Μάκης Μπαλαούρας – Στον Πύργο «Γραφείο Ενημέρωσης & Υποστήριξης Δανειοληπτών»

Ο βουλευτής Ηλείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, Μάκης Μπαλαούρας, ενημερώνει ότι, μετά από πολύμηνες προσπάθειές του, θα συσταθεί και στον Πύργο «Γραφείο Ενημέρωσης & Υποστήριξης Δανειοληπτών» (Γ.Ε.Υ.Δ.), ενώ ταυτόχρονα  ξεπεράστηκε το πρόβλημα εύρεσης  χώρου στέγασης.

Ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους κ. Φ. Κουρμούσης ήδη έχει εγκρίνει τη δημιουργία του και αναμένονται οι υπογραφές των αρμόδιων υπουργών.

   Στόχος του Γραφείου  είναι η άμεση και αναλυτική ενημέρωση των υπερχρεωμένων πολιτών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων με μη εξυπηρετούμενα δάνεια προς το Δημόσιο, τις Τράπεζες, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους λοιπούς ιδιώτες για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.  Στους δανειολήπτες θα παρέχεται δωρεάν ενεργή υποστήριξη, εξατομικευμένες συμβουλές και οδηγίες για τις δυνατότητες,  τις πρόνοιες και τις λύσεις που ήδη έχουν προβλεφθεί στους Νόμους για τη διευθέτηση των χρεών τους : προστασία της πρώτης κατοικίας, εξωδικαστικός μηχανισμός διευθέτησης οφειλών, πυρόπληκτα δάνεια με εγγύηση ελληνικού δημοσίου(που ήδη έχει αρθεί) κλπ.

Η τελευταία εκκρεμότητα ήταν η στέγαση και ο εξοπλισμός του χώρου.  Ο Βουλευτής Ηλείας ευχαριστεί  τον Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεωργιόπουλο για τη  θετική ανταπόκριση τους στο αίτημα του για τη παραχώρηση εξοπλισμένου γραφείου στο κτίριο της Νομαρχίας.

Στη διάθεση των ενδιαφερομένων, μετά από εκπαίδευση από τη Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους, θα τεθούν δυο υπάλληλοι ειδικότητας  Οικονομολόγων και Νομικών.

Related post

Βουλευτής Ηλείας ΝΔ Κώστας Τζαβάρας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Δικαιώθηκα για την πολιτική μου επιλογή”

Βουλευτής Ηλείας ΝΔ Κώστας Τζαβάρας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Δικαιώθηκα…

“Δεν έχω μετανιώσει…”, λέει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας, αναφερόμενος στην επιλογή του να μην συμμετάσχει στην Επιτροπή Θεσμών…
Λάμπης Αριστειδόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Προσωπική και λανθασμένη επιλογή Πλεμμένου-Νικολόπουλου”

Λάμπης Αριστειδόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Προσωπική και λανθασμένη επιλογή…

Ο επικεφαλής της παράταξης “Δήμος Πύργου- Πρωτεύουσα ευθύνης” και πρώην Δήμαρχος Ιάρδανου, Λάμπης αριστειδοπουλος μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό…
Διοικητής ΓΝ Πύργου Σπύρος Πολίτης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Να σταματήσουμε να πετροβολούμε το Νοσοκομείο”

Διοικητής ΓΝ Πύργου Σπύρος Πολίτης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Να…

Ο διοικητής νοσοκομείο Πύργου Σπύρος Πολίτης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για τα νέα του καθήκοντα τις…