπτών στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης, αναμένεται η τιμή του να φθάσει πάνω και από τη βενζίνη.…
Βυζαντινή και Παραδοσιακή μουσική στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου

Βυζαντινή και Παραδοσιακή μουσική στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου

  Συνεχίζεται η επιτυχημένη λειτουργία της  ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ η οποία ανήκει στις αναγνωρισμένες από το κράτος σχολές. Το μάθημα της Βυζαντινής…
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ… ΚΑΙ ΒΑΛΕ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ… ΚΑΙ ΒΑΛΕ

Όταν μπαίνει ο χαρακτηρισμός πολιτικός μπροστά από μια λέξη το νόημα της μεταλλάσσεται προς το ανώδυνο. Θες πχ να πεις κάποιον…