Μάκης Μπαλαούρας – Στον Πύργο «Γραφείο Ενημέρωσης & Υποστήριξης Δανειοληπτών»

Ο βουλευτής Ηλείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, Μάκης Μπαλαούρας, ενημερώνει ότι, μετά από πολύμηνες προσπάθειές του, θα συσταθεί και στον Πύργο «Γραφείο Ενημέρωσης & Υποστήριξης Δανειοληπτών» (Γ.Ε.Υ.Δ.), ενώ ταυτόχρονα  ξεπεράστηκε το πρόβλημα εύρεσης  χώρου στέγασης.

Ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους κ. Φ. Κουρμούσης ήδη έχει εγκρίνει τη δημιουργία του και αναμένονται οι υπογραφές των αρμόδιων υπουργών.

   Στόχος του Γραφείου  είναι η άμεση και αναλυτική ενημέρωση των υπερχρεωμένων πολιτών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων με μη εξυπηρετούμενα δάνεια προς το Δημόσιο, τις Τράπεζες, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους λοιπούς ιδιώτες για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.  Στους δανειολήπτες θα παρέχεται δωρεάν ενεργή υποστήριξη, εξατομικευμένες συμβουλές και οδηγίες για τις δυνατότητες,  τις πρόνοιες και τις λύσεις που ήδη έχουν προβλεφθεί στους Νόμους για τη διευθέτηση των χρεών τους : προστασία της πρώτης κατοικίας, εξωδικαστικός μηχανισμός διευθέτησης οφειλών, πυρόπληκτα δάνεια με εγγύηση ελληνικού δημοσίου(που ήδη έχει αρθεί) κλπ.

Η τελευταία εκκρεμότητα ήταν η στέγαση και ο εξοπλισμός του χώρου.  Ο Βουλευτής Ηλείας ευχαριστεί  τον Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεωργιόπουλο για τη  θετική ανταπόκριση τους στο αίτημα του για τη παραχώρηση εξοπλισμένου γραφείου στο κτίριο της Νομαρχίας.

Στη διάθεση των ενδιαφερομένων, μετά από εκπαίδευση από τη Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους, θα τεθούν δυο υπάλληλοι ειδικότητας  Οικονομολόγων και Νομικών.

Related post

Βίκυ Βασιλοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: «Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. είναι μέσα στον κόσμο»

Βίκυ Βασιλοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: «Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. είναι…

Η Βίκυ Βασιλόπουλου μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο, στον αέρα του διαδικτυακού  ραδιοφωνικού σταθμού…
Πισπιρίγκου: «Καταπέλτης» το βούλευμα – « Αδιαφορία για ανθρώπινη ζωή, θρασύτητα και επικινδυνότητα»

Πισπιρίγκου: «Καταπέλτης» το βούλευμα – « Αδιαφορία για ανθρώπινη…

Οι δικαστές κρίνουν πως η Ρούλα Πισπιρίγκου τέλεσε τις αξιόποινες πράξεις που της αποδίδονται, με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση…
ΑΑΔΕ – Appodixi: Μπήκαν τα πρώτα «λουκέτα» για φοροδιαφυγή – Βροχή οι καταγγελίες για «μαϊμού» αποδείξεις

ΑΑΔΕ – Appodixi: Μπήκαν τα πρώτα «λουκέτα» για φοροδιαφυγή…

Σε καθημερινή βάση στην ΑΑΔΕ υποβάλλονται περίπου 1.600 καταγγελίες από το Appodixi από τις οποίες οι οκτώ στις δέκα αφορούν αποδείξεις που δεν έχουν διαβιβαστεί…