Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας – Ο Παναγιώτης Μανίκης μαζί μας ξανά

ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ – ΦΥΣΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΥ

Η «Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας» ανταποκρινόμενη στην εκφρασμένη επιθυμία πολλών συμπολιτών που παρακολούθησαν το προηγούμενο διήμερο σεμινάριο και βιωματικό εργαστήριο «Φυσικής Καλλιέργειας & Αυτάρκειας», είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο γεωπόνος και φυσικός καλλιεργητής  κ. Π. Μανίκης θα ξαναεπισκεφτεί την Ηλεία για ένα διήμερο, που αυτή τη φορά θα αφορά δύο πιο εξειδικευμένα θέματα:

 Την 1η μέρα, το προσεχές Σάββατο 9 Μαρτίου, ώρες 10.00 έως 17.00, στο κτίριο ΟΣΕ πλησίον σιδηρογραμμών, στην περιοχή Ράχες Ηλείας, το θέμα του βιωματικού εργαστηρίου είναι τα άγρια χόρτα και η φυσική διατροφή.

Τη 2η μέρα, Κυριακή 10 Μαρτίου, τις ίδιες ώρες, στην Αγία Μαρίνα Πύργου (οδός Καταρραχίου απέναντι από το νηπιαγωγείο), θα εργαστούμε πάνω στη δημιουργία λαχανόκηπου με τη μέθοδο της Φυσικής Καλλιέργειας.  Και τις δύο μέρες θα μεσολαβήσει κοινό γεύμα. Όποιος επιθυμεί μπορεί να συμμετέχει με κάποιο διατροφικό αγαθό.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και θα μας διευκόλυνε αρκετά να δηλώσουν οι ενδιαφερόμενοι τη συμμετοχή τους, στο τηλέφωνο 6976730106 ή στο ygeiaperivallon@gmail.com ή στο facebook: Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας.

Στον ευρύτερο χώρο του κτιρίου ΟΣΕ, στην περιοχή  Ράχες Ηλείας, το Σάββατο 9/3, θα συλλέξουμε και θα ταυτοποιήσουμε τα άγρια χόρτα ώστε να μάθουμε ή να βεβαιώσουμε και να αυξήσουμε τις γνώσεις μας για τα βρώσιμα είδη σε συνδυασμό γενικότερα με μια πιο φυσική διατροφή αλλά και την διατροφική αυτάρκεια. Για το σκοπό αυτό θα μαγειρέψουμε τα χόρτα και σε ξυλόφουρνο, θα επιχειρήσουμε να φτιάξουμε χορτόπιτες, ψωμί και άλλα… Κατά την διάρκεια του φαγητού θα γίνει παρουσίαση εκλεκτών γηγενών οίνων από το «Κτήμα Ολυμπία Γη», συνοδεία μουσικής από juke box !

Εάν επιθυμείτε, φέρτε μαζί σας γνωστά ή άγνωστα χόρτα καθώς και μαχαίρι / καλάθι για συλλογή χόρτων, την καλή σας διάθεση, καθώς και καθετί που θα συμβάλει θετικά στη φιλοξενία. Στο χώρο θα υπάρχει και σχάρα με κάρβουνα για να εμπλουτίσουμε κατά βούληση τα εδέσματα…

Related post

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο…

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για την συνάντησή…
Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον θάνατο του Γέρου του Μοριά”

Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον…

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στο Ναό της Αγίας Κυριακής στον Πύργο μνημόσυνο για τα 180 χρόνια από τον θάνατο…
Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό μας”

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για…

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσεριώνης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ…