Μάκης Μπαλαούρας – Παράταση δηλώσεων κτηματολογίου και για την Ηλεία

Ενημέρωση από το Γραφείο του Μάκη Μπαλαούρα

Παράταση Κτηματολογίου – Αγροτικά

Σας ενημερώνουμε για τις παρακάτω εξελίξεις που αφορούν ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και αγρότες της Ηλείας:

1) Κτηματολόγιο: Παρατείνεται η προθεσμία κατάθεσης δηλώσεων ιδιοκτησίας μέχρι τις 7 Ιουνίου 2019.

2) Ειδική ενίσχυση τομάτας(συνδεδεμένη): Θα υπάρξει ρύθμιση στις αρχές της εβδομάδας για τη μείωση του πλαφόν της τομάτας.

3) Λίμνη Αγουλινίτσας: Τις ίδιες ημέρες θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την παράταση της ισχύος της ΠΥΣ 95/175 για την παράταση των μισθώσεων των αγροτεμαχίων στην πρώην λίμνη Αγουλινίτσας και των λιμνών Κάστας και Μουριάς.

4) Εκτιμητές ΕΛΓΑ: Την επόμενη Δευτέρα θα έλθουν εκτιμητές του ΕΛΓΑ στην περιοχή της Βάρδας (Κουγέικα) για τις καταστροφές από χαλάζι σε φράουλες και πατάτα.

5) Καλυβάκια-Μακρίσσια: μετά από καταγγελίες κατοίκων των δυο χωριών συστήθηκε Επιτροπή που εξετάζει τα πορίσματα. Γίνεται προσπάθεια, όσοι φάκελοι δεν έχουν πρόβλημα (που είναι πολλοί περισσότεροι από ότι ακούγεται στην περιοχή) να πληρωθούν μέχρι το Πάσχα, πράγμα πολύ δύσκολο, αφού πρέπει να προηγηθεί η ολοκλήρωση των πορισμάτων. Διαφορετικά, μετά τις γιορτές.

6) Εργάτες γης στα φραουλοχώραφα: Ο βουλευτής μίλησε με την Υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και τον ΓΓ του ΣΕΠΕ Πάνο Κορφιάτη και τους έθεσε τα προβλήματα που, παρά τις συσκέψεις που προηγήθηκαν, παραμένουν εκκρεμή, με συνέπειες για τους εργάτες, αλλά και τους παραγωγούς. Και οι δυο δεσμεύθηκαν ότι θα προχωρήσουν άμεσα το θέμα.

Related post

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο…

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για την συνάντησή…
Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον θάνατο του Γέρου του Μοριά”

Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον…

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στο Ναό της Αγίας Κυριακής στον Πύργο μνημόσυνο για τα 180 χρόνια από τον θάνατο…
Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό μας”

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για…

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσεριώνης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ…