Μάκης Μπαλαούρας – Στον Πύργο «Γραφείο Ενημέρωσης & Υποστήριξης Δανειοληπτών»

Ο βουλευτής Ηλείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, Μάκης Μπαλαούρας, ενημερώνει ότι, μετά από πολύμηνες προσπάθειές του, θα συσταθεί και στον Πύργο «Γραφείο Ενημέρωσης & Υποστήριξης Δανειοληπτών» (Γ.Ε.Υ.Δ.), ενώ ταυτόχρονα  ξεπεράστηκε το πρόβλημα εύρεσης  χώρου στέγασης.

Ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους κ. Φ. Κουρμούσης ήδη έχει εγκρίνει τη δημιουργία του και αναμένονται οι υπογραφές των αρμόδιων υπουργών.

   Στόχος του Γραφείου  είναι η άμεση και αναλυτική ενημέρωση των υπερχρεωμένων πολιτών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων με μη εξυπηρετούμενα δάνεια προς το Δημόσιο, τις Τράπεζες, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους λοιπούς ιδιώτες για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.  Στους δανειολήπτες θα παρέχεται δωρεάν ενεργή υποστήριξη, εξατομικευμένες συμβουλές και οδηγίες για τις δυνατότητες,  τις πρόνοιες και τις λύσεις που ήδη έχουν προβλεφθεί στους Νόμους για τη διευθέτηση των χρεών τους : προστασία της πρώτης κατοικίας, εξωδικαστικός μηχανισμός διευθέτησης οφειλών, πυρόπληκτα δάνεια με εγγύηση ελληνικού δημοσίου(που ήδη έχει αρθεί) κλπ.

Η τελευταία εκκρεμότητα ήταν η στέγαση και ο εξοπλισμός του χώρου.  Ο Βουλευτής Ηλείας ευχαριστεί  τον Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεωργιόπουλο για τη  θετική ανταπόκριση τους στο αίτημα του για τη παραχώρηση εξοπλισμένου γραφείου στο κτίριο της Νομαρχίας.

Στη διάθεση των ενδιαφερομένων, μετά από εκπαίδευση από τη Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους, θα τεθούν δυο υπάλληλοι ειδικότητας  Οικονομολόγων και Νομικών.

Related post

ΔΡΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

ΔΡΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

Με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα Ιλαράς σε παιδιά, πραγματοποιήθηκε εμβολιασμός σε παιδιά Ρομά την Τετάρτη 27/3/2024 στους καταυλισμούς του Δήμου Ανδραβίδας-…
Έρχονται αλλαγές στις διακοπές ρεύματος και φυσικού αερίου

Έρχονται αλλαγές στις διακοπές ρεύματος και φυσικού αερίου

Λογαριασμοί ρεύματος: Νέοι κανόνες για τους καταναλωτές με ληξιπρόθεσμα χρέη – πότε κόβουν το ρεύμα οι πάροχοι. Αυστηρότερο πλαίσιο για τον λεγόμενο «ενεργειακό…
Τριγμοί στο μέτωπο της πρότασης δυσπιστίας: Οξείες αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη Παππά για προσυνεννόηση

Τριγμοί στο μέτωπο της πρότασης δυσπιστίας: Οξείες αντιδράσεις μετά…

Βέλη από τους συνυπογράφοντες την πρόταση δυσπιστίας και για την πρόταση Κασσελάκη για εκλογές με διεθνείς παρατηρητές Εσωτερικές αντιστάσεις, προσωπικές στρατηγικές…