ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΔΑΣ ΥΨΟΥΣ 5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

«Εντάχθηκαν νέα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στο Δήμο Ήλιδας ύψους 5 εκατ. ευρώ – Έγινε η αποδοχή των χρηματοδοτήσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο»

Δύο ακόμα μεγάλα έργα εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ από τον Δήμο Ήλιδας με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, συνολικού προϋπολογισμού 4.935.187,10 ευρώ, όπου ήδη έγινε η αποδοχή των χρηματοδοτήσεών τους από το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας.

Πρόκειται για δύο νέα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης  που δίνουν μια για πάντα λύση σε μακροχρόνια προβλήματα και αναβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες.

Με τα νέα αυτά έργα μπαίνει οριστικά τέλος στις αμιαντοσωλήνες των δικτύων της Αμαλιάδας, ενώ επιπλέον θα γίνει αντικατάσταση παλιών και φθαρμένων δικτύων και εγκατάσταση «έξυπνων» υδρομέτρων, ενώ και οι περιοχές Σαβάλια και Αμπελόκαμπος θα αποκτήσουν νέα δίκτυα αποχέτευσης.

Ειδικότερα τα δύο έργα έχουν ως εξής:

  • «Αναβάθμιση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης και προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου Δήμου Ήλιδας», προϋπολογισμού 2.435.187,10€.

Το έργο έχει δύο υποέργα:

Υποέργο 1

Αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης της Δ.Ε Αμαλιάδας. Αντικαθίστανται όλα τα τμήματα των δικτύων ύδρευσης που αποτελούνται από αμιαντοσωλήνες, καθώς και πεπαλαιωμένα και φθαρμένα τμήματα δικτύων στα δημοτικά διαμερίσματα Δουνέικα, Καρδαμά και Καλυβίων του Δήμου Ήλιδας. Οι αγωγοί αυτοί κρίνονται με τις σημερινές προδιαγραφές ως ακατάλληλοι και πρέπει να αντικατασταθούν. Το δίκτυο ύδρευσης αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργίας και παρατηρούνται διαρροές σε αυτά κυρίως τα τμήματα. Για την Αμαλιάδα, η περιοχή επέμβασης  αποτελεί τμήμα τη πυκνοδομημένης ζώνης της πόλης με εμβαδό ύδρευσης 350 στρεμμάτων. Ακόμη προβλέπονται: ι) Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο ανατολικό τμήμα του οικισμού Καρδαμά εμβαδού ύδρευσης 200 στρεμμάτων και επέκταση του δικτύου, ιι) Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο βόρειο τμήμα του οικισμού Δουνεΐκων εμβαδού ύδρευσης 200 στρεμμάτων, ιιι) Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Καλυβίων – Ήλιδος, συνολικού εμβαδού ύδρευσης 200 στρεμμάτων.

Υποέργο 2

Προμήθεια και τοποθέτηση συστήματος ελέγχου και καταγραφής με χρήση έξυπνων υδρομετρητών και επιλεγμένων σημείων ελέγχου των ποσοτικών χαρακτηριστικών του πόσιμου νερού που υδροδοτούνται τοπικές κοινότητες και οικισμοί του Δ. Ήλιδας. Επιπλέον θα τοποθετηθεί έλεγχος παροχής και πίεσης στην είσοδο κάθε τοπικής κοινότητας και οικισμού. Το συνολικό σύστημα θα βοηθήσει στον έλεγχο διαρροής του νερού και στην βελτίωση του τρόπου ελέγχου αυτού και διασφάλιση της αδιάλειπτης παροχής.

  • «Συλλογή, μεταφορά και επεξεργασία λυμάτων οικισμών Δήμου Ήλιδας στην ΕΕΛ Αμαλιάδας», προϋπολογισμού 2.500.000,00€.

Κατασκευή των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης  των Τ.Κ. Σαβαλίων και Αμπελοκάμπου και των αγωγών μεταφοράς των λυμάτων στην ΕΕΛ (βιολογικό καθαρισμό) Αμαλιάδας. Το έργο προβλέπει την κατασκευή αγωγών συνολικού μήκους περίπου 16,1 χλμ. και  δύο αντλιοστασίων.

Related post

ΑΑΔΕ – Appodixi: Μπήκαν τα πρώτα «λουκέτα» για φοροδιαφυγή – Βροχή οι καταγγελίες για «μαϊμού» αποδείξεις

ΑΑΔΕ – Appodixi: Μπήκαν τα πρώτα «λουκέτα» για φοροδιαφυγή…

Σε καθημερινή βάση στην ΑΑΔΕ υποβάλλονται περίπου 1.600 καταγγελίες από το Appodixi από τις οποίες οι οκτώ στις δέκα αφορούν αποδείξεις που δεν έχουν διαβιβαστεί…
Σούπερ μάρκετ: Αδιανόητες αυξήσεις στο ράφι – Ποιο προϊόν αυξήθηκε 57%

Σούπερ μάρκετ: Αδιανόητες αυξήσεις στο ράφι – Ποιο προϊόν…

Ζαλίζουν οι αυξήσεις των τιμών στο σούπερ μάρκετ. Τα χαρτικά ξεφεύγουν, άνοδος σε προϊόντα μέχρι και 57,3%! Στόχο να συγκρατηθούν -όσο αυτό…
Αμαλιάδα: Οδηγούσε επικίνδυνα, αγνόησε το σήμα των αστυνομικών, συνελήφθη και του αφαιρέθηκε η άδεια ικανότητας οδήγησης

Αμαλιάδα: Οδηγούσε επικίνδυνα, αγνόησε το σήμα των αστυνομικών, συνελήφθη…

  Σύλληψη ημεδαπού για επικίνδυνη οδήγηση Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην  Αμαλιάδα, από αστυνομικούς της ομάδας Ειδικών Ελέγχων Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων…